Apa sing bakal dideleng ing Vietnam

tips lelungan menyang Vietnam

Vietnam minangka salah sawijining tujuan paling lengkap ing Asia Tenggara saiki. Negara endah ing Indochina kanthi masakan sing enak, budaya unik lan alam sing apik. Negara iki nawakake akeh kemungkinan! Dadi ibukutha Hanoi, Teluk Ha Long, Hoi An, Saigon kuno utawa Delta Mekong.

Nalika lelungan menyang Vietnam?

Wayahe paling apik kanggo lelungan menyang Vietnam yaiku nalika musim kemarau, yaiku wiwit wulan Oktober nganti wulan April, ing wulan nalika udan kurang asring. Ing pungkasan wulan Januari festival Tet dirayakake, yaiku wektu akeh turis mlebu.

Apa sing bakal dideleng ing Vietnam?

Teluk Ha-Long

Ing sisih lor Vietnam, cedhak China, kita nemokake salah sawijining pemandangan sing paling apik ing donya: Ha-Long Bay, ngumumake Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 1994 lan nganggep salah sawijining 7 keajaiban alam sing anyar.. Kapal layar ing antarane watu watu gamping sing metu saka segara minangka salah sawijining perkara paling apik sing bisa dideleng ing Vietnam. Gambar kertu pos sing ora iso lali kanggo media sosial saka dek kapal.

Hanoi

Ibukutha Vietnam warna-warni lan sregep. Akeh wong sing rame ing pasar tradisional, lingkungan tukang, kios panganan ... nanging uga ruang kanggo tentrem ing sekitar candhi lan pagoda utawa Buddha utawa Danau Hoan Kiem. Kanthi warisan luwih saka sewu taun, ing Hanoi, kita uga bisa nemokake lingkungan kanthi arsitektur pirang-pirang abad ing endi pengaruh Cina, Prancis lan Asia Tenggara bisa dihargai.

Kota Kaisar Long Long

Salah sawijining papan sing paling apik kanggo dideleng ing Vietnam yaiku kutha kekaisaran Thang Long, papan dununge kerajaan lan pusat politik sing ora luwih saka kurang saka 13 abad. Diumumake dadi Situs Warisan Dunia dening Unesco ing taun 2010 lan saiki mung ana sawetara struktur lan bangunan sing isih ana.

Nanging, ing jaman kepungkur Thang Long ana tembok lan istana, istana lan kutha terlarang sing dadi omah pribadi para kaisar. Nalika ibukota pindhah menyang Hue, akeh bangunan sing dibongkar lan sajrone pamrentah kolonial Prancis pungkasan abad kaping XNUMX, bagean saka kompleks kasebut diowahi dadi area perumahan.

Delta Mekong

Wilayah sing paling populer ing Asia Tenggara yaiku Delta Mekong, sing kalebu Vietnam lan Kamboja. Dumunung ing sisih kidul negara kasebut, Delta Mekong minangka salah sawijining papan paling unik ing negara kasebut kebak sawah, labirin banyu, omah asor ing tihang lan tongkang sing sekaligus omah apung.

Saigon Kuno

Ho Chi Minh utawa Old Saigon minangka salah sawijining kutha paling padhang sing bisa dideleng ing Vietnam lan padunung ing Asia Tenggara sing padhet. Ing dalane, tradhisi Vietnam campuran karo modernitas Kulon. Kaya Hanoi, duwe arsitektur kolonial sing pengaruh Prancis lan boulevards sing wiyar, kebak masarakat. Menarik banget yaiku kunjungan menyang pasar Ben Thanh sing rame yen sampeyan bisa tuku panganan, kembang lan malah kodhok.

Hoi An

Suwe-suwe dadi pelabuhan sing paling penting ing Vietnam amarga nyambungake Asia karo Eropa sajrone abad kaping XNUMX lan XNUMX ing rute perdagangan. Saiki, Hoi An minangka salah sawijining kutha ing pinggir segara sing paling apik lan paling bersejarah sing bisa dideleng ing Vietnam. Tionghoa, Jepang, Walanda utawa Portugis wis ngliwati kene, kepincut karo kegiatan komersial lan kaendahan pelabuhan kali iki.

Saiki iki dadi salah sawijining pusat wisata paling populer ing Vietnam, mula isih tetep hawa ing sawijining kutha multikultural sing nate dadi kondhang. Ing antarane papan sing paling pantes dikunjungi yaiku: pasar tengah Hoi An, jembatan tutup Jepang, candhi Quang Cong, khusus kanggo omah-omah terkenal lan sawetara omah tradisional lan toko-toko sing nyampur gaya Vietnam, karo Eropa, Jepang utawa Cina.

Aman lelungan menyang Vietnam?

Sanajan Vietnam dianggep minangka salah sawijining negara Asia sing paling aman, mesthine kudu ngati-ati. Kejadian utama sing kedadeyan para lelungan ing kene yaiku masalah kesehatan lan nyolong barang. Mula, kudu njupuk asuransi lelungan sing katutup kasebut.

Vaksinasi menyang Vietnam

Kanggo pindhah menyang Vietnam, ora ana vaksin sing diwajibake, nanging disaranake tetanus, demam tipus, Hepatitis A lan B, lan malaria. Nanging, sampeyan kudu mriksa rekomendasi Pusat Vaksinasi Internasional.

Cara lan dhuwit pambayaran

Mata uang Vietnam yaiku Dong Vietnam nanging dolar lan euro biasane ditampa. Ing sawetara perusahaan, dheweke nambah biaya kanggo operasi sing digawe nganggo kertu kredit lan ing deso, dheweke mung nampa awis. Tagihan rusak bisa uga ora ditampa ing toko lan restoran.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*