Apa sing kudu dideleng ing Venesia

Kanal saka venice

La dolan menyang venice Mesthine kudu dilakoni nalika bepergian ing Eropa. Kutha sing luar biasa iki, unik ing jagad iki, sing misuwur banget amarga kanal lan gondolane, akeh sing ditawakake. Kaya kutha-kutha Italia liyane, uga duwe seni, museum, gréja, lan monumen kanggo riko lengkap.

Kita bakal ngomong babagan perkara utama monumen lan panggonan kanggo dideleng ing Venesia, amarga tanpa mangu-mangu iki minangka kutha sing duwe minat turis. Kajaba iku, sajrone sampeyan, sampeyan kudu njupuk kesempatan kanggo ndeleng ing papan-papan sing cedhak kayata Murano lan Burano, buaian pengrajin hebat.

Saluran sing apik

Kanal saka venice

Venesia yaiku kutha kanal kanthi keunggulan, lan sabenere sing narik kawigatene para turis saben taun. Nanging, ing antarane pirang-pirang saluran sing bisa ditempuh ing gondola khas, Grand Canal menonjol, kanal dawane patang kilometer sing mbagi kutha dadi loro. Terusan iki bisa ditempuh nganggo vaporetto, prau cilik sing nggawa kita mbaka sethithik ing sadawane kanal kanggo ndeleng bangunan-bangunan lawas. Terusan kasebut nyebrang papat jembatan, salah sijine yaiku Rialto sing misuwur. Sing liyane yaiku Puente de la Academia, Puente de los Descalzos lan Puente de la Constitución. Amarga alasan iki, saluran iki uga bisa dideleng kanthi mlaku, sanajan saka banyu kita bakal duwe perspektif liyane, mula dianjurake supaya mlaku-mlaku loro kasebut. Vaporetto, njupuk saka siji pantai menyang pantai liyane, supaya bisa ndeleng kabeh wilayah kasebut. Iki ora ngilangi kita supaya seneng numpak gondola sing apik liwat saluran paling sempit.

Alun-alun Santo Markus

Alun-alun Santo Markus

Saint Mark's Square minangka salah sawijining papan sing paling representatif ing kutha Venesia lan dununge sawetara monumen sing paling penting. Minangka pusat kutha lan ing kana sampeyan bisa ngunjungi Istana Ducal lan Basilika San Marcos. Uga misuwur yaiku Campanille lan Museum Correr. Kutha iki minangka titik paling asor ing kutha iki, mula yen ana pasang pasang surut yaiku wilayah pertama sing banjir. Kita kabeh wis bisa ndeleng turis sing tur ing wilayah kasebut mlaku liwat banyu utawa ing sadawane dalan sing dipasang ing sisih liyane. Gumantung saka cara sampeyan ndeleng keanehan iki, bisa menehi daya tarik utawa ngrusak kabeh gambar asli seko kita.

Basilika St Mark

Basilika St Mark

Basilika iku duweke candhi agama sing paling penting lan dununge ana ing Plaza de San Marcos. Pembangunane diwiwiti ing taun 828 lan dadi bangunan sing njembarake istana. Nada emas katon meneng, njaba lan njero. Kubah gedhe duwe mozaik wiwit abad kaping XNUMX. Diakoni gratis sanajan ana sawetara wilayah sing kudu mbayar, kayata museum utawa harta karun.

Istana Ducal

Istana Doge ing Venesia

Istana Doge minangka bangunan paling penting. Diwiwiti minangka kastil benteng ing abad kaping XNUMX lan digunakake ing pirang-pirang abad dadi benteng, omah lan kunjara. Ing strukture sampeyan bisa ndeleng macem-macem gaya, kanthi elemen Byzantine, Renaissance lan Gothic. Sampeyan bisa ngunjungi bagian njero lan ora ketinggalan papan kaya Apartemen Adipati, ing kana ana lukisan para seniman kayata Tiziano utawa Tintoretto. Ing demo sampeyan uga bisa ndeleng gudang senjata utawa ruang penjara.

Jembatan Rialto

Jembatan Rialto

Iki jembatan paling tuwa lan paling misuwur saka sing nyebrang kanal gedhe. Dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo ngganti jembatan kayu sing wis tiba kaping pindho. Yen ngliwati terusan, kita bisa njupuk gambar jembatan sing apik. Sampeyan kudu ujar manawa iki mesthi kebak turis, mula angel njupuk foto solo ing kono. Ing sisih liya jembatan kasebut yaiku Pasar Rialto, papan kanggo nyoba woh-wohan sing paling apik ing kutha kasebut.

Galeri Akademi

Galeri Akademi

Iki minangka salah sawijining museum paling penting ing kutha, mula yen pengin ndeleng museum, mesthine bisa uga. Ing kasebut yaiku koleksi seni Venesia paling gedhe ing saindenging jagad lan iki minangka galeri sing penting banget. Ing abad kaping XNUMX, nggawe museum iki ditindakake kanggo nglumpukake ing sak papan kabeh karya sing sumebar ing saindenging Venesia, entuk koleksi penting iki. Ing buku kasebut sampeyan bisa nemokake karya Titian, Veronese, Tintoretto, Canaletto utawa Bellini.

San giorgio maggiore

Giorgio Maggiore

Basilika iki difoto saka kadohan lan dadi gereja sing dununge ana ing pulau kasebut kanthi jeneng sing padha. Dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi fasad marmer, ngemot sawetara lukisan dening Tintoretto. Salah sawijining perkara sing bisa ditindakake yaiku menek Campanille sing misuwur kanggo ndeleng kutha Venesia saka ndhuwur.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*