Sing bakal dideleng ing Bordeaux akhir minggu

Kothak kothak

Bordeaux kondhang amarga kabeh wis misuwur anggur, nanging uga papan turis sing bisa mandheg akhir minggu yen pancen apik ngunjungi papan ing Prancis. Dumunung ing sisih kidul-kulon negara kasebut lan 500 km saka Paris. Iki dudu titik sing paling akeh dibukak, nanging tanpa mangu-mangu, pusat bersejarah kasebut wis dilahirake maneh lan dadi papan sing bisa ditonton.

Yen kita bakal seneng babagan kutha bordeaux minangka monumen lan bangunane, kanthi omah khas Prancis ing abad kaping XNUMX sing ora bisa dicocogake kanthi keanggunan. Iki minangka kunjungan sing apik sadurunge tekan Paris, sing mesthi bakal menehi rasa sing apik, lan sing paling apik yaiku yen sawetara dina bisa ndeleng perkara-perkara utama kutha.

Pelabuhan Wulan

Pelabuhan Wulan yaiku tetanggan paling tuwa saka kutha Bordeaux, lan tanpa mangu-mangu, pusat bersejarah minangka salah sawijining papan sing luwih dhisik kepengin ditemokake nalika tekan kutha iki. Digawe sajrone jaman Pencerahan, minangka lingkungan sing apik banget sing wis diprakarsakake minangka Situs Warisan Dunia dening UNESCO. Lan ora kurang, amarga iku papan sing bakal katon yen kita bali sawetara abad, menyang kutha mewah lan elegan. Jenenge asale amarga bentuke kaya setengah wulan amarga kali kasebut.

Pasar Saham Square

Pangilon banyu

Place de la Bourse bisa dadi salah sawijining papan sing paling apik lan foto ing kabeh Bordeaux. Alun-alun abad kaping XNUMX sing katon isih ana ing wektu kasebut, kanthi sawetara bangunan sing apik banget. Saiki ana Kamar Dagang lan Industri Bordeaux. Nanging salah sawijining obyek wisata sing apik ing njaba, lan papane paling apik Pangilon banyu. Kolam renang gedhe digawe ing lemah supaya bisa nggambarake bangunan, nggawe pemandangan sing apik banget ing alun-alun.

Katedral St. Andrew

Katedral St. Andrew

Katedral Bordeaux yaiku Saint André utawa Saint Andrew. Asal-usule Romanesque nanging saiki sampeyan bisa ndeleng fasad gaya Gothic. Wis akeh detail sing bisa dideleng, kayata jendela mawar gedhe ing lawang mlebu, lengkungan ukiran saka lawang utama, gargoyles utawa lawang kraton. Yen kita pengin ndeleng kutha saka perspektif liyane, kita bisa munggah menara lonceng Menara Pey-Berland, uga kanthi gaya Gotik, sing nawakake pemandangan panorama kutha.

Gerbang Cailhau

Gerbang Cailhau

Gerbang pertahanan iki Iki khusus kanggo Charles VIII kanthi gaya Gothic-Renaissance. Iki minangka gerbang pertahanan sing apik banget sing nyritakake babagan sejarah kutha minangka pelabuhan strategis. Dina iki, kita bisa nemokake museum cilik babagan sejarah lan evolusi kutha. Ing wilayah kasebut, kita uga bakal nemokake akeh restoran kanthi pasugatan khas kutha sing enak, mula dadi papan sing mesthi bakal diliwati.

Taman Botani

Taman Botani

Taman Botani kutha kasebut dununge ana ing Place Bardineau. Ing kono kita bisa nemokake luwih saka 3.000 jinis tanduran sing beda. Kajaba iku, iku kaperang dadi enem ruang sing beda, khusus kanggo macem-macem budaya. Pusat tanduran tropis minangka sing paling apik ing saindenging jagad. Ayo, iki minangka kunjungan penting kanggo para pecinta botani lan alam umume.

Teater Gedhe

Teater gedhe

Grand Theatre Bordeaux minangka salah sawijining bangunan luar biasa ing kutha sing pengin dideleng kabeh wong nalika ngunjungi. Prentah supaya dibangun dening Marshal Richelieu ing abad kaping wolulas iku bangunan sing dilestarikake kanthi sampurna. Iki digawe kanthi gaya neoklasik, kanthi rolas kolom dilantik karo rolas patung sing makili para dewi Juno, Minerva lan Venus, lan sangang muses. Saiki dadi markas Opera Nasional lan Balet Nasional.

Jembatan watu

Jembatan watu

Salah sawijining protagonis gedhe ing kutha iki yaiku kali, mula sampeyan ora bisa kejawab salah sawijining jembatan kuno lan simbol kasebut. Yaiku babagan jembatan watu o Jembatan Pierre. Kali iki nyebrang Kali Garonne lan dibangun dening Napoleon I. Dhias karo ora kurang saka 17 lengkungan lan dawane meh 500 meter. Wektu sing paling apik kanggo ndeleng yaiku ing wayah wengi, nalika madhangi.

Kothak Quinconces

Kothak Quinconces

Iki minangka salah sawijining alun-alun paling gedhe ing Eropa, lan kita bisa sejatine nyebutake meh esplanade gedhe. Nduweni pirang-pirang patung lan banyu mancur tugu kanggo Girondins. Yaiku papan sing asring dianakake acara lan pesta. Papan kanggo mlaku-mlaku lan bisa ndeleng kanthi cepet yen ora ana pesta.

Kutha anggur

Bordeaux identik karo anggur, mula dadi kunjungan menyang Cite du Vin utawa kutha anggur. Iki minangka bangunan modern lan asli sing khusus digawe kanggo anggur. Nduwe modul tematik, ruang rasa, toko lan restoran.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*