Alun-alun Pasar Krakow

Gambar | Pixel

Alun-alun Pasar Krakow minangka alun-alun abad pertengahan paling gedhe ing saindenging Eropa kanthi 40.000 m2 lan papan sing paling disenengi para turis ing kutha kasebut.

Katon narik kawigaten ora mung kanggo ukurane lan ngarsane bangunan bersejarah sing penting, nanging uga kepiye gayeng lan turis, amarga turis lan warga lokal padha kumpul ing kana kanggo seneng mlaku-mlaku utawa ngopi ing sawetara teras.

Mula, mula ora nggumunake manawa Alun-Alun Pasar Utama Krakow dianggep akeh wong sing plancong paling apik ing jagad iki. Sabanjure, kita ngunjungi papan iki kanggo ngerteni apa sing dadi pantes diajeni.

Sejarah Plasa

Ing taun 1254 nalika Krakow Square wiwit dibangun kanggo nampung pasar gedhe, inti saka kegiatan sosial lan komersial kutha kasebut. Ora suwe, ing sekitar kulawarga paling sugihe ing Krakow wiwit nggawe omah, amarga dina iki kita bisa nikmati bangunan sing apik banget.

Bangunan umum liyane sing penting banget sing nghias alun-alun Krakow yaiku Aula Kain, Menara Balai Kota, Basilika Santa Maria lan Greja San Adalbert.

Alun-alun sing didaftar Warisan Dunia UNESCO iki wis dadi adegan akeh adegan sing nyenengake lan tragis ing Polandia. Jaman wis ganti nanging saiki isih dadi salah sawijining sudhut Krakow sing paling disenengi.

Ing sekitar sampeyan, sampeyan bisa nemokake sawetara restoran lan papan hiburan paling apik ing kutha kasebut.

Gambar | Pixel

Apa sing bakal katon ing Alun-Alun Pasar?

Alun-alun Pasar nduweni teges sejarah, budaya lan sosial sing penting. Diubengi karo kraton sing asale saka abad pertengahan lan omah borjuis, alun-alun kasebut minangka titik pertemuan utama kanggo penduduk Krakow.

Aula Kain

Iki minangka simbol saka Alun-Alun Pasar lan situs sing paling difoto. Iki minangka istana Renaissance sing asline narik minat para pedagang kanggo nindakake bisnis.

Wiwit dibangun ing taun 1257, ing wektu sing padha alun-alun sing nampani diwiwiti lan kanggo akeh wong dianggep pusat komersial pisanan ing sejarah.

Ing taun 1555, dheweke ngalami geni gedhe sing ngrusak Aula Kain nanging dibangun kanthi gaya Renaissance dening arsitek Italia Giovani il Mosca de Padua sing bergengsi.

Saiki fasilitase digunakake kanggo keperluan budaya. Lantai pertama minangka bagean saka Museum Nasional ing Krakow lan ing ruang paling ngisor yaiku Museum ing sangisore Krakow Rynek.

Ing kono sampeyan bisa ndeleng jejak pemukiman sadurunge dibangun alun-alun lan akeh obyek saka pasar abad pertengahan. Saliyane, ing Cloth Hall sampeyan uga bisa ngunjungi Galeri Seni Polandia wiwit abad kaping XNUMX.

Minangka penasaran, ujar manawa Cloth Hall nampa jeneng iki amarga ing wiwitan alun-alun, para pedagang nyiapake kios kanggo adol kain lan saka ing kana muncul "pasar kain".

Basilika Santa Maria

Basilika Santo Maria minangka salah sawijining monumen paling penting ing Krakow. Gothic kanthi gaya, dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX lan duwe fasad sing megah karo menara kanthi dhuwur sing beda-beda.

Ing menara paling dhuwur, ana mahkota emas sing ngelingake yen ing asal usul basilika, trompete ngelingake masarakat saka ndhuwur babagan ancaman kayata geni utawa invasi.

Saiki, tradhisi iki terus dikuatake amarga saben jam ana trompete main Hejna? mariacki, nada tradisional sing menehi jeneng menara paling dhuwur.

Menara Balai Kota lawas

Menara setinggi 70 meter iki minangka siji-sijine sisa Balai Kota Krakow sing isih ana, sing dibongkar ing taun 1820. Menara iki dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX lan saiki dadi platform ndeleng lan minangka bagean saka Museum Sejarah Krakow.

Greja San Adalberto

Basilika Santa María ora kondhang nanging umure luwih tuwa. Pembangunane diwiwiti wiwit abad pertengahan. Pancen disenengi para pedagang sing padha rame ing Lapangan Pasar Krakow kanggo nindakake bisnis.

Gambar | Magiczny Kraków

Monumen kanggo Adam Mickiewicz

Iki minangka monumen kanggo ngurmati pujangga romantis Polandia sing diresmekake ing wulan Juni 1898 kanggo menehi tandha centhenary kelairan. Sajrone penjajahan Nazi dirusak, nanging mengko pamrentah Polandia mbangun maneh, dadi salah sawijining obyek wisata utama ing Krakow.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*