Apa sing kudu ditindakake ing kutha lawas Cuenca

 

Cuenca Kutha iki minangka kutha Spanyol sing éndah, kanthi sajarah millenary, sanajan wisata lan atraksi sajarah diwiwiti kanthi pendhudhukan Muslim. Akeh bandha sing ditinggalake ing pirang-pirang abad dadi tujuan wisata sing apik ing negara kasebut.

Utamane wiwit ing pertengahan 90-an UNESCO ngumumake ayu pusat sajarah minangka Situs Warisan Donya.

Cuenca

Kutha lan kotamadya Spanyol, ing komunitas Castilla la Mancha, iku ibukutha provinsi. Jenengé asalé saka basa Latin basin, lembah jero antarane gunung, sanajan padha nambah gelar lan kaurmatan liwat taun: Banget Noble lan Banget Loyal, Loyal lan Heroik, contone,.

Kutha iki dipérang dadi rong bagéan sing ditandhani kanthi apik, kutha lawas lan anyar. Pisanan dibangun ing bukit sing diubengi kali Júcar ing sisih siji lan ing sisih liyane karo anak kali, Huécar, sing mili menyang sisih ngisor saka sektor pisanan lan lawas iki. Ing sisih kulon lan kidul ana kutha anyar sing jantunge yaiku Carretería Street.

Cuenca seneng a Iklim Mediterania, kanthi amplitudo termal luwih akeh tinimbang zona pesisir, kanthi musim dingin lan udan lan musim panas sing entheng lan kurang udan. Mesthi, ana wektu nalika suhu ing mangsa panas bisa dhuwur banget.

Sejarah ngandhani yen wilayah kasebut Cuenca wis dipanggoni wiwit jaman Paleolitikum Atas, bab 90 ewu taun SM, banjur teka ing wong roman, mengko wong baraban lan ing pungkasan ing Wong Islam lan pembangunan populasi. Iku liwati saka Khilafah Córdoba menyang Taifa Toledo lan kontrol Almoravids ing 1180. Alfonso VIII sing mbalekake kutha kasebut ing 1177.

Apa sing bisa dideleng ing kutha lawas Cuenca

ing 1996 UNESCO ngumumake Kutha Bertembok Bersejarah Cuenca Kutha Warisan Donya. Dhaptar kasebut kalebu Barrio del Castillo, Barrio de San Antón, Barrio Tiradores lan Enclosure Intramuros.

Kanggo entuk gambaran sing apik babagan kutha, luwih becik mandheg ing kadohan. Sampeyan bisa ndeleng Biara San Pablo, dadi hotel, Jembatan San Pablo, Omah Gantung sing dadi lambang kutha ... Banjur siji mlebu lan bisa ngumbara liwat dalan lan alun-alun, ngurmati bangunan, istana. , gréja lan biara saka macem-macem gaya. Iki ngendi Walikota Plaza, Katedral Cuenca, Balai Kota, Menara Mangana, Gréja San Miguel, Sanctuary of Our Lady of Sorrows ...

La Katedral Our Lady of Grace Ana ing gaya Gotik sanajan nduweni pengaruh Prancis tartamtu. Wis desain salib Latin lan triforium isih urip saka struktur Norman asli lan unik ing Spanyol. Fasad utama nduweni telung lawang akses, misbyah utama dening Ventura Rodríguez lan ana karya pandai besi saka abad kaping XNUMX.

Katedral mbukak saka Senin nganti Minggu saka 10 am nganti 7:30 pm lan ora ditutup ing wayah awan. Diakoni umum biaya 5 euro. Ing jejere iku Istana Episkopal lan ing lantai ngisor ana ing Museum Keuskupan kanthi koleksi seni agung katedral, kanthi karya Kristus ing Salib lan Pandonga ing Taman Zaitun, dening Wong Yunani.

El Biara Karmelit Discalced iku uga ing kene. Bangunan iki dituku kanthi urutan ing taun 1622 lan dumunung ing sisih paling dhuwur ing kutha, ing sadhuwure ngarai kali Huécar. Dina iki mapan Yayasan Antonio Pérez lan duwe showroom. Nduwe rencana poligonal lan direnovasi kaping pindho ing abad kaping 11. Bukak saka Senin nganti Minggu, saka 2 am nganti 5 sore lan saka 8 nganti XNUMX sore.

El Museum Cuenca Ana ing dalan Obispo Valero lan kerja ing Casa Curato de San Martín. Iku menehi kita lelungan liwat sajarah kutha lan ana akeh obyek saka macem-macem situs arkeologi ing saindhenging provinsi. Ana kolom, potongan keramik, barang logam lan dhuwit recehan Romawi, obyek Visigoth lan barang Moor. Diakoni gratis.

El Biara ing San Pablo Iku tengen ing ngarep Hanging Houses misuwur lan iku biyen biara karo gréja Gotik. Dina iki Hotel Parador dianggo ing bangunan lan Nawakake views apik saka kabeh kutha. Sampeyan bisa pindhah kanggo mangan utawa seneng kopi.

Ing dhaftar sampeyan ora bisa kantun ing Kastil CuencaSenajan meh ora ana apa-apa ing tembok Arab lawas lan mung sethithik banget saka sing biyen dadi benteng sing kuwat. Konstruksi pungkasan ditindakake dening Felipe II, lan saiki kita isih bisa ndeleng bagean tartamtu saka tembok, loro menara bunder lan arch liwat lawang ngleboke, Arco Bezudo. Bèntèng iki ana ing titik paling dhuwur ing kutha, ing antarane rong jurang. Iku mung bisa dibukak saka njaba.

La Plaza Mayor Iki minangka alun-alun utama kutha lan akeh pengunjung miwiti kunjungan menyang Cuenca ing kene. Nduwe wangun trapezoid lan ing kene ana katedral, balai kutha lan Biara Las Petras. Ing Menara Mangan Iku ngendi beteng Arab biyen ngadeg lan iki dibangun ing abad kaping XNUMX lan direnovasi ing abad kaping XNUMX. Duwe a gaya neo mudejar lan tau dadi jam kotamadya.

Kanggo bagean kasebut Jembatan San Pablo Iki minangka jembatan pejalan kaki sing nyabrang kali Huécar. Jembatan asline iki dibangun ing abad kaping XNUMXnanging ambruk lan dibangun anyar karo kayu lan wesi ing awal abad kaping XNUMX. Iku salah siji saka TCTerms panorama paling apik kanggo contemplate Cuenca lan ngombe paling apik saka foto Hanging Houses.

Ngomong babagan iki, dheweke minangka lambang lokal lan kertu pos klasik. omah-omah Padha dibangun ing tembok sing mbentuk canyon kali Huécar. Lokasine, digantung kaya kebon anggur, nggawe apik banget. Mung telu lan salah siji saka wong-wong mau dina iki omahé ing Museum Seni Abstrak Spanyol kanthi karya Antonio Saura, Fernando Zóbel utawa Antoni Tàples. Omah iki asale saka abad kaping XNUMX lan museum mbukak saben dina kajaba Senin. Omah liyane iki yaiku Casa de la Sirena.

Cuenca uga nduweni akeh bangunan agama lan ing antarane uga ana Greja San Miguel kang construction wiwit ing abad kaping telulas. Senajan dina iki apse tetep saka wektu iku, liyane saka abad kaping XNUMX lan XNUMX. Muga-muga sampeyan bisa melu acara budaya. Ing Greja San Andrés Iku saka abad kaping XNUMX, Gréja San Nicolás punika Renaissance lan Greja Santo Petrus iku ngadeg ing masjid lawas. Kubahé ageng lan éndah.

Ing Plaza Mayor uga ana Biara San Pedro de las Justinianas, wiwit abad kaping XNUMX. Pasamuwané dikenal minangka Gréja Las Petras lan nduweni fasad sing angel, nanging dihiasi kanthi apik. Pungkasan, bangunan Balai Kota wiwit taun 1733 lan disambungake menyang dalan Alfonso VII liwat portal sing apik. Nganti kene kabeh sing bisa ndeleng, nanging temenan yen nerangake apa sampeyan bisa mlaku-mlaku, njupuk foto, mangan delicacies lokal lan seneng-seneng. Kepiye carane ngunjungi Cuenca lan bandha?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*