Alesan kanggo kesasar ing Pantai Barat Andalusia (I)

Marismas del Odiel

Mlaku liwat Marismas del Odiel

Aku ora duwe garis ing papan iki kanggo njlentrehake kanthi rinci babagan kaendahan, lanskap lan arsitektur, sing bisa dipikirake ing Andalusia Kulon, mulane kita bakal demo dawa ing pesisir lan sekitare lan kanggo kabeh prekara penting sing bisa kita nikmati ing kana.

Pesisir Andalusia sisih kulon minangka salah sawijining pesisir sing paling akeh dikunjungi ing Spanyol. Iki dirawuhi dening warga lokal saka wilayah kutha kasebut, uga saka kutha-kutha tetanggan kayata Sevilla o Córdoba. Uga dibukak dening para turis manca negara sing akeh ing pesisir kanggo ngrasakake kahanan iklim sing apik banget, mula saiki amarga ing Huelva, kapal pesiar ditampa saka meh kabeh wilayah ing donya.

Dheweke ora prelu, nanging ing kene kita bakal menehi sawetara sebab supaya sampeyan kesasar ing Pantai Barat Andalusia (I). Sesuk dina Minggu, kita bakal nerbitake bagean liya saka tur sing apik iki.

Tur pesisir

Andalusia sing dimandikan ing Atlantik nawakake akeh obyek wisata kanggo pengunjung kasebut. Saka Ayamonte menyang Tarifa, kabeh pariwisata saiki digabung karo akeh monumèn sing ditinggalake sejarah sajrone pirang-pirang taun ing wilayah kasebut.

Kita miwiti tur iki ing Ayamonte, sing entuk gelar kutha ing taun 1664 saka tangane Fernando IV. Jeneng Ayamonte asale saka basa Yunani 'Anapotamon' (ing kali), sing nyritakake babagan umure. Sanajan hubungan karo tangga teparo Portugis cukup ramah, ana akeh persaingan nalika nawakake produk paling apik kanggo para wisatawan kanthi rega sing larang. Yen sampeyan pengin nyebrang Ayamonte kanggo ngunjungi Portugal, sing pertama bakal ditemokake yaiku Portugis Algarve, uga dikunjungi kanggo pantai sing luar biasa, utamane ing musim semi-musim panas.

Pantai Isla Canela (Ayamonte)

Foto dening Juan José Jiménez R.

En Ayamonte kita bisa nemokake peninggalan sejarah sejati, kayata Greja Paroki El Salvador, dibangun ing taun 1440, lan sing saka Our Lady of Sorrows, wiwit taun 1576, uga biara-gereja ing San Francisco, kanthi ciri khas Mudejar. Uga parador nasional Costa de la Luz, dibangun ing reruntuhan kastil abad pertengahan, nawakake pemandangan panorama Algarve lan Isla Canela sing luar biasa, pantai sing paling cedhak lan pusat turis utama ing musim panas.

Yen terus menyang sisih wétan, mengko bakal ketemu Isla Cristina, ing pelabuhan panen macem-macem panganan laut lan iwak. Fishing ing Isla Cristina minangka salah sawijining kegiyatan ekonomi utama masarakat sing manggon ing kono lan urip ing pasar iwak (lelang nelayan) ing jejere ahli bisa nyedhaki jiwa segara ing kutha kasebut. Isla Cristina uga misuwur amarga Karnaval lan kanggo warga negara, masarakat sing ramah lan grapyak.

Isla Cristina

Isla Cristina

Yen lunga menyang Huelva, ing dalan bakal ketemu Lepe, kutha kasebut sing paling misuwur amarga guyonan tinimbang macem-macem produk sing ditawakake. Lepe yaiku pusat produksi strawberry sing ekspor menyang kabeh Eropa Kulon. Kasugihan sing ngasilake panen iki dibayangke Antilla, pusat turis musim panas sing nawakake para pengunjung kabeh sing dikarepake. Lan pancen "pareng" ngliwati desa-desa sing katon nganti saiki lan ora mangan udang putih utawa coquinas nganggo anggur ing bar tapas. Enak banget!

Antilla

Antilla

Yen ngetutake kali, kita bakal nemokake El Rompido, ing olahraga banyu kayata nggoleki, sing windsurf utawa mancing rekreasi. Kasedhiya alas pinus pesisir ing saubenge sing menehi daya tarik sing unik. Alas pinus sing uga kaendahan Laguna del Portil, ngumumake cadangan alam kanthi nilai ekologis lan lanskap sing luar biasa.

Punta Umbría lan Marismas del Odiel

Sawetara kilometer maneh lan kita tekan Punta Umbría, papan maritim lan keunggulan pusat turis ibukota Huelva nalika musim panas. Mlaku menyang Punta Umbría nalika musim panas tegese nemoni akeh wong, papan santai, parkir sing angel lan pesisir sing apik kanggo nyopot kabeh lan ngaso sawetara dina nalika plancongan. Pantai sing paling akeh dikunjungi lan paling rame yaiku Los Enebrales lan bar pantai "El Mosquito" sing paling rame ing ngendi sampeyan bisa seneng pantai nalika ngrungokake kabeh jinis musik, utamane santai.

Yen kita terus nerangake The Marismas del Odiel Kita bakal ujar manawa minangka pertunjukan sing bisa dideleng saka kutha sing padha ing kutha Huelva. Las Marismas dinyatakake Cadangan Biosfera dening UNESCO lan iki minangka papan dalan uga papan kanggo sarang lan bangau ing antarane spesies liyane, udakara 30.000 jiwa. Sampeyan bisa ngunjungi papan iki kanthi nggunakake prau pandhuan lan kudu rampung karo tur ing bendungan Juan Carlos I, sing dibangun minangka pertahanan pelabuhan Huelva. mlebu segara 10 km. Yen musim panas lan sampeyan pengin seneng perlu, sampeyan uga bisa nindakake ing pantai sing dikenal The Breakwater. Yaiku siji-sijine pantai ing ibukutha Huelva (liyane ana ing kutha-kutha pesisir) lan sanajan saiki luwih dirawat amarga layanan sukarelawan sing sok ngresiki, wis pirang-pirang taun suwene ora diabaikan dening Dewan Kota lan para petugas kebon sing ngendhokke nalika musim panas.

Barrio Obrero (Huelva)

Barrio Obrero (Huelva)

Yen sampeyan ana ing kutha Huelva, sampeyan bisa ngunjungi Katedral La Merced, nganti Greja Konsepsi, dihiasi nganggo Lukisan Zurbarán; dheweke Kuartal Buruh uga dikenal minangka Lingkungan Inggris sing nggawe kasebut sajrone eksploitasi tambang Rio Tinto (Perusahaan Rio Tinto); ing Museum Provinsi sing mesthi kebak barang-barang antik, peninggalan, pameran fotografi lan lukisan.

Antarane manifestasi budaya Huelva, ing Festival Film Ibero-Amerika (ing wulan November) lan Festivitas Columbian (pungkasan Juli, awal Agustus).

Ing kene pungkasan bagean pertama lelungan sing luar biasa iki. Sesuk aja nganti kliwat cicilan nomer loro kanthi Huelva luwih sithik lan karo kabeh Cádiz kanthi kamulyan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*