Apa sing kudu dideleng ing Saint Malo, Prancis

Prancis nduweni tujuan sing apik ing ngendi seni lan sejarah digabungake. Salah sijine yaiku Saint Malo, panggonan wisata paling populer ing Brittany Prancis. Yen sampeyan seneng fotografi, banjur ngenteni nganti sampeyan ndeleng kabeh benteng kuno iki kanggo para pengunjung sing antusias.

Dina iki, apa kanggo ndeleng ing Saint Malo, Prancis.

Saint Malo

Crita babagan iki pulo watu diwiwiti karo madegé kutha ing abad kaping XNUMX SM, ora persis ing panggonan sing padha nanging cedhak banget. Aleth Fort, ngendi St-Servan stands dina, dibangun dening a suku celtic kanggo njaga lawange Kali Rance.

Nalika wong Romawi teka wong-wong mau padha dipindhah lan luwih nguwatake panggonan mau. Sawise wektu, ing abad kaping XNUMX, biksu Irlandia teka ing kene Brendan lan Aron, lan ngadegake biara.

Pulo saka Saint-Malo mung disambungake menyang daratan kanthi dalan pasir lan ing mangsa serangan Viking kasar sing minangka bagéan saka pertahanan alam. Uskup Jean de Chatillon nambahake tanggul lan tembok ing abad kaping XNUMX, nuwuhake benteng sing sejati.

Swara wektu pedunung Saint Malo ngembangaken raos kuwat kamardikan lan sing nuduhake wong kanggo utawa marang panguwasa sing Britain, Prancis, lan Inggris wis. Para pelaut iku sugih lan kondhang ngrampok kapal manca sing ngliwati kanal. Nyatane, padha corsairs utawa bajak laut resmis, lan tumindak utamané sak pitulas lan abad kaping wolulas ing pangayoman saka raja Prancis. Sing misuwur Paten saka corso.

Salah sawijining pelaut paling misuwur ing Prancis, yaiku Discovery of Canada dikreditake tanpa arep luwih, iku Jacques cartier, asli saka Saint Malo. Kanthi dhukungan saka Francis I saka Prancis, dheweke nindakake telung lelungan menyang Amerika Utara ing abad kaping XNUMX lan dadi Eropa pisanan sing mlebu ing wilayah sing saiki dadi wilayah Montreal-Quebec. Dheweke mbaptis tanah kasebut minangka "Kanada", tembung saka wong asli ing wilayah kasebut lan tegese desa cilik.

Sajrone Perang Donya II kutha iki rusak banget. Jendral Amerika Patton sing kondhang, sing ngepung kutha kasebut lan ngebom nganti wong Jerman nyerah. Rekonstruksi total kamulyan lan kaendahan Saint Malo dibutuhake 30 taun rekonstruksi.

Kepiye cara menyang Saint Malo? Ana akeh cara nanging sing paling populer yaiku kanthi ferry saka pesisir kidul Inggris utawa dening Kapuloan Channel. Ana feri Brittany sing nyambungake Portmouth, ing Inggris, karo Saint Malo nggawe pitung persimpangan saben minggu ing trip sangang jam, Condor Ferries sing nyambungake titik padha nanging uga panggonan liyane ing pesisir Inggris. Ing tangan liyane sampeyan bisa numpak pesawat, Bandara iki 14 kilometer saka benteng, nanging sawise iku sampeyan kudu nyewa mobil amarga ora ana bis utawa Sepur sing nyambung.

Yen luwih seneng sepur stasiun sepur iku rong kilometer wetan beteng. Bisa pindhah saka Paris ing trip telung jam 10 menits, saka stasiun Montparnasse, ing total lelampahan pitung jam. Yen sampeyan ana ing London sampeyan uga bisa pindhah, saka St Pancras menyang Paris lan saka ing kono TGV kanggo Saint Malo.

Apa kanggo ndeleng ing Saint Malo

Sing pertama yaiku Benteng. Iki minangka atraksi wisata sing paling penting: dalan sing sempit, bar lan restoran, toko… Iki minangka tujuan akhir minggu sing apik. Bèntèng iki dumunung ing pulo granit lan wiwit kabeh dirusak ing Perang Donya II, udhara kuna luwih minangka asil saka proyek pemugaran super, sawijining proyek sing mung rampung ing taun 1971.

Dina iki sampeyan bisa mlaku kabeh rute ing tembok lan tanggul, kanggo seneng views, uga seneng pesisir sawijining, metu kanggo mangan, ngendhokke lan nglampahi long weekend paling apik sing bisa mbayangno. Saint Malo minangka tujuan sing paling apik kanggo iki.

Ing jero benteng ana ing Château de Saint Malo, nyengsemaken, dina iki diowahi menyang bale kutha lan Museum Saint Malo. Ing njero museum ana sawetara pameran, nanging sing paling penting yaiku sing gegayutan karo sejarah maritim kutha lan pendhudhukan, karusakan lan rekonstruksi ing Perang II.

Uga nang Citadel punika Katedral Saint Vincentt karo menara spiral sawijining munggah ndhuwur lurung-lurung. Ana gereja ing papan sing padha wiwit abad kaping XNUMX, nanging katedral Gotik saiki wiwit abad kaping XNUMX. Sampeyan bakal weruh ing kene plakat mengeti budhal Jacques Cartier menyang Kanada.

La Gerbang Saint Vincent Iki minangka lawang utama menyang Citadel. Nang lan ngarepe Bèntèng punika Panggonan Chateaubriandsaiki bagean liveliest kutha karo restoran lan hotel. Ing njaba gerbang ana dermaga komersial. Contone, ana ing L'Hotel d'Asfeld, omah gedhong abad kaping XNUMX sing dietung ing antarane sawetara begja sing slamet saka bom. Iki dibangun dening pemilik kapal sing sugih, direktur Perusahaan Hindia Timur Prancis, Francois-Auguste Magon.

Ing sisih kidul tembok iku Pelabuhan Dinan, papan sing menarik yen sampeyan pengin numpak prau. Ana feri sing mandheg sedhela nalika njelajah ing kali utawa ing pesisir menyang Cape Frehel. Iki uga menehi tandha wiwitan Moles des Noires kanthi mercusuar.

Ngluwihi Porte des Bes, kang menehi akses menyang mburi lor ing Pantai Bon Secours, iku mau Lapangan Vauverts lan patung corsair lokal paling misuwur, Robert Surcouf. Northwest saka ramparts iku menara, ing Menara Bidoune, kanthi pameran sementara.

Njaba tembok Saint Malo, konco terminal ferry ing sisih kidul benteng, punika distrik paling tuwa, didegaké ing jaman Romawi: Saint Servan. Sadawane kali sampeyan bakal weruh spektakuler Menara Solidor Kab, dibangun kanggo defend ngleboke menyang Rance, dina karo museum. Tur kasebut butuh 90 menit yen sampeyan pengin nindakake.

Muara kali Rance pancen endah banget ugi. Kabeh deso watara benteng banget picturesque minangka Wis omah-omahé sudagar sugih saka Saint Malo. sawetara duwe keboné mbukak kanggo umum, contone, Parc de la Briantais. Ana uga ing akuarium gedhe, karo tank hiu ageng.

Kelurahan Parame wis thukul liwat taun lan saiki fungsi minangka resort segara Saint Malo dhewe. Pesisiré dawané telung kilomèter, dadi daya tarik utama, senajan nalika pasang surut, ditutupi. Sampeyan bisa nginep ing kene, ana akeh hotel sing madhep segara.

Rembagan pesisir lan segara, wong nggoleki iki uga, ngluwihi benteng. Pesisir lan pulo Saint Malo uga nampa pengunjung nalika musim panas. Pesisiré pasir putih sing alus lan ana sawetara pulo watu sing bisa ditekani ing. Akeh pulo kasebut padha duwe benteng lawass, kuburan lan mesthi, views gedhe saka sakcedhake.

Wedhi kapapar ndadekake iku bisa kanggo lumaku setengah sirkuit saka Kutha Lawas ing sisih kulon lan ing sisih lor antarane Moles des Nories lan kastil Saint Malo. Ing sisih wétan kastil punika Pantai gedhe kang mlebu kecamatan Parame. Yen sampeyan seneng gagasan kanggo ngunjungi pulo, banjur jadwal ferry ana ing lawang Porte St.

Pantai Mole adoh ing sisih kidul lan dumunung ing antarane Mole des Noires lan benteng Holland. Pante kasebut relatif cilik lan dilindhungi, saengga dadi papan sing paling disenengi nalika musim panas.  Pantai Bon Secours amba lan dawa lan diakses saka sisih lor Holland Bastion liwat Porte St Pierre. Ana klub fishing ing ramp ngisor lawang. Sampeyan uga bisa seneng adus segara ing blumbang segara bon nalika ana pasang surut.

Chateaubriand minangka politisi Prancis lan panulis romantis saka Saint Malo.. Kuburané ana ing pulo Grand Be, salah sawijining pulo watu sing bisa tekan kanthi mlaku. Dheweke dikubur ing kene amarga dheweke kepengin dadi papan istirahat pungkasan. Iku ing 1848 lan sampeyan bakal weruh salib prasaja sing katon ing segara. Ing tangan liyane iku Petit Be, pulo liyane sing bisa ditekani mlaku yen ana pasang surut.

Punika ing Petit Be punika banget uga wadi Fort du Petit Be dating saka kaping Louis XIV lan kang bubar dibukak kanggo pengunjung, tansah ing pasang surut. Sampeyan bakal weruh sawetara meriam lawas sing apik banget. Ing Pantai Eventail iku ing njaba tembok lor beteng. Iku salah siji saka telung pesisir rockiest ing wilayah, ana telung, lan ditempelake ing Grand Plage utawa Playa Grande ing Fort National.

Benteng Nasional iki wiwit taun 1689 lan dirancang dening Vauban, bebarengan karo liyane saka garis pertahanan Saint Malo. Tujuane: nglindhungi pribadhi Prancis saka serangan Inggris lan padha tansah sukses. Tur ing benteng mung luwih saka setengah jam lan sampeyan bakal weruh akeh kamar ing lemah, uga seneng teropong sing dipasang ing tembok.

Pungkasan, Apa sing bisa ditindakake ing cedhak Saint Malo? Apa wisata sing bisa ditindakake? Wah, akeh lan sing paling apik yaiku sampeyan ora kudu duwe mobil amarga layanan sepur lan bis kalebu akeh tujuan kasebut. sampeyan bisa pindhah menyang Mont St. Michel, menyang desa abad tengahan Dinan, sampeyan bisa gabungke pesisir lan mlaku liwat Cancale, Dinard dhewe utawa ing Pesisir Emerald.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*