Apa sing bakal katon ing China

Gambar | Pixel

Minangka negara paling gedhe nomer telu ing donya, kanthi ruang alam sing luar biasa, budaya kuno lan kutha-kutha sing nyampur tradisi karo avant-garde, ora nggumunake manawa China minangka salah sawijining negara sing paling akeh dikunjungi ing Timur Jauh. Nanging apa wae papan sing bisa dideleng ing China sing ora sampeyan kejawab? Entuk pena lan kertas, bakal dakcritakake!

Peking

Ibukutha minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing saindenging jagad lan uga salah sawijining kutha paling apik ing bawana. Sejarahipun wiwit paling sithik 1000 SM lan saiki pedunung luwih saka 22 yuta wong. Yen sampeyan kepengin lelungan menyang China, Beijing mesthine kudu dadi salah sawijining papan penting ing rute kasebut.

Modernitas lan tradhisi ora bisa dicampur tanpa dingerteni lan sampeyan bisa nemokake bangunan sing apik banget kaya Kuil Swarga utawa Kota Terlarang, papan sing nduweni sejarah kayata Tiananmen Square utawa Mausoleum Mao Zedong uga bangunan pencakar langit, toko, lan restoran sing ana garde.

Ing pinggiran Beijing uga ana papan sing apik banget kanggo dideleng ing China kayata Tembok Agung, Istana Musim Panas lan Danau Kunming utawa makam dinasti Ming.

Sanajan sampeyan bisa nggunakake paling ora seminggu ing kutha, telung dina minangka wektu minimal kanggo nikmati obyek wisata utamane.

Chengdu

Gambar | Pixel

Chengdu minangka ibukutha propinsi Sichuan lan kutha sing dikonsumsi panganan sing paling apik ing China, mulane dijenengi minangka tujuan gastronomi dening UNESCO. Rempah-rempah tradisional yaiku mrica abang lan umume nggunakake mrica ireng Sichuan kanggo nggawe masakan khas lokal: panci panas, adhedhasar daging, sayuran lan iwak.

Uga, Chengdu minangka papan kelairan pandha. Ana sawetara pusat konservasi sing akeh panda urip ing semi-kebebasan sing diubengi pring. Ing jaman biyen, panda digunakake minangka alat diplomatik lan malah dadi gaman perang. Saiki panda minangka lambang China.

Saliyane, ing kutha iki sampeyan bisa nemokake watu Buddha paling gedhe sing durung tau dibangun: Buddha Leshan. Ukuran 71 meter kanthi 28 dhuwur. Pembangunane diwiwiti wiwit taun 713 lan dadi bagean saka Situs Warisan Dunia UNESCO wiwit taun 1996. Iki mujudake pangarep-arep lan kamakmuran.

Xian

Salah sawijining tahapan perjalanan liwat China yaiku Xian, omah para prajurit terakota terkenal. Ing taun 1974, kanthi kebeneran sawijining petani nemokake sing kaping pisanan saka XNUMX prajurit abad kaping-XNUMX SM sadurunge njaga makam kaisar China sing kaping pisanan kanthi rombongan jaran lan kreta. Sanajan angel dipercaya, ora ana loro rai sing padha karo para wadyabala Xian.

Kasunyatane yaiku ing Xian sampeyan bisa nemokake China paling tradisional ing tembok lan menara Bell lan Drum. Dheweke uga duwe lingkungan Muslim sing apik.

Shanghai

Gambar | Pixel

Ing delta Kali Yangtze sing mitos, salah sawijining kutha paling padhet ing saindenging jagad iki dununge: Shanghai, sing wis dadi simbol kutha kosmopolitan kanggo kemajuan teknologi lan ekonomi China.

Shanghai duwe pesona alamiah amarga asil saka campuran antara modern lan tradisional, amarga ana lingkungan ing kana bangunan pencakar langit sing gedhe lan liyane sing ngeterake kita menyang Tiongkok tradisional.

Bund minangka wilayah sing duwe bangunan saka jaman kolonial kanthi gaya Eropa sing ngajak sampeyan mlaku-mlaku dawa ing sadawane Kali Huangpu, lan Pudong minangka distrik finansial Shanghai, sing dibangun sajrone rong dekade kepungkur kanthi tampilan futuristik.

Papan-papan menarik liyane sing bisa ditonton ing China nalika ngunjungi Shanghai yaiku Kuartal Prancis, Pasar Jiashian utawa Kutha Tua, kutha lawas kanthi sejarah luwih saka 600 taun.

Hong Kong

Gambar | Pixel

Hong Kong minangka salah sawijining kutha paling apik lan modern ing jagad iki sing beda banget. Saka Avenue of Stars, sampeyan bisa ndeleng gedung pencahayaan sing disinari acara cahya saben dina jam 20:00 wengi lan kudu ing Hong Kong yaiku munggah gunung Victoria, gunung paling dhuwur ing kutha kasebut, nalika wayah wengi. Ngirit sawetara dina kanggo nemokake panganan Kanton, pesta lan ngunjungi tangga paling dawa ing donya, eskalator Tingkat Tengah.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*