Apa sing kudu dideleng ing Kroasia

Kroasia apa sing kudu dideleng

Kroasia, utawa Republik Kroasia minangka negara anggota Uni Eropa sing pancen turis. Yen kita bakal ndeleng prekara-prekara sing bisa ditemokake ing Kroasia, mula bakal ora bisa ngomong babagan kasebut. Iki minangka papan kanthi kutha-kutha lawas sing apik, kutha-kutha sing apik lan mujur nengen alam sing nggumunake para wisatawan apa wae.

Ing Kroasia, kita nemokake dhaptar dawa saka panggonan sing kudu dibukak. Yen ora bisa ditindakake kaping pisanan, kita kudu luwih suwene kudu golek dina luwih akeh kanggo ngunjungi Kroasia, amarga pancen pantes banget. Kita bakal nemokake papan kaendahan sing luar biasa sing bakal nggawe kenangan sing ora iso lali.

Zagreb

Zagreb

Zagreb minangka ibukutha Kroasia lan dadi kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling turis lan penting. Ing kutha iki, kita bisa ndeleng katedral sing apik ing lingkungan Kaptol kanthi loro menara Gothic. Sampeyan kudu mlaku liwat lingkungan Gradec sing bersejarah, ing kana kita bisa ndeleng Gerbang Watu sing ana ing tembok lawas. Pasar Dolac mbukak lan bisa nemokake produk ing wilayah kasebut. Sing diarani Green Horseshoe minangka salah sawijining papan sing paling apik ing kutha, taman, kebon, lan bangunan lawas sing apik.

Basa Polandia

Basa Polandia

Iki minangka kutha cilik sing ana ing kabupaten Istria. Jebule kutha iki wis ana ing jaman Yunani Kuno, mula akeh sejarahe. Pisanan sing sing kudu dideleng ing Pula yaiku amfiteater Roma. Iki minangka sing paling gedhe ing saindenging jagad lan konstruksi diwiwiti ing taun 27 SM. Monumen kuno liyane sing bisa kita deleng ing kutha kasebut yaiku Gerbang Hercules utawa Lengkungan Sergios kanthi kolom gaya Corinto. Ing kunjungan iki, kita uga kudu mampir Museum Arkeologi Istria lan Museum Sejarah Istria. Kita uga ora bisa kliwat ing Kuil Augustus, siji-sijine sing isih ana ing forum Romawi kuno.

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik minangka salah sawijining papan wisata paling apik ing kabeh wilayah Kroasia, dikenal minangka mutiara saka Adriatik. Ana akeh perkara sing kudu ditindakake ing kutha iki. Mlebu kutha tembok liwat Puerta de Pile sing kondhang wis dadi klasik. Ing cedhak gerbang iki ana Stradun, dalan utama kutha. Ing kutha sampeyan kudu njupuk wektu kanggo mlaku ing sisih ndhuwur tembok kanthi nyenengake pemandangan. Ing Plaza de la Luza tengah ana sawetara bangunan lambang kayata Istana Sponza, Greja San Blas utawa menara lonceng. Kutha iki uga misuwur kanthi pasisir, kayata Banje utawa Buza. Yen sampeyan penggemar Game of Thrones, mesthine sampeyan bisa nindakake tur kanthi mandhiri ing papan sing ditampilake ing seri kasebut.

Split

Split

Salah sawijining perkara sing paling menarik yaiku bisa dideleng ing Split yaiku Istana Keuskupan. Ing njerone sampeyan bisa ndeleng catacombs, sing uga dadi bagean saka seri Game of Thrones. Ing kutha sampeyan kudu mlaku-mlaku liwat wilayah maritim, sing urip banget. Papan sing paling apik kanggo mangan ing restoran utawa golek kios kerajinan. Kita uga bakal nemokake tawaran tur kanthi pandhuan ing saindenging kutha. Ing kutha iki, sampeyan uga kudu ngunjungi Kuil Jupiter, candhi kuno, utawa Katedral Saint Domnius, salah sawijining bangunan Kristen paling tuwa.

Plitvice Lakes

Plitvice Lakes

Ora kabeh ing Kroasia minangka kutha kanthi bangunan lan kuil kuna. Uga minangka negara sing kebak kaendahan alam sing apik banget. Siji sing Ngadeg ing ndhuwur liyane yaiku wilayah Plitvice Lakes. Taman nasional iki dununge ana ing wilayah Lika. Nduweni udakara 20 sendhang sing gegandhengan, udakara sangang puluh air terjun lan lanskap sing kebak ijo ing endi wae. Ana sawetara rute liwat jalur kayu nanging sampeyan uga bisa nganggo pelayaran prahu cilik supaya luwih cedhak karo air terjun. Kaloro perkara kasebut disaranake supaya bisa nikmati wilayah tlaga.

Trogir

Trogir

Trogir dununge ana ing Pesisir Dalmatian. Nduweni bangunan Baroque lan Renaissance sing penting lan apik. Ing Trogir, sampeyan bisa nikmati promenade cilik. Katedral San Lorenzo minangka campuran gaya wiwit Baroque nganti Renaissance. Penting liyane sing kudu ditemokake ing kutha kasebut yaiku Kastil Camarlengo lan menara sing sadurunge nemplek karo kastil kasebut. Plaza de Juan Pablo II minangka papan sing paling penting lan ing katedral kasebut ditemokake katedral, Istana Ducal abad kaping-XNUMX utawa Istana Cipico. Kutha cilik iki minangka papan sing sepi, adoh saka pusat wisata utama, mula salah sawijining perkara sing kudu kita lakoni yaiku nikmati lurung-lurung cilik lan sepi. Kuthane sing lawas dikunjungi setengah dina lan kita bisa nemokake teras kanggo ngaso.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*