Kothak, dalan lan papan khas Napoli ing Italia


foto kredit: seleniamorgillo

Antarane lurung-lurung utama ing tengah Naples, yaiku Liwat Toledo, sawetara taun kepungkur diarani Via Roma. Jeneng kasebut minangka kenangan kanggo Wakil Pedro de Toledo sing dibangun ing taun 1536. Dalan iki minangka salah sawijining dalan utama arteri komersial kutha ngendi toko-toko ing perancang utama.


foto kredit: seleniamorgillo

Iki uga pratelan turis, minangka akeh palazi sing ditemokake minangka markas besar Bank Napoli, sing Istana Doria d'Angri, sing Colonna di Stigliano, pasamuwan ing Roh Suci, akses wétan menyang Galleria Umberto I, ing Piazza Trieste e Trento lan greja San Fernando. Nglangkungi Piazza Dante, dalan tetep jenenge lawas, Liwat Roma.

Salah siji kothak luwih gedhe lan bisa uga sing paling misuwur ing kutha kasebut yaiku Piazza Plebiscito. Kothak iki dununge ana ing antarane Royal Palace lan Teater San Carlo, mbentuk elips. Ing alun-alun iki ana Greja San Francisco de Paula.


foto kredit: zokete

Wilayah saka Saint Gregory Armeno narik para turis saka saindenging jagad antarane November nganti Januari. Ing kene dununge pasar gedhe ing Manger, tradhisi natal Neapolitan, endi model sing paling apik lan unik ing bayi Yesus, Maria, Yusuf, pangon, wong suci lan akeh potongan liyane sing mbantu makili Nasaret wektu.


foto kredit: oooh.oooh

Ing Piazza del Gesù Nuovo greja homonim dununge lan ing tengah iku pucuking gunung Ora resik, Dhuwure 34 meter, kanthi patung Perawan saka Immaculate Conception didegake ing taun 1747. Ing tanggal 8 Desember saben taun, upacara Konsep Immaculate dirayakake, yaiku Prawan makutha saka kesenengan.


foto kredit: Photographer Angel

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*