Alaska lan Hawaii, negara sing kapisah

Gunung McKinley ing Alaska

Gunung McKinley ing Alaska

Alaska lan Hawaii, loro wilayah sing beda banget, nuduhake keanehan tartamtu. Kaloro negara kasebut minangka siji-sijine negara sing kapisah saka ngisor 48 lan uga loro sing pungkasan dadi bagean ing AS (yaiku 49 lan 50), lan kalorone nindakake ing taun sing padha, yaiku taun 1959.

Penasaran, Alaska, sing dipisahake saka AS karo Kanada, minangka negara paling gedhe, nanging sanajan 95 kali luwih gedhe tinimbang Hawaii ... amarga kahanan cuaca, malah ora dadi omah kanggo setengah populasi Nusantara iki, sing kasusun saka 8 gedhe pulau, 137 pulau vulkanik, dawane 2.400 km lan swarga sing ngundang turis ngimpi pantai lan anget kapan wae taun iki.

Kita bakal nyorot pirang-pirang panggonan sing bisa dikunjungi ing negara-negara sing adoh, kaya sing wis dingerteni, duwe akeh karakteristik sing padha amarga sejarahe lan amarga pisah karo anggota liyane. USA:

Ing Alaka, kita bisa ngunjungi pipa gedhe sing ngangkut minyak saka Teluk Prudhoe menyang plabuhan Valdez. Sanajan kita luwih seneng mujur nengen alam, tundra Arktik ing Alaska, sing musim panas kebak Caribbeanou, katon minangka papan sing cocog kanggo nyenengake. Pilihan kaping telu yaiku sing dipasang McKinley, diarani Denali dening Native Native, sing paling dhuwur ing Amerika Utara sing dhuwure 6.149 meter.

Pungkasan, ing HawaiiKita bisa ngunjungi Pantai Waikiki, ing Oahu, sing minangka salah sawijining sing paling misuwur ing saindenging jagad, sanajan ana sawetara wong sing ngerti, iki rawa nganti wiwitan abad kaping rong puluh.

Yen luwih seneng papan sing beresiko, kita mesthi bisa marani Kilauea, ing pulo Hawaii, yaiku gunung geni aktif paling gedhe ing donya sing wis nate nuduhake kehebohan kasebut ing pirang-pirang acara.

Kilauea, ing Hawaii

Kilauea, ing Hawaii

Apa sampeyan wis ngunjungi wilayah iki? Apa sampeyan duwe saran liyane? Wani menehi komentar, kita ngarep-arep ngrungokake!

Luwih akeh informasi - Kaelokan alam kanthi cara sing amba ing Amerika Serikat 

Foto - Papan kanggo dideleng / HVO

Sumber - Sumber - Weldon Owen Pty

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*