Apa kanggo Pack ing travel kit

kit medis

Nalika siji lunga ing vacation ngerti apa kanggo Pack ing travel kit iku penting. Kita bakal adoh saka omah, bisa uga ing negara liya, nganggo basa liya, tanpa akses menyang barang utawa merek sing wis biasa.

Ngerti carane nyiyapake PXNUMXK iku penting supaya ora nggawa kakehan lan ora lali bab sing paling penting. Darurat medis bisa kedadeyan kanggo sapa wae lan bisa dadi apa wae saka sirah biasa nganti konstipasi, ati sing protes utawa diare. Mulane, ing artikel kita dina iki kita bakal mangsuli pitakonan apa lelungan kudu nindakake ing kit medis.

Apa kanggo Pack ing travel kit

paket medis travel

Pancen ana dokter lan apotek ing saindenging jagad, kajaba sampeyan menyang tengah Amazon utawa menyang China utawa Afrika lan sampeyan ora ngerti apa sampeyan bakal weruh sedulur Galen. Nanging masalah bisa diwiwiti yen sampeyan ora nuduhake basa utawa yen sampeyan butuh resep utawa resep kanggo tuku obat kasebut. Ana negara ngendi ibuprofen malah didol dening resep lan sampeyan kudu miwiti nelpon insurance, golek dhokter lan kabeh sing mung kanggo soko sing liwat counter ing negara.

Apa wae bisa kedadeyan, mula saran umum yaiku njupuk obat-obatan sing prasaja utawa sing asring dijupuk saka omah. Nggawe dhaptar apa sing dijupuk lan tansah tuku ekstra sethitik, ing kasus bali sampeyan telat kanggo sawetara alesan sing ora dikarepke. Bayangna apa sing kedadeyan karo wong-wong sing kaget karo pandemi nalika lelungan!

kit medis kanggo lelungan

Rincian liyane sing kudu dipikirake yaiku apa sing cocog karo sampeyan ninggalake obat ing wadhah asline, kanthi label sing cetha. Iki mupangati kanggo ngliwati adat, nanging uga mupangati yen sampeyan duwe penyakit kronis kayata alergi utawa diabetes. Saliyane ing label asli, iku uga apike kanggo duwe dosis ditulis mudhun lan gelang utawa liontin sing tansah karo sampeyan ngandhani kondisi sampeyan.

Dadi, Apa jinis obat sing kudu digawa ing kit perjalanan? ibuprofen, aspirin utawa apa wae sing bakal ngobati sirah, nyeri pinggul lan liya-liyane. A antipiretik uga (soko sing nyuda mriyang), kayata parasetamol. ugi antihistamin sing ngredhakaké alergi utawa soko konkrit sing anti alergi. Sampeyan ora ngerti carane sampeyan bisa nanggepi panganan eksotis utawa cokotan serangga. ugi antacid lan pusing. Lan dina iki, luwih saka sadurunge, alkohol lan gel utawa wipes alkohol kanggo sak tenane ngresiki tangan kita saka bakteri.

obat travel

A kothak saka dressings (Banaid), uga pilihan apik. Ana kothak karo macem-macem ukuran lan iku apike kanggo njaluk siji sing, supaya kita duwe kabeh kesempatan sing bisa njedhul. Kaset Scotch, paku gunting cilik, sawetara antiseptik luwih efektif tinimbang alkohol (peroksida, contone) lan pinset cilik (sing pinset rambute gedhe). A termometer, dina demi dina Masker N95 Kab anti Covid lan, saran lan apa sing aku ora lali, aku tansah njupuk antibiotik kanggo 10 dina (perawatan lengkap dianjurake).

Aku utamane njupuk antibiotik amarga iki sing didol kanthi resep ing pirang-pirang negara lan aku ora pengin krasa ala lan kudu nelpon asuransi, nerangake, menyang dhokter lan liya-liyane. Banjur sampeyan tuku barang tanpa ngerti merek. Dadi, aku tuku antibiotik ing omah. Aku ora ngerti yen aku bakal lara tenggorokan utawa kena infeksi ing tutuk. Kebeneran aku tansah nggawa wong bali tanpa kena, nanging aku lelungan aman.

obat lelungan

Nanging, ngluwihi item umum iki ana liyane sing bener mung kanggo wong lanang lan liyane mung kanggo wanita. Yen sampeyan wong lanang aku bakal njupuk kondom (malah bisa diisi banyu, beku lan digunakake mengko minangka bungkus es), lan dadi wong wadon sing tansah dakanggo tampon.

mengko uga Iku penting ngendi kita arep ing trip amarga bakal nemtokake item liyane ing lemari obat kita. Contone, yen sampeyan menyang wilayah tropis, aja lali tabir surya, anti alergi, tablet pemurni banyu, gel aloe vera kanggo luka bakar, obat serangga lan liya-liyane kanggo nyegah diare.

obat lelungan

Sejatine babagan mikir kabinet obat kita dipérang dadi sepindah, obat-obatan sing gegandhengan karo tujuan lan obat-obatan biasa, ngerti situs apa sing bakal kita bukak lan kahanan apa sing bisa kita lakoni dhewe. Aku bakal ujar manawa kita bisa tuku bagean sepindah ing bungkus. Didol ing apotek utawa supermarket lan sampeyan lali nggawe dhaptar. Sampeyan duwe setengah dhaptar lengkap lan mung nambah barang sampeyan dhewe.

Duwe kit darurat kita pindhah menyang ing ngisor iki. Yen sampeyan pindhah menyang panggonan sing panas, Amazon, Afrika, India, Asia Tenggara, sampeyan ora bisa lali krim antibakteri lan antihistamin, tablet pemurnian banyu, sawetara profilaksis malaria (saliyane yen sampeyan mesthi kudu divaksinasi), gauze lan tape bedhah, repellent serangga, sunscreen, lip balm, sawetara anti-alergi kayata Benadryl. 

paket medis travel

Yen, ing tangan liyane, sampeyan pindhah menyang kadhemen, iku saranake kanggo nggawa soko kanggo mriyang lan antibiotik ing kasus tenggorokan lara, lip balm lan sawetara anti-flu karo decongestant njerone irung apik... Sing dawa perjalanan utawa luwih macem-macem tujuan, luwih kamungkinan kita lara. Owah-owahan iklim, tenaga fisik, jadwal sing ora teratur lan liya-liyane bisa mengaruhi kesehatan kita. Tansah ngomong babagan prasaja sing bisa diatasi ing omah.

Pungkasan, bebener sing apik: minangka siji mundak akeh travel kit dadi luwih kenthel lan kenthel. Ing kasusku, ing taun-taun pungkasan, aku njupuk obat luwih akeh tinimbang dandanan lan ing kitku ora ana kekurangan antibiotik, supositoria vagina, julap lan obat anti-diare, ibupruen, anti-flu, antibiotik topikal kanggo ciloko, mripat. irungnya, obat anti-alergi lan soko kanggo kejang weteng. Lan sampeyan, apa sing ora ilang ing kit perjalanan sampeyan?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*