Apa sing bisa dideleng ing Madrid sajrone sedina

Apa sampeyan bisa ngerti kutha ing sawijining dina? Mesthi wae ora, utawa paling ora sampeyan ora bisa ngerti kanthi lengkap lan kepiye kutha kasebut pantes ... nanging ana wektu sing ora ana cara liya lan sampeyan kudu ngerti carane njupuk kauntungan saka jam kasebut.

Madrid ing sawijining dina... piye?

Madrid ing 24 jam

Apa sampeyan wis rampung ing Madrid lan mung duwe sedina kanggo nindakake sawetara puteran? Apa sampeyan bisa ngerti ing wektu sing cendhak? Kepiye carane sampeyan bisa entuk sing paling apik? Iku prasaja, milih mung wisata paling populer.

Mungkin sampeyan teka saka pedalaman negara, saka negara tetanggan utawa saka sisih liya Atlantik, ora masalah, nanging sampeyan kudu entuk Multi Card nggunakake subway minangka sarana transportasi kanthi cepet. Etung yen nglampahi 24 jam ing ibukutha Spanyol, sampeyan kudu paling ora rong tiket, yen sampeyan teka ing Barajas (siji metu lan siji bali menyang bandara), nanging sampeyan kudu nambah sawetara liyane kanggo njaluk menyang atraksi Madrid luwih cepet. .

Ana 12 jalur metro ing Madrid, saliyane jalur bis, sepur lan trem, nanging supaya luwih gampang, metro kasebut trep amarga alat transportasi iki nyambungake atraksi sing paling populer. sing jelas, yen ora tansah bisa mlaku.

Pusat kutha yaiku Puerta del SolDadi yen sampeyan ana ing bandara sampeyan bisa nggunakake jaringan metro pink, 8, menyang Nuevos Ministerios. Saka kene njupuk garis biru menyang Puerta del Sol lan mudhun ing Tribunal. Saka ing kono sampeyan ngganti menyang garis langit, ing 1, lan pungkasanipun mudhun ing Sol sing Iki minangka titik wiwitan sing apik kanggo ngunjungi sing paling apik ing Madrid sajrone sedina. Total bakal setengah jam trip.

Sing paling apik yaiku miwiti karo mate liwat pusat sajarahIku gambar asli saka kutha lan sajarah sawijining. Ing Plaza Mayor, saben dina, ana biasane guide karo payung putih sing ngumpulake lan nuntun turis, loro basa Spanyol lan Inggris.

Jinis-jinis wisata iki kira-kira telung jam lan co Sampeyan bakal weruh Plaza Mayor, Mercado de San Miguel, Gran Vía, Katedral Almudena, Biara Carboneras Sisters lan Puerta del Sol.

Sampeyan bisa nggawe reservasi kanggo wektu sing cocog karo sampeyan utawa sampeyan mung bisa muncul lan gabung ing grup sing lagi dibentuk. Iku tur gratis, nanging sumbangan ditampa lan samesthine. Yen sampeyan pengin luwih saka jinis iki diatur mlaku, mung pindhah menyang agensi pariwisata. Sampeyan bisa malah ngrekrut a Tur Segway utawa mlaku-mlaku sejarah pribadi. Lan yen sampeyan ora seneng karo panuntun lan sampeyan pengin ngeculke banjur sampeyan bisa tansah nggawe cara dhewe.

Elinga Aja kantun Museum Prado, Taman Retiro, Air Mancur Neptunus, Katedral Sainte Jerome, ing Plaza del Ángel lan Casa de Cisneros, saliyane apa aku kadhaptar ndhuwur. Kanthi peta wisata sing apik sampeyan ora bakal duwe masalah. Lan mesthi, rute pungkasane gumantung ing rasa sampeyan dhewe.

Contone, Apa sampeyan seneng seni Banjur ing Museo del Prado, Reina Sofía lan Thyssen-Bornemisza padha bakal ya utawa ya ing dhaftar Panjenengan. Dheweke konsentrasi seni sing paling apik ing Madrid, nanging sampeyan ora duwe wektu kanggo ndeleng kabeh ndeleng koleksi sing paling disenengi lan mutusake. Akeh sing milih Reina Sofía amarga ing kene ana Guernica sing populer dening Picasso, nanging yen sampeyan pengin sing luwih umum, Museum Prado minangka pilihan sing paling apik.

Ngunjungi museum ngirit energi, bener, dadi yen sampeyan luwih seneng ninggalake seni kanggo babak liyane lan cuacane nyenengake, luwih becik ana ing njaba. Kanggo sing bisa nyabrang Paseo del Prado lan ndeleng Taman Retiro lan kapel kraton. Yen sampeyan wis ngerti apa sing bakal ditindakake, ana akeh tiket sing bisa sampeyan tuku luwih dhisik.

Plaza Mayor minangka pantai utama lan iku panggonan sing ora bisa kantun ing siji dina ing Madrid. Iku persegi dowo, diubengi dening bangunan ayu, karo luwih saka 200 balconies, karo reca Raja Felipe III saka 1616… ngendi sampeyan ndeleng ing, iku wis Pesona. Ana sangang lawang arched, sapisan lawang abad tengahan nanging saiki karo restoran saka kang kanggo contemplate dalan cobbled ing tengah.

Ing antarane rong menara ana fresco sing apik banget, Casa de la Panadería, karo dewi Cibeles nalika nikah karo Attis, uga sawetara rincian liyane sing nggambarake sejarah kutha kasebut. Yen wektu mlaku-mlaku iki wis awan, luwih becik lungguh mangan sawetara tapas ing Mercado San Miguel Inggih, atmosfer ing kene paling apik. Nalika ana pasar liyane ing ibukutha Spanyol ing bab gastronomic iki dianggep salah siji sing paling apik.

Dating saka 1916, iku construction ngendi wesi menang lan bebener iku nawakake kabeh saka iwak seger kanggo bonbon coklat apik. Lan mesthi, ham paling apik. Puerta del Sol iku kilometer 0 Spanyol lan iku salah siji saka gapura paling penting Madrid lawas ing abad kaping XNUMX. Dina iki minangka alun-alun sing urip kanthi akeh monumen lan bangunan penting.

Foto sing apik ana ing jejere lambang kutha, The Bear lan Wit Stroberi, mung ing njaba lawang mlebu subway. Saka kene sampeyan bisa lumaku mudhun Calle Mayor menyang kali lan pindhah liwat Royal Theater, Royal Palace lan Katedral Almudena.

Temenan sampeyan ora bakal duwe wektu kanggo ngormati interior sing apik, nanging yakin manawa ing njaba uga spektakuler. Kanthi gati kanggo Gran Vía Konsentrasi merek sing paling populer, nanging yen sampeyan pengin butik liyane, sampeyan bisa tumuju ing tetanggan Chueca lan Malasaña, kanthi dalan-dalan sing luwih cilik lan toko-toko cilik.

Wis rampung tur iki, bener iku sing arep nglampahi bagean gedhe saka dina, ngetung wektu kanggo sarapan lan nedha awan lan apa ora ngombe kopi ing tengah afternoon lan ngaso sikil. Around 7 utawa 8 sampeyan uga kudu mandheg kanggo seneng srengenge surup. Panorama Gran Vía lan bangunan Metropole saka garis Kepala pancen luar biasa lan bakal dadi sing paling apik ing Madrid pamitan.

Head ana ing payon Círculo de Bellas Artes, pitung lantai, kanthi bar lan restoran meh siji. 360 ° tampilan kutha, utawa paling ora pusat sajarah nengsemake lan menarik. Ombenan ora mirah ing kabeh, temenan, nanging tanpa mangu Iki minangka tutup paling apik kanggo 24 jam ing Madrid. Sampeyan ora bakal Getun iku.

Banjur ya, sampeyan bisa tetep mangan utawa yen larang sampeyan mudhun menyang dalan lan sampeyan metu kanggo tapas. A lingkungan apik kanggo sing Huertas, karo Casa Alberto utawa La Venencia. Pungkasan, sampeyan duwe wengi utawa ora? Yen sampeyan duwe wengi kanggo seneng-seneng, sampeyan bisa metu kanggo nari, yen sampeyan ora ngetutake bar sing nyenengake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*