Apa sing kudu dideleng ing Bergen

Yen sampeyan menyang riko Norwegia, banjur waras bakal dadi dhaptar sampeyan amarga iku kutha paling gedhe nomer loro ing negara kasebut lan sing diarani «Ibukutha fjords». Mula, saka Bergen, kapal pesiar sing tanggung jawab tur lanskap gunung lan banyu es sing apik banget banjur budhal.

Bergen ana ing pesisir kidul-kulon negara kasebut, ing lembah sing apik sing diubengi karo pitung gunung, lan sajrone setengah abad, bakal ngrayakake ewu taun wiwitane. Sanajan dadi kutha sing penting, njaga irama tartamtu utawa swasana desa tartamtu, dadi konjungsi turis sing apik.

waras

 

Kutha didegaké ing 1070 mula umure wis luwih saka 900 taun. Dheweke duwe urip sing rame amarga ora diluwari saka bajak laut, bala utawa geni. Geni pungkasan sing bisa ngrusak pungkasan dialami ing taun 1916. Banjur pendhudhukan Jerman lan pengeboman Sekutu.

Ora diraguhi, sanajan sejarahe utawa amarga amarga, Bergen minangka kutha sing apik. Ing kutha lawas ana ing sisih lor, sawijining papan ing omah omah lawas sing khas ing abad kaping XNUMX, katedral lan gréja kuna utawa benteng abad pertengahan. Wilayah sing dikenal minangka Nygardshoyden Iki uga populer kanggo Bangunan abad kaping XNUMX, dadi umume dadi kutha sing, amarga sejarah sing rame, nggabungake gaya arsitektur sing beda.

Apa Bergen minangka kutha sing adhem banget? Ora kakehan, amarga Teluk Teluk iku cukup sedheng, sanajan udan deres banget. Dadi, iklime padha karo Skotlandia. Apa gampang tekan kene? Mesthi, bisa diakses saka endi wae ing jagad iki. Sampeyan bisa teka nganggo pesawat utawa feri saka Denmark, kayata, utawa numpak sepur saka Oslo. Yen sampeyan tekan kutha nganggo pesawat, ana akeh cara kanggo nggandheng bandara karo pusat.

Sampeyan bisa milih Bus Airport utawa rel sithik, Bybannen, utawa taksi. Sepur minangka pilihan sing paling murah lan mung butuh wektu 45 menit kanthi biaya NOK 38 saben wong diwasa. Yen sampeyan uga wis duwe Kertu Bergen, kertu diskon turis, saiki sampeyan bisa lelungan kanthi gratis. Yen sampeyan njupuk Airport Bus utawa Flybussem kanthi kertu sing padha, sampeyan duwe diskon 20%, mbayar NOK 30 ing kapal. Bis iki duwe sawetara titik ing tengah.

Wisata Bergen

Ana akeh sing bisa dideleng nanging nggawe sintesis yen sampeyan sepisanan sampeyan kudu ora kejawab Bryggen, Floibanen Funicular, Akuarium lan Pasar Ikan. Bryggen minangka Situs Warisan Dunia lan minangka bagean sejarah ing kutha kasebut.

Dina iki Omah lan bangunan Bryggen wis diowahi dadi lokakarya, galeri seni lan restoran. Wiwit didegake ing Bergen, lurung-lurung iki dadi pusat perdagangan dadi mlaku-mlaku kanthi apik, kebak lorong-lorong sing apik ing endi sampeyan bisa ndeleng lan tuku sandhangan, gambar, lukisan, kerajinan utawa perhiasan. Uga ing kene yaiku Bèntèng Bergenhus lan Pasar Mancing, uga puluhan restoran lan kafe.

Sajrone wulan panas kutha nawakake layanan bis anter jemput bagean apa saka Museum Hanseatic lan Schotstuene  nuju Museum Memancing Norwegia. Museum pertama nyritakake babagan pedagang sing makarya ing Bergen patang abad. Amarga wedi kobongan, ora digawe panas lan ora entheng para petugas toko, mula ana balai umum karo pawon lan dheweke ketemu ing musim salju.

Sawise iku, museum sing ana gandhengane karo mancing nyritakake babagan tampilan pesisir lan segara. Bisa digunakake ing gudang nyata ing plabuhan ing sisih lawas Bergen lan akeh informasi babagan kegiatan mancing. Saiki, babagan mlebu museum kasebut, tiket sing padha kalebu lawang mlebu ing telung museum lan bisa dituku kanthi online. Bis iki mangkat saka Kantor Turisme Bergen: titik sing pertama yaiku Schotstuene, liwat Stranskaien, Strandgaten, Torget lan funik Floibanen.

Saka Schotstuene terus menyang Museum Nelayan Norwegia lan banjur bali menyang titik wiwitan. Layanan iki mangkat saben setengah jam lan gratis. Antarane Mei lan September kaping pisanan yaiku jam 10:15 esuk lan pungkasan jam 5 sore. Ing wulan Juni, Juli lan Agustus kaping pisanan padha lan sing terakhir jam 6 sore.

Daya tarik warna-warni lan nyenengake liyane yaiku Floibanen funicular sing munggah Gunung Floyen. Saka ndhuwur, pemandangane apik banget amarga dhuwure 320 meter. Funicular apik, karo kreta tradisional sing kerja satus taun kepungkur. Titik wiwitane yaiku pusat kutha Bergen lan puncak kasebut mung udakara enem menit. Ing tampilan kutha, gunung lan fjord gedhe.

Ing lantai ndhuwur ana toko roti cilik kanthi kantin lan toko oleh-oleh supaya sampeyan bisa lungguh sawetara nalika lan nikmati wektu kasebut. Yen sampeyan lunga karo bocah-bocah, ana taman cilik sing diarani alas Troll lan tlaga kanggo numpak kayak. Sampeyan mlaku ing sepuluh menit menyang pantai tlaga lan uga ana kantin liyane. Ing mangsa panas iku apik banget lan yen sampeyan seneng mlaku-mlaku Ing gunung kasebut ana akeh jalur sing nggawa sampeyan menyang titik liyane sing apik.

Sampeyan uga bisa mlaku ing Gunung Floyehn menyang Gunung Ulriken. Rute kasebut diarani Vidden lan salah sawijining mlaku-mlaku paling populer. Mesthi wae, mlaku limang jam. Yen sampeyan duwe Kertu Bergen, funicular kasebut gratis wiwit wulan Oktober lan diskon 50% ing antarane Mei lan September. Rega biasa kanggo wong diwasa yaiku NOK 100.

Tujuan liyane sing populer yaiku Museum Edvard Grieg, ing sanjabane tengah. Wong iki minangka komposer sing misuwur lan omah kasebut tetep kaya ing taun 1907. Yen sampeyan musim panas, sampeyan bisa mangan lan nikmati konser. Konser kasebut misuwur banget mula yen sampeyan kasengsem sampeyan kudu tuku kanthi online kanthi cepet. Kanggo ngunjungi museum liyane, nanging babagan seni sampeyan bisa ngerti ing KODE. Uga ana ing Museum Sejarah Budaya Bergen, Museum Theta, Aula Hakon, Menara Rozenkrats Lan Greja Santa Maria, minangka papan sing kebak sejarah lan budaya.

Paling ora, nanging paling ora, ana Museum terbuka Terbuka Bergen lan kanthi koleksi 40 omah kayu tradisional, khas abad kaping wolulas lan sangalas. Ana kabeh wiwit saka toko roti lan tukang cukur nganti dokter gigi menyang omah pribadi. Lan ing mangsa panas ana aktor sing ngasilake urip saben dina "Bergen lawas".

La Kertu Bergen Kertu turis sing disaranake yen sampeyan arep nginep sawetara dina lan pengin ngunjungi lan ngerteni kutha kasebut. Ana telung versi:

  • Kertu bergen 24 jam: NOK 280/100
  • Kertu bergen 48 jam: NOK 360/130
  • Kargo Bergen 72 jam: NOK 430/160

Rega kasebut kanggo wong diwasa lan bocah wiwit umur 3 nganti 15 taun. Pungkasan, Amarga pandemi kritis sing dialami, Norwegia uga kudu ngati-ati: Sapa wae sing teka saiki kudu karantina, dheweke nandhang gejala utawa ora. Transportasi domestik tetep normal nganti luwih dingerteni, lelungan plancongan ora diganggu lan transportasi umum diindhari yen ora prelu. Ya, wayahe turis banget. Driji nyabrang supaya bisa kelakon.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*