Alcazar saka Segovia

Antarane kali Clamores lan Eresma, Alcázar de Segovia munggah ing watu, bangunan abad pertengahan sing asale militer sing uga digunakake minangka istana perumahan. Eksistensi benteng iki wis didokumentasikake wiwit wiwitan abad kaping XNUMX lan sajrone sejarah, raja-raja Spanyol sing beda-beda ngembangake lan ningkatake prasarana nganti entuk siluet dongeng sing unik, sing nggawe Alcázar minangka benteng unik dibandhingake liyane. istana Spanyol.

Sejarah Alcazar Segovia

Ing papan kasebut, sisa-sisa abu granit sing padha karo saluran banyu Romawi ditemokake, sing nuduhake manawa ing jaman Romawi kuno wis ana bètèng utawa bèntèng ing kene. Ing sisa-sisa iki, benteng kasebut diangkat dadi benteng Spanyol-Arab lan bola-bali dikembangake lan dipulihake dening raja-raja sing padha kayata Alfonso X utawa Felipe II. Sing terakhir duwe tampilan dongeng saiki. Nyatane, Alcázar saka Segovia dadi inspirasi bebarengan karo kastil Bavaria Neuschwanstein menyang Walt Disney kanggo ngrancang kastil Disneyland asline.

Sajrone Abad Pertengahan, cedhak karo wilayah mburu sing apik lan kanggo keamanan, Alcázar saka Segovia dadi salah sawijining papan dununge para raja Castilian, utamane Alfonso X el Sabio sing kasebut ing ndhuwur. Kajaba iku, dadi saksi acara penting banget kanggo sejarah Spanyol kayata proklamasi Isabel la Católica minangka Ratu Kastil ing Desember 1474 utawa massa vigil antara Felipe II lan Ana de Austria ing kapel kastil ing November 1570.

Banjur, Alcázar saka Segovia bakal digunakake dadi kunjara nganti Carlos III ngedegake Royal Artillery College ing Segovia taun 1762, sing dununge ana ing gedung sing padha. Ing tengah abad kaping 1839, ana geni sing ngrusak plafon ing kamar mulia sing apik. Untunge, bisa dibangun mengko amarga ukiran sing digawe ing taun XNUMX dening José María Avrial y Flores.

Puluhan taun mengko, wis ana ing abad kaping 1953, deklarasi kasebut minangka monumen seni-sejarah lan ing taun XNUMX Dewan Wali Alcázar digawe.

Ngerti Alcázar Segovia

Alcázar saka Segovia dipérang dadi rong wilayah: sing njaba nganggo jamban lan jamban, teras gaya Herrerian lan moat; lan interior sing digawe dening kamar palatial, ing endi dununge kamar mulia.

Arsitektur eksterior

Alcázar Segovia adaptasi karo watu sing lenggah, mula tata letak ora teratur. Saka kadohan, menara sing kuat katon apik, sing didegake kanthi dhawuhe Juan II, bapak saka Isabel la Católica. Interioré dadi pakunjaran kanggo para bangsawan. Yen sampeyan duwe kesempatan, luwih becik menek menara amarga sampeyan bisa mikir babagan kutha Castilian sing luar biasa. Sing dijaga penasaran dudu menara Juan II, nanging bunder sing ana ing sisih ndhuwur mburi.

Arsitektur njero ruangan

Interioré Alcázar Toledo saiki duwé museum senjata lan sawetara arsip sajarah militèr. Ing ruangan kasebut, kita nemokake kamar sing dihias nganggo gaya Gothic Mudejar lan Elizabethan. Tukang bangunan utamane yaiku Alfonso VIII, sing pengin padhang interior nganggo teras lampu.

Gambar | Pandhuan Plancongan

Kamar Galley

Nduweni plafon asli sing bentuke bunder kanthi karakteristik perahu kuwalik seni Mudejar. Perintah kasebut dibangun dening Ratu Catherine saka Lancaster sajrone pamrentahane putrane John II. Ing windows ana loro windows kaca patri sing makili siji menyang Enrique III Castile lan kulawargane lan liyane menyang Enrique II kanthi adegan tiwas Pedro I lan Juan II.

Ing salah sawijining tembok ruangan sampeyan bisa ndeleng lukisan gedhe sing makili penobatan Ratu Isabel la Católica minangka Ratu Kastil ing gereja San Miguel de Segovia.

Kamar geni

Ruangan iki cocog karo urutan Alcázar sajrone pamaréntahan Felipe II. Ing tembok sampeyan bisa ndeleng potret Felipe II lan putrane liyane Felipe III, macem-macem perabotan saka abad kaping XNUMX, permadani Flemish saka abad kaping XNUMX kanthi tema perkawinan Wanita Kita.

Gambar | Wikipedia

Kamar dhampar

Ing ruangan iki ana dhampar kanopi kanthi klambi raja-raja Katulik lan motone "Tanto Monta", yaiku rekreasi ing wiwitan abad kaping rong puluh.

Kamar Kraton

Ing tembok sampeyan bisa ndeleng pemandangan urip kulawarga Raja-raja Katulik lan kita uga bisa ndeleng kasur kanthi tutup brokat sing ditenun nganggo emas.

Rega lan jadwal Alcázar Segovia

Tiket lengkap duwe rega 8 euro lan ngidini sampeyan ngunjungi kamar Istana, bukak Museum Artileri lan nikmati pemandangan Segovia saka Menara Juan II. 

Mung mlebu ing Istana lan Museum Artileri duwe rega 5,50 euro lan dianjurake kanggo wong sing ora bisa munggah ing Menara amarga suda mobilitas utawa masalah kesehatan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*