Apa sing kudu dideleng ing La Gomera

La Gomera

Sing bakal ditemokake ing La Gomera yaiku pitakon sing akeh wong sing siyap-siyap lelungan menyang pulau Canaria iki takon dhewe. Iku logis, amarga iki minangka salah sawijining kapuloan Spanyol sing paling ora dingerteni lan, mesthine kurang dikunjungi tinimbang Tenerife (ing kene kita ninggalake sampeyan artikel babagan Tenerife) utawa Gran Canaria.

La Gomera, Nanging, kebak kaendahan ing endi-endi. Diumumake Cagar Alam Biosfer ing taun 2012, nawakake taman alam, kutha-kutha cilik sing kebak pesona lan monumen sing menarik, pantai lan singularitas sing spektakuler kayata wisel karet sing kondhang. Sing terakhir minangka salah sawijining bentuk komunikasi leluhur sing wis digunakake dening wong pribumi ing pulau kasebut lan sing wis dinyatakake Warisan Donya. Yen sampeyan kepengin weruh apa kanggo ndeleng ing La Gomera, sampeyan ngajak sampeyan terus maca.

Apa sing bakal dikunjungi ing La Gomera: saka Garajonay menyang San Sebastián sing apik

Kita bakal miwiti tur ing pulau Canaria iki sing ngunjungi keajaiban alam kayata Taman Nasional Garajonay kanggo terus ndeleng papan sing apik lan rampung ing San Sebastián de la Gomera, ibukutha pulau kasebut.

Taman nasional Garajonay

Garajonay

Taman alam Garajonay

Keajaiban alam iki ngenggoni luwih saka 10% pulau lan dununge ing sisih tengah. Taman kasebut diwenehi jeneng saka puncak sing nguwasani, Sang Garajonay, sing paling dhuwur udakara XNUMX meter, yaiku sing paling dhuwur ing La Gomera.

Diumumake Warisan Donya, ruang alam iki kalebu biasane saka alas laurel, sing dianggep minangka peninggalan sejatine alam. Biasane kalebu periode tersier lan pungkasane ilang ing endi wae. Utamane kalebu faya, heather, pakis lan laurel.

Cara paling apik kanggo ngerti taman iki yaiku kanthi mlaku-mlaku. Sampeyan duwe akeh jalur sing ditandhani kanthi apik. Kajaba iku, ing njero sampeyan duwe area rekreasi ing Lagoon Gedhe lan ing titik sing diarani Game bal, kagungane kotamadya saka Jarum, sampeyan bakal nemokake pusat pengunjung.

Monumen alam liyane sing bisa dideleng ing La Gomera

Perengan Alajeró

Cliff saka Alajeró

Nanging, Garajonay dudu siji-sijine daya tarik alam ing pulau Canaria iki. Ing sisih lor yaiku Taman alam Majona, ing endi erosi nggawe jurang gedhe lan duwe spesies endemik.

Monumen alam kayata Roque Blanco, saka Loin Carretón utawa saka Kaldera. Sing terakhir minangka kerucut vulkanik sing paling apik ing pulau kasebut. Nanging, bisa uga, sing paling narik kawigaten sampeyan yaiku Organ-organ kasebut, sawetara wujud ing tebing sing ngasilake tabung instrumen iki.

Cekakipun, ora mungkin sampeyan crita babagan keajaiban alam sing bisa dideleng ing La Gomera. Nanging kita uga bakal nyebutake cadangan alam Puntallana lan Benchijigua, lanskap Orone sing dilindhungi, situs-situs sing duwe minat ilmiah Cliff of Alajeró lan Charco del Conde, uga taman pedesaan Valle Gran Rey, kanthi tebing lan jurang kasebut katutup dening teras.

Pantai paling apik ing La Gomera

Pantai Calera

Pantai La Calera lan tebing la Mérica

Kita ora bisa ngandhani apa sing bakal katon ing La Gomera tanpa mandheg ing pesisir sing apik banget. Kabeh mau duwe pasir peteng, nanging iki ora nggawe ayu banget utawa dianjurake kanggo jedhing. Nyatane, pulau kasebut duwe sawetara sing paling apik ing Canaries (ing kene kita bakal ninggalake sampeyan artikel babagan pantai Nusantara).

Ing sisih lor pulau sampeyan duwe pantai La Caleta ing Hermigua. Mung ana rong atus meter wedhi vulkanik, nanging iki ndadekake luwih apik. Kajaba iku, dilindhungi saka ombak, sing ndadekake sampurna kanggo renang. Cedhak banget yaiku pantai ing Santa Catalina, sing pancen cocog kanggo olahraga maritim kayata surfing, sanajan uga duwe kolam alam sing apik. Nanging, yen ngomong babagan jinis panggonan iki, luwih becik kita uga kalebu ing salah sawijining papan Taman maritim Vallehermoso.

Kanggo sisih kidul La Gomera, disaranake pesisir La Calera lan inglés ing Valle Gran Rey. Sing kaping pisanan cocog kanggo sampeyan lunga karo bocah-bocah amarga ombak sing sithik, dene sing nomer loro dianggep paling apik ing pulau kasebut. Dununge ana ing sikile tebing sing spektakuler lan njaga hawa prawane. Saliyane, ing Alajeró sampeyan duwe pantai Santiago, cocog kanggo nyilem amarga sugih tani, lan ing San Sebastián de La Gomera sampeyan bakal nemokake kutha kasebut, yaiku La Guancha lan saka Guwa, sing terakhir bisa dingerteni dening monumen obor Olimpiade.

La Guancha sabenere pesisir nudist, nanging ora mung siji ing pulau kasebut. Uga ana Tapahuga, Chinguarime, Argaga, El Guincho, El Cabrito lan las Arenas.

Alajeró, ing antarané gunung sing nemtokke

Alajeró

Lembah Alajeró

Sawise ngunjungi bagean sing apik ing alam Pulau Canary, kita bakal ngunjungi kutha-kuthane, sing penting banget babagan sing bisa dideleng ing La Gomera. Kita bakal miwiti karo Alajeró, dununge ing antarane gunung-gunung (kasunyatane, wilayah kasebut ana ing taman Garajonay), nanging kanthi akses menyang segara liwat tebing-tebing spektakuler.

Alajeró minangka kunjungan sing meh wajib, amarga ing istilah kotamadya yaiku Bandara La Gomera. Nanging, sampeyan uga bisa ndeleng ing lokal sing apik greja El Salvador, dibangun ing abad kaping XNUMX lan Padepokan Wanita Kita Perawan El Paso, pelindung kutha.

Hermigua

Hermigua

Tampilan Hermigua, salah sawijining kutha sing bisa dideleng ing La Gomera

Dumunung ing sisih lor pulo, kutha iki dununge Museum Etnografi La Gomera, kunjungan penting yen sampeyan pengin ngerti tradhisi ing pulau kasebut lan ditambah karo taman Los Telares. Uga, sampeyan bisa ndeleng ing biara Santo Domingo de Guzmán, dibangun ing taun 1598; padepokan San Juan lan greja Inkarnasi, candhi sing apik banget sing nggabungake gaya neo-Gothic lan neo-Byzantine.

Nanging simbol gedhe Hermigua yaiku Roques de Pedro lan Petra, loro gunung geni sing luar biasa sing duwe legenda dhewe. Miturut iki, dheweke minangka kekasih loro sing dadi watu kanthi bledhek.

Vallehermoso, kutha paling gedhe ing La Gomera

Lembah sing ayu

Ndeleng Vallehermoso

Dilindhungi dening sing megah Roano Cano, kutha Vallehermoso uga duwe tugu alam Los Órganos, sing wis dakcritakake. Nanging kunjungan sampeyan menyang desa kudu diwiwiti kanthi apik Plaza Konstitusi, dipimpin dening Dewan Kutha kanthi loteng gaya Kanaria lan bar sing kebak.

Sampeyan uga kudu ndeleng greja San Juan Bautista, candhi neo-gothic abad XIX; taman botani sing apik ing Discovery, kanthi spesies saka kabeh penjuru jagad lan sisa-sisa Castillo del Mar. Sing terakhir minangka bagean saka dock loading sing dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX kanggo ngekspor pisang, uga sing diarani davit Vallehermoso.

Lembah Raja Gedhe

Ndeleng Valle Gran Rey

Lembah Raja Gedhe

Dumunung ing sikil gunung sing paling apik yaiku sing misuwur peluit karet, Valle Gran Rey nawakake plabuhan mancing lan olahraga sing apik. Nanging sampeyan uga bisa ndeleng ing kutha iki pertapan Raja-Raja Suci, dibangun ing wiwitan abad kaping XNUMX, lan Pandangan Palmarejo, digawe dening seniman Lanzarote César Manrique lan nawakake pemandangan biasa ing lembah sing apik iki.

Sampeyan ora mung siji ing wilayah kasebut. Nyatane, La Gomera minangka pulau sudut pandang. Uga nyaranake Santo, Curva del Queso lan La Retama. Pungkasan, ing dina Minggu kaping pindho saben wulan sampeyan duwe pasar kerajinan sing rame ing kutha kasebut.

San Sebastian de la Gomera

Tampilan San Sebastián de La Gomera

San Sebastian de La Gomera

Kita ngrampungake tur ing pulau kasebut ing ibukutha sing apik. San Sebastián de la Gomera minangka kutha cilik sing meh ora ana sepuluh ewu penduduk sing kebak pesona. Kita wis nyritakake babagan pesisir sing apik, nanging uga akeh monumene.

Kajaba iku, kita bakal menehi pitutur marang kowe manawa dheweke dhewe, umume, duwe pengaruh. Iki dipasang ing bukit pesisir lan kebak lurung-lurung lan omah khas Kanada. Nanging sampeyan menehi saran supaya sampeyan ngunjungi Greja Wanita Asumsi Kita, sing asale wiwit abad kaping XNUMX, sanajan amarga serangan bajak laut, mula kudu digawe kaping pirang-pirang. Kepiye wae, nggabungake gaya Gothic, Mudejar lan Baroque. Kajaba iku, ing njero sampeyan duwe fresko sing apik banget.

Kanggo wektu sing padha kagungane Menara Count, dianggep simbol La Gomera. Dibangun saka watu putih lan abang, iku benteng pertahanan sing banjur digunakake minangka papan resepsi kanggo kapribadian. Saiki, papan iki nduwe pameran kartografi ing pulau kasebut.

Sampeyan uga kudu ngunjungi Omah Columbus, bangunan abad kaping XNUMX. Iki nampa jeneng iki amarga omah sing sadurunge ana ing situs iki digunakake dening pandhu arah minangka akomodasi sadurunge budhal menyang Amerika. Saiki dadi omah museum seni pra-Columbian sing apik.

Ing sisih liyane, padhepokan San Sebastián Dibangun ing abad kaping XNUMX lan nampilake gambar santo sing menehi jeneng lan sapa sing dadi suci kanggo La Gomera. Nanging luwih ayu yaiku omah Sumur Aguada utawa Bea Cukai. Kacarita Columbus ngombe banyu sing diberkahi ing Benua Baru. Iki misuwur kanthi gaya Kanada tradisional lan saiki duwe museum sing khusus kanggo lelungan laksamana.

San Sebastian de La Gomera

Plaza de América, ing San Sebastián de La Gomera

Akeh monumen kasebut ana ing dalan nyata, sing paling penting ing San Sebastián de la Gomera. Iki mlaku lan kebak toko, bar lan restoran. Nanging, sing paling penting, digawe kanthi pirang-pirang omah khas Kanada kayata Los Quilla, Los Condes utawa Casa Darias.

Pungkasan, ing bangunan abad kaping XNUMX sampeyan duwe Museum Arkeologi La Gomera, sing duwe rekreasi misbyah Guanche lan unsur budaya budaya asli pulau kasebut.

Minangka kesimpulan, kita wis mriksa kabeh babagan sampeyan apa kanggo ndeleng ing La Gomera. Kaya sing bakal sampeyan deleng, iki minangka pulau sing apik banget lan sampeyan bakal seneng mujur nengen alam sing apik, pantai sing sepi lan warisan monumen sing apik. Saiki sampeyan mung kudu nyengkuyung awakmu dhewe kanggo ngunjungi lan nuduhake kepiye anggone nggunakake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*