Apa kanggo ndeleng ing Aranjuez

Aranjuez Iki minangka tujuan wisata sing apik yen sampeyan pengin ngunjungi Spanyol. Banget cedhak Madrid, mung 47 kilometer, sampeyan bisa nyedhaki ngerti bandha arsitektur lan budaya sawijining. Dumunung ing lembah, ing patemon kali Jarama lan Tajo, diubengi dening bukit-bukit lan dataran tinggi.

Aranjuez ijo banget, wis ewonan taun pedunungé, sanajan mung ing abad tengahan lan karo Reconquest dadi luwih penting, lan pungkasane dadi papan istirahat lan istirahat kanggo monarki. Ayo ndeleng apa kanggo ndeleng ing Aranjuez.

Apa kanggo ndeleng ing Aranjuez

Kita ora bisa bantuan nanging miwiti karo Royal Palace kang dibangun ing omah lawas saka guru saka Pesenan Santiago. Tatanan agama lan militèr iki muncul ing abad kaping XNUMX ing karajan León, kanthi tujuan kanggo nglindhungi para peziarah ing Camino de Santiago lan ngusir umat Islam saka kabeh semenanjung. Mengko ditindhes, dibalekake lan ditindhes maneh, lan saiki tetep dadi organisasi luhur sing kehormatan lan agama.

Inggih, Kratoning Kraton Iku gaya Renaissance., karo bata lan watu gamping sing ndadekake iku bicolor, ing titik iki soko karakteristik kabeh kutha. Proyèk iki dumadi saka sawetara tahapan lan sing pisanan ana ing pamaréntahan Felipe II, ing abad kaping XNUMX. Mengko, ing Felipe V, ing abad kaping XNUMX, tahapan ing ngisor iki ditindakake. Kraton Kraton dibukak saka dina Selasa nganti Minggu wiwit jam 10 esuk nganti 6 sore antarane Oktober lan Maret lan saka 10 kanggo 7. antarane April lan September.

Situs Royal uga duwe Kebon ayu saka macem-macem gaya. Contone, ana ing Taman Raja, karo akeh patung gaya Romawi, ing Taman Pulo, karo sumber, ing Taman Parterre gaya Perancis lan Tamane Pangeran kang paling gedhe kabeh lan gaya malang, karo etuking sawijining, pulo, blumbang Chinese-gaya lan kraton kesenengan cilik, Casa del Labrador. Ana uga ing Taman Elizabeth II, dienggo umum ing salawas-lawase.

Aranjuez uga duwe wilayah sing akeh mlaku-mlaku kanthi wit-witan, kebon, kebon lan padang rumput lan sampeyan isih bisa ndeleng sing penting karya teknik hidrolik sing digawe ing wektu kanggo njaluk banyu kanggo irigasi kabeh panggonan iki. Kita ngomong babagan selokan, kalen lan bendungan sing, saliyane kanggo ngilekake banyu, ing wektu padha uga diijini nuduhake banyu kanggo bangsawan, utawa kanggo ngidini navigasi Tagus, nyaring banyu lan ngaktifake pabrik ...

Kerangka mlaku-mlaku wis dipikirake sadurunge, mula uga dirancang kothak, roundabouts lan lurung-lurung. Pesenan pisanan ana ing wilayah Pico Tajo lan sabanjure ing pinggir kali, sanajan ing sisih lor ora ana tangan manungsa sing akeh lan vegetasi khas isih bisa dideleng saiki.

La Saint Anthony Square iku kaendahan abad kaping wolulas agêng lan dibangun kanggo nyambungake Komplek kraton karo Villa anyar. Bangunan ing saubengé minangka bandha: contone, ing Greja san antonio saka periode sing padha, ing House of Knights lan Trades saka XNUMX lan XNUMX abad, ngendi wong saka pengadilan manggon, ing Omah Anak utawa uga Taman Isabel II sing dijenengi sadurunge. Ing Banyu Mancur Mariblanca iku uga kelet metu ing salah siji mburi.

Temenan uga ana sawetara bangunan khusus kanggo para bangsawan. Makutha dhawuh kanggo mbangun panggonan kanggo para abdi dalem lan karyawan, nanging uga ana bangunan sing dibangun dening para profesional lan pedagang. Minangka papan istirahat kraton, para ratu dikancani ing kraton, mula wong-wong sing dadi rombongan kasebut kudu ditampung. Contone, ana ing Istana Godoy, Istana Adipati Osuna, Istana Medinaceli, Gedung Adipati Acos utawa Istana Silvela.

Kanggo bangunan mulya ditambahake ing bangunan sipil antarane pungkasan kita bisa jeneng ing House Gubernur, House of Diego Agudo de Cevallos, Parador del Rey utawa House of Karyawan. Kajaba iku, ana bangunan kanggo panggunaan umum kayata Rumah Sakit San Carlos, Plaza de Toros, Mercado de Abastos, ing Stasiun Sepur dibangun wis ing abad kaping XNUMX utawa ing Carlos III Royal Theatre.

Ing bangunan mulya lan sipil iki ditambahake bangunan agama kayata Gereja Alpajés, yaiku San Antonio, Biara San Pascual. Pungkasan, mikir babagan penyediaan populasi Aranjuez, nalika masa pemerintahan Carlos III, eksploitasi pertanian diwiwiti: ana kebon anggur, wit zaitun, gandum, woh-wohan lan kabeh konstruksi sing perlu kanggo panggunaan, pangopènan lan operasi.

Sing elegan Garasi Ibu Ratu Iki dibangun ing abad kaping 1985 lan ana ing jejere Plaza de Abastos. Kutha iki manggoni kandhang, kamar lan garasi Bárbara de Braganza, garwane Raja Ferdinand VI. Wong-wong mau diobong ing sangisoré dominasi Napoleon lan dibalèkaké nganti taun XNUMX ketemu tujuan pungkasan: Pusat Kebudayaan Isabel de Farnese karo arsip, sekolah musik lan perpustakaan.

El Carlos III Royal Theatre Iku saka abad kaping 1989, iku téater lan bioskop lan ditutup ing 2014, kanggo mbukak maneh ing XNUMX. Sampeyan bisa teka lan ndeleng. Apa Aranjuez duwe museum? Mesthi, ana Museum adu banteng nang bullring, lan ing Museum Royal Barge, nang Jardín del Príncipe, jejere dermaga. kene sampeyan bakal weruh prau kesenengan nyata padha bandha. Kaya gondola: ayu, dihias, diresiki, nganggo relief lan lukisan.

Kene prau paling tuwa lan paling elegan iku Carlos II, saka XNUMX. abad, uga emas lan nyata. Ana uga tongkang Carlos IV, saka abad kaping XNUMX, dibangun ing Cartagena lan nganggo lambang kraton ing buritan. museum mbukak saka Selasa nganti Minggu saka 10 am nganti 6 sore lan tiket dituku ing kantor tiket saka Royal Palace kanggo 9 euros. Yen sampeyan lunga ing dina Rebo utawa Minggu wiwit jam 3 sore sampeyan ora mbayar mlebu, padha karo tanggal 18 lan 12 Mei.

Minangka kita ngandika ing wiwitan Aranjuez cedhak banget karo Madrid supaya sampeyan bisa pindhah dhewe. Temenan, sampeyan uga bisa mlebu kanggo a riko dipandu sing tahan rong jam lan pilihan liyane sing rada suwe, suwene rong jam setengah. Lan pilihan katelu sing apik banget yaiku numpak prau ing Tagus.

Akhire, Aranjuez uga mengeti festival sing bisa seneng: ing Mei ing Pameran Kerajinan, Festival Musik Tradisional Rakyat Aranjuez, pameran mobil bekas lan semi-anyar, ing Dina Saint Isidrp Labrador, Dina San Fernando, santo pangreksa kutha lan Festival Musik Awal. Banjur ana Pameran Buku, ing Perayaan Pemberontakan, Karnaval, Pekan Suci ...

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*