Granada

Gambar | Ngumbara Grenadian

Dumunung ing sikil Sierras de Tejeda, Taman Alam Almijara lan Alhama minangka kotamadya Alhama de Granada, misuwur amarga mandhi termal Arab sing ana ing sisa-sisa mandhi Romawi kuno lan mula ing kene diarani jenenge wiwit al-Hama tegese "jedhing".

Alhama de Granada bisa dadi titik sabanjure ing rute sampeyan liwat kerajaan Nasrid kuno, kaya dene penulis Washington Irving, sing tresna banget karo eksotisme budaya Hispano-Muslim sajrone abad kaping XNUMX lan nglumpukake pengalaman ing wilayah kasebut kanggo nyipta karya "Cuentos de la Alhambra".

Alhama de Granada minangka kotamadya Spanyol sing apik lan duwe sawetara papan wisata. Ora muspra pusat bersejarah kasebut dinyatakake kompleks sejarah-seni. Yen sampeyan ngrancang plancongan menyang Andalusia kanggo plancongan mbesuk, cathet!

Gambar | Wikipedia

Spa Alhama de Granada

Dumunung ing lingkungan malang sing unik, diubengi tebing, banyu lan vegetasi, Balneario de Alhama minangka salah sawijining situs sing paling sering dikunjungi para turis. Spa kasebut nawakake banyu pangobatan wiwit jaman Romawi, nanging jedhing termal dibangun dening wong Arab ing abad kaping XNUMX ing ndhuwur bath Roma lawas.

Banyu termal iki sing diarani sifat penyembuhan becik kanggo ngobati penyakit kayata radang sendi, osteoartritis lan penyakit pernapasan. Mangkono, sajrone kunjungan sampeyan, sampeyan ora mung bakal bisa ngrasakake iklim sing apik lan lanskap sing unik, nanging uga kamar mandi kanthi gaya revitalisasi kanthi gaya Nasrid sing murni, sanajan modern liyane wis ditambahake ing teknik tradisional.

Cano Wamba

Ngomong babagan banyu, Caño Wamba minangka banyu mancur umum abad kaping XNUMX sing ana ing kutha lawas sing bisa dideleng babagan referensi kaos Kaisar Carlos V lan gaman kuna sing digunakake dening simbah kakung, Monarki Katolik.

Gambar | Turgranada

Kastil Alhama de Granada

Digawe saka watu sing ora teratur, dibangun ing benteng Muslim lawas lan direnovasi nalika wiwitan abad kaping-XNUMX. Dumunung ing tengah-tengah kotamadya nanging sampeyan ora bisa ngunjungi interior amarga duweke pribadi.

Rumah Sakit Ratu

Ing sacedhake Caño de Wamba, kita nemokake Rumah Sakit de la Reina, sawijining bangunan sing diprentahake Raja-raja Katolik sawise njupuk Alhama dening pasukan Kristen ing taun 1482.

Iki minangka rumah sakit pertama sing dibangun ing kerajaan Granada kanthi keputusan Ratu Isabel La Católica sing prihatin babagan kesejahteraan lan kesehatan para subyek lan prajurite. Nyatane, raja kasebut kanthi pribadi ngunjungi lingkungan perang nalika Reconquest lan menehi sumbangan penting sandhangan, dhuwit lan tendha sing dikenal minangka rumah sakit Ratu, sing nyedhiyakake kabeh prekara sing dibutuhake supaya prajurite ora nemoni masalah. Iki misuwur amarga nggabungake arsitektur Gothic, Mudejar lan Renaissance.

Omah Inkuisisi

Papan iki minangka kursi Pengadilan Regional Inkuisisi lan dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi gaya Gothic sing flamboyan. Dumunung ing tengah-tengah pusat sejarah lan sanajan saiki sampeyan ora bisa ngunjungi interior amarga duweke pribadi, nanging kudune dipikirake dekorasi eksterior.

Gambar | Turgranada

Greja Inkarnasi

Menara Walikota Iglesia de Santa María de la Encarnación minangka landmark visual Alhama de Granada. Diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX. Struktur umume yaiku Gothic.

Greja- biara ing San Diego

Iki minangka bangunan agama gaya barok sing dipanggoni para biksu Fransiskan ing abad kaping XNUMX, nanging saiki ana komunitas biarawati Poor Clare sing manggon ing kene.

Jembatan Romawi

Jembatan Romawi Alhama de Granada dibangun ing abad kaping XNUMX SM ing jaman Kaisar Octavio Augusto. Dununge ana ing ngarep lawang kutha ing kali Alhama lan biyen menehi akses menyang kali kasebut.

Gambar | Wikimedia Commons

Tugu Alam Tajos

Kita ngadhepi monumen alam sing digawe dening serangkaian Tajos sing asale amarga sawetara gempa bumi lan proses erosi sing disebabake Kali Alhama. Jurang sing jembaré 50 mèter iki wujud lanskap sing endah ing kali lan Dheweke diklasifikasikake minangka Monumen Alami Andalusia sing asipat geologis.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*