Alhambra bakal mbukak Torre de la Cautiva kanggo umum ing wulan iki

Alhambra ing Granada

Ing pungkasan taun 2016 Granada dipilih dadi kutha sing paling apik ing Spanyol ing kontes sing diatur ing jaringan sosial. Iki dileksanakake kanthi kuat ing sawetara lokal amarga minangka tujuan wisata istimewa sing nawakake akeh kemungkinan saka sudut pandang gastronomi, budaya lan olahraga kanggo turis sing ngunjungi.

Kaya Paris kanthi ikon ing Menara Eiffel, lambang Granada minangka Alhambra sing apik banget. Benteng sing nyengsemake sing nyebabake kekaguman kanggo kabeh wong sing mikir. Kanthi cara iki, Alhambra minangka salah sawijining papan sing paling ora sampeyan lakoni paling sepisan ing urip sampeyan.

Yen sampeyan cukup beruntung lelungan menyang Granada sajrone wulan Mei, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo ndeleng Torre de la Cautiva kanthi cara sing luar biasa, sing biasane ditutup kanggo umum amarga konservasi. Nanging apa Menara Tawan?

Menara tawanan | Gambar Koran Navarra

Menara iki dibangun ing pungkasan abad kaping-XNUMX sing dadi salah sawijining ruang paling spektakuler ing kabeh benteng kasebut.. Dumunung ing kanine bunder ing tembok, ing abad kaping XNUMX dikenal dadi Torre de la Ladrona y la Sultana sanajan mengko jeneng kasebut diganti dadi Torre de la Cautiva amarga dikira Doña Isabel de Solís, wanita Kristen sing diculik dening Sultan Muley Hacen lan sing sawise mlebu Islam nganggo jeneng Zoraida, dijaluk dadi garwane dening raja lan dadi favorit.

Nanging, nalika Dewan Alhambra lan Generalife nyritakake, papan iki uga dikenal kanthi jeneng qalahurra ing puisi epigrafik sing ana ing njero ruangan utama. Prasasti ing tembok kasebut nuduhake pentinge pertahanan ing Alhambra ing Granada lan karaktere minangka istana menara sing asri banget.

Saka njaba, Torre de la Cautiva meh ora beda karo menara Alhambra liyane. Nanging, dekorasi interior sing mewah nggawe salah sawijining kamar sing paling apik ing kompleks kasebut. Kasunyatane, bandha Torre de la Cautiva bebarengan karo Aula Comares kanthi dekorasi kompleks kompleks benteng Nasrid.

Karakteristik Torre de la Cautiva

Ing njero Torre de la Cautiva | Gambar Saiki Granada

Sultan Yúsuf I (1333-1354) sing mrentah supaya dibangun kaya bangunan liyane sing arupa Alhambra ing Granada, kayata Palacio de Comares utawa Puertas de la Justicia y de los Siete Suelos. Struktur arsitektur Torre de la Cautiva lan komposisine dekorasi minangka momen kasucian paling gedhe ing seni Nasrid.

Jubin papan skirting minangka salah sawijining elemen sing paling relevan, kanthi warna sing beda-beda. Antarane warna-warna kasebut, ungu katon apik, sing digunakake ing keramik arsitektur dianggep unik banget. Cartouche epigraphic ubin sing mbukak ing sadawane sisih ndhuwur baseboards uga katon apik. Teks kasebut minangka geguritan dening vizier agung Ibn al-Yayyab, pendahulune lan guru Ibn al-Khatib, vizier agung liyane saka dinasti kasebut.

Kepiye carane tekan Torre de la Cautiva?

Gambar liwat Wisatawan

Lantai ngisor dilebokake liwat lorong sing nggawa pengunjung menyang teras kanthi galeri sing dibukak dening lengkungan bank sing dipasang ing sisih telu kanthi muqarnas. Teras iki komunikasi karo ruangan liwat lengkungan muqarnas sing dobel, sing plafon atap lan kamar ganti kanthi abad kaping XNUMX kanthi balkon ing njaba.

Kapan lan kepiye sampeyan bisa ngunjungi Torre de la Cautiva?

Torre de la Cautiva bakal mbukak saben dina Selasa, Rebo, Kamis lan Minggu ing wulan Mei lan bisa diakses kanthi gerbang umum menyang Alhambra.

Ngerti Alhambra ing Granada

Yen Granada misuwur ing saindenging jagad, mula kanggo The Alhambra. Permata arsitektur Spanyol iki dibangun ing antarane abad kaping 1870 lan XNUMX ing jaman kerajaan Nasrid dadi kutha palatine lan benteng militer, nanging iki uga dadi Royal Royal House nganti deklarasi dadi monumen ing taun XNUMX. Kanthi cara iki, Alhambra dadi daya tarik wisata sing relevan banget lan mula diajokake kanggo Pitu Kaajaiban Anyar ing Dunia.

Ing basa Spanyol 'alhambra' tegese 'benteng abang' amarga warna abang sing diduweni bangunan nalika srengenge sumunar nalika surup. Alhambra ing Granada dununge ana ing bukit Sabika, ing antarane cekungan kali Darro lan Genil. Jinis lokasi kutha sing dhuwur iki nanggepi keputusan pertahanan lan geopolitik sing cocog banget karo mentalitas abad pertengahan.

Alcazaba, Royal House, Istana Carlos V lan Patio de los Leones minangka sawetara wilayah sing paling populer ing Alhambra. Semono uga Taman Generalife sing dununge ana ing bukit Cerro del Sol. Sing paling apik lan apik ing kebon kasebut yaiku interaksi antara cahya, banyu lan vegetasi sing subur.

Tanpa mangu-mangu, Alhambra ngenggoni papan sing istimewa, ing endi nilai arsitektur gabungan lan pas karo lanskap sekitar. Supaya luwih dihargai, luwih becik lunga menyang lingkungan Albaicín (Mirador de San Nicolás) utawa Sacromonte.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*