Gerbang Pitu Lantai Alhambra bakal mbukak kanggo umum ing wulan November

Gambar | Dewan Wali Alhambra lan Generalife

Sajrone wulan November lan istimewane, Alhambra ing Granada bakal mbukak Puerta de los Siete Suelos menyang publik, ing endi pasukan Castilian ngakses benteng Nasrid yen pakta pangiriman kerajaan ditandatangani antarane Sultan Boabdil lan Raja-raja Katulik.

Keterbukaan iki nambah inisiatif kepungkur sing Dewan Alhambra lan Generalife Granada nindakake taun iki kanggo nemokake ruang sing amarga alasan konservasi biasane ditutup kanggo pengunjung. Kanthi cara iki, dheweke bisa ndeleng Torre de la Pólvora, Torre de la Cautiva, Torre de los Picos utawa Huertas del Generalife.

Gerbang Pitu Lantai minangka salah sawijining papan paling misterius sing bisa ditemokake ing benteng kasebut, bisa uga amarga ana legenda tartamtu kayata sing direkam dening panulis Washington Irving ing "Tales of the Alhambra" sing misuwur.

Nanging, ing ngisor iki kita tur kanthi cepet babagan fasilitas kasebut kanggo sinau luwih apik babagan kahanan bersejarah iki sing penting banget kanggo sejarah Spanyol.

Apa kaya Gerbang Pitu Lantai ing Alhambra?

Sing diarani Puerta de los Siete Suelos dibangun ing abad kaping XNUMX ing ndhuwur bangunan sadurunge lan dununge ana ing sisih tembok sisih kidul sing nglindhungi lan nutup benteng Nasrid. Iki misuwur banget amarga kompleksitas struktural, ornamen lan monumitas, ciri khas para raja Moor pengin nyebut kekuwatan lan kaluhurane.

Tata letake ana ing tikungan, unsur pertahanan sing khas banget ing wektu sing dimaksudake kanggo nguatake benteng kasebut, amarga meksa mungsuh nindakake sawetara serangan kanggo entuk akses menyang interior.

Sadurunge Pintu Pitu Lantai ana bèntèng artileri sing diselehake sawise penaklukan Kristen. Iki minangka sing paling cedhak karo madinah lan dipercaya bisa uga duwe karakter upacara tartamtu, miturut kronik wektu kasebut, parade militer lan pameran sadurunge ana.

Sajrone Perang Kamardikan Spanyol, pasukan Napoleon sebagian ngancurake kanthi mundur saka Alhambra, nyebarke uga sektor tembok. Nganti 60an abad kaping XNUMX, lawang kasebut bisa dibangun maneh saka kompilasi ukiran.

Gambar | Youtube

Asmane saka ngendi?

Umat ​​Islam ngarani Bib Al-Gudun utawa Gate of Wells amarga ing lapangan sing ana ing ngarepe ana penjara sing digunakake kanggo nahan tahanan. Jeneng saiki asale saka kapercayan yen ing sangisore benteng sing mbela, ana pitu lantai ing ngisor lemah sing mung ana rong sing dingerteni.

Kapan sampeyan bisa ngunjungi Puerta de los Siete Souelos?

Sajrone wulan November, pengunjung sing pengin duwe kesempatan ngakses Puerta de los Siete Suelos, papan sing biasane ditutup amarga konservasi. Jam kasebut saben dina Slasa, Rebo, Kamis lan Minggu wiwit 08:30 nganti 18:XNUMX. lan mung prelu tuku tiket Alhambra General utawa Alhambra Gardens.

Alhambra

Ngerti Alhambra ing Granada

Granada misuwur ing saindenging jagad amarga Alhambra. Jeneng kasebut tegese benteng abang lan minangka salah sawijining monumen Spanyol sing paling akeh dikunjungi amarga daya tarike ora mung ana ing dekorasi interior sing apik nanging uga bangunan sing integral karo lanskap sekitar. Nyatane, minangka daya tarik wisata sing relevan banget lan malah diajokake kanggo Pitu Kaajaiban Anyar ing Jagad.

Bangunan kasebut dibangun ing antarane abad kaping 1870 lan XNUMX nalika kerajaan Nasrid, dadi benteng militer lan kutha palatine, sanajan uga dadi Royal Royal House nganti deklarasi dadi monumen ing taun XNUMX.

Alcazaba, Royal House, Istana Carlos V lan Patio de los Leones minangka sawetara wilayah sing paling populer ing Alhambra. Mangkono uga kebon Generalife sing dununge ana ing bukit Cerro del Sol. Sing paling apik ing kebon kasebut yaiku interaksi antara cahya, banyu lan vegetasi sing nyenengake.

Endi sing tuku tiket kanggo ngunjungi Alhambra?

Tiket kanggo ngunjungi Alhambra ing Granada bisa dituku kanthi online, ing kantor tiket monumen kasebut dhewe, liwat agen perjalanan sing dadi agen resmi utawa liwat telpon. Perlu dielingi yen entuk akeh kunjungan saben taun, tiket kudu dituku antara sedina nganti telung wulan sadurunge tanggal sing dipilih nanging ora bisa dituku ing dina sing padha.

Apa sampeyan mikir babagan inisiatif Dewan Wali Alhambra lan Generalife Granada kanggo nemokake papan sing paling adoh ing benteng Nasrid? Apa sampeyan wis ngunjungi taun iki? Sing pengin lan sampeyan pengin nemokake?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Gustavo Adolfo Berrios ngandika

    Aku duwe hak ngerti La Alhambra 2 taun kepungkur karo kulawarga. Iki minangka papan sing apik banget kaya sing diandharake dening panulis. Aku kepenak ngrayakake ulang taun ing kana. Aku seneng banget karo sejarah, arsitektur lan budaya Moor sing akeh pengaruhe ing pirang-pirang aspek ing Semenanjung Iberia. Aku kudu bali yen dikeparengake Gusti Allah.