Sing bakal dideleng ing Budapest

Budapest Minangka salah sawijining kutha paling populer ing Eropa sing plancongan. Kanggo turis sing umure luwih saka 40 taun, kutha kasebut minangka salah sawijining mutiara sing ditemokake sawise runtuh Tembok Berlin. Saiki, sanajan wis suwi banget, sejarah anyar lan kuna kabukten ana ing saben pojok kutha iki.

Utawa kutha loro? Budapest iku asline rong kutha, Buda, lan Pest. Utawa luwih becik, telu, amarga Óbuda uga ana ing kana. Proses apa, crita apa, lan kedadeyan apa sing dadi kutha iki saiki dadi salah sawijining sing paling apik ing Eropa? ¿Apa sing bisa dideleng ing Budapest sinau kabeh iku?

Budapest

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur kutha saiki yaiku gabungan saka telung kutha kuno, sing ana ing jaman pertengahan dadi telung zona sing beda: Buddha iku kursi kekuwatan monarki, Pest dikembangaké luwih ing abad kaping XNUMX lan Óbuda Minangka bagean paling deso.

Wilayah iki wis didunungi nganti ewonan taun. Pantes dikandhani wong Romawi mlaku-mlaku mrene, sanajan wiwit berkembang kanthi luwih serius sawise nggabungake telung kutha kasebut ing taun 1873. Nalika semana lan nganti Perang Dunia Pertama kutha kasebut ngalami owah-owahan kutha: jembatan, museum, kafe ing endi wae, konser, stasiun sepur.

Banjur kedadeyan Perang kaping pindho lan Revolusi 1956, sing akeh kapitunan manungsa uga warisan arsitektur.

Pariwisata ing Budapest

Kutha dumateng ing loro-lorone Danube mula mesthi ana kreteg, nanging el jembatan yaiku Jembatan Rantai. Dibangun kanthi inisiatif Count Szécheny lan duo-arsitek arsitek Inggris, tetep dadi harta karun.

Jembatan kasebut rampung ing 1849, sing elegan kreteg watu kanthi rante sing dadi gumun nalika semana. Nanging bom-bom Perang Kapindho ngrusak, nanging banjur dibangun maneh lan modern. Gambar saka jembatan, pancen padhang wengiIki minangka kenangan apik kanggo lambang kutha iki.

Papan liya sing apik kanggo njupuk foto Budapest yaiku sudut pandang Basilika San Esteban. Iki minangka sudut pandang paling dhuwur ing bagean kutha kasebut, Hama lawas, lan menehi kita a 360 sesantiKang megah. Basilika ora liya yaiku katedral Budapest lan bebarengan karo gedung Parlemen minangka salah sawijining sing paling dhuwur ing kutha kasebut.

Dhasar iki dudu gréja sing wis tuwa banget, dhasaré wiwit taun 1851 lan mung rampung ing wiwitan abad kaping XNUMX. Facade madhep kali lan dhasar kasebut ukurane kaya greja dhewe. Yaiku gaya neoklasikNduweni menara lonceng loro lan salah siji saka rong lonceng iki diadegake ing jaman perang. Ing kapel yaiku Peninggalan Santa Diestra, tangane Raja Stephen I sing mummy, raja pisanan Hongaria lan, santo.

Sampeyan bisa munggah kanthi undhak-undhakan utawa elevator lan ing ruangan kavaleri, ing antarane rong level dhuwur, ana ruangan kanthi conto lan pameran. Umume mbukak jam 10 esuk lan ditutup udakara jam 6:30 sore. Iku karo ngleboke.

Greja liyane sing menarik yen sampeyan seneng bangunan suci yaiku IGreja Kastil Wanita Buda Kita. Iki minangka situs sing super bersejarah, apik banget, kanthi gaya gothic lan dekorasi apik banget. Ngerti dadi papan koronasi kanggo raja lan saiki biasane nawakake konser lan pameran. Uga dikenal kanthi jeneng Greja Matthias lan miturut tradhisi ing papan kasebut, raja Hongaria pertama, Saint Stephen pungkasane, nggawe candhi udakara taun 1015.

Kabeh raja ing ngisor iki nambahake duweke, nanging Raja Matías I sing menehi dheweke sentuhan Renaissance. Dheweke duwe wektu nalika dheweke malih mesjid ing sangisore kekaisaran ottomanutawa, dadi candhi sing apik banget kanthi akustik sing apik. Ing kene, minangka kasunyatan sejarah, Kaisar Francisco José I, garwane Sissi sing paling misuwur, dinobatkan.

kraton budha

El Bèntèng Buda Minangka salah sawijining obyek wisata sing kudu ditonton nalika lelungan menyang Budapest. Nganti saiki bisa digayuh kanthi nyenengake, sing paling disaranake lan apik. Mobil-mobil kasebut wis lawas lan pemandangane paling apik. Ing sawetara menit ora ana liyane sing nyambungake Adam Clark Square karo kastil kasebut. Wiwit taun 1987 yaiku Warisan Dunialy mlaku saben dina saka 8 esuk nganti 8 pm. Layanan kasebut bisa digunakake saben limang utawa sepuluh menit, gumantung saka panjaluk lan pangopènan ditindakake ing dina Senen.

Kastil Buda minangka bangunan bersejarah, a kompleks kastil lan istana para raja Hongaria. Konstruksi paling tuwa diwiwiti saka abad kaping XNUMX nanging kraton barok sing katon saiki wiwit abad kaping XNUMX. Kahanan kasebut ana ing sawijining bukit, ing ngisor iki ana kuartal Várnegyed utawa istana sing apik, abad pertengahan, barok lan neoklasik Sejatine bagean kutha iki dadi adegan kabeh konfrontasi wis rusak lan dibangun kaping sawetara, untunge, kanthi akeh sejarah lan seni sing kaku.

Dina iki, sampeyan bisa ngunjungi sisa-sisa jaman abad pertengahan, kapel, aula Gothic, apartemen kerajaan, kamar upacara, ruang penobatan lan Ruang Tahta, kayata. Ing swiwi kidul kastil ing Museum Sejarah Budapest: papat jubin kanthi kabeh sing bisa narik minat sampeyan ing kutha.

El Gunung Geller umure mung 235 meter nanging minangka kaendahan wit-witan sing ganti warna miturut musim. Uga menehi kita panorama sing apik kutha iki lan dijenengi kanggo ngurmati uskup Kristen sing dipateni wong kafir ing taun 1046, ing kana. Iki dununge Benteng, kompleks asal-usul militer, nanging uga gereja, Gellèrt Spa sing misuwur lan hotele.

Benteng kasebut dibangun ing abad kaping 48, sawise periode sing dikenal minangka Revolusi taun 'XNUMX, kanggo ngontrol kabeh wilayah kasebut. Kanggo puluhan meriam dipasang. Mengko, ing pamrentahan Soviet, ing Patung Pembebasan, simbol kamenangan ing Perang Dunia II.

Kita ngomong sadurunge gedhong parlemen, papan sing bisa dibukak kanthi mlaku-mlaku paling nglipur sak jam. Sampeyan ngunjungi kubah kasebut njaga mahkota kerajaan Hongariakanggo, contone, tangga gala, omah ndhuwur utawa hemicycle. Iki dibangun nalika mengeti ewu negara Hongaria e inspirasi dening parlemen Inggris sing paling misuwurAna ing gaya Renaisans lan Baroque.

Pungkasan, kita ora bisa mandheg menehi jeneng Pulo Margarita, sawijining pulau ijo sing 2800 meter yaiku papan ijo lan rekreasi sing paling populer ing kutha kasebut. Biyen dadi papan mburu nanging saiki ana reruntuhan abad pertengahan, lapangan tenis, patung lan mlaku-mlaku tanpa wates. Uga ana kebon Jepang sing apik, Menara Banyu lawas lan akeh wit sing asri.

La Dalan Andrássy Lair saka modernisasi sing kutha Eropa, kalebu Budapest, duwe ing abad kaping XNUMX. Sing jelas terinspirasi saka dalan-dalan Paris, lahir dalan sing apik, arsitektur cilik, lan elegan banget. Iki babagan dheweke ana Opera State Hungaria, Museum House of Terror, Akademi Seni Rupas ... Ana telung sektor lan halutawa ing ngisor iki mbukak metro kutha, sing paling tuwa ing Eropa.

00

Lan pungkasan nanging ora kalah penting, wong ora bisa ngomong babagan Budapest tanpa ngomong babagan spa lan sing paling misuwur yaiku Spa Széchenyi. Situs iki duwe 21 kolam renang kanthi layanan terapi sing beda-beda lan dibukak jam enem esuk, ditutup jam 10 wengi. Iki minangka pengalaman lan tambang awak yen sampeyan salah sawijining turis sing aktif banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*