Apa kanggo ndeleng ing Elche

Elche

Sampeyan takon dhewe apa kanggo ndeleng ing Elche? Mungkin amarga sampeyan wis krungu babagan keajaiban sing ditawakake kutha Levantine sing apik iki. Kita kudu nyatakake yen kabeh mau bener. Sampeyan malah bakal nemokake luwih saka siji surprise ing wangun palm groves ing tengah kutha, bèntèng Arab lawas lan gréja megah.

Nanging sampeyan uga bakal nemokake ing Elche museum unik ing donya, perayaan sing asale saka Abad Pertengahan utawa situs arkeologi saka jaman Iberia. Sanajan adoh saka pesisir limalas kilometer, ana sing ayu pantai kayata Arenales de Sol, Altet utawa La Marina. Nanging malah luwih spektakuler kanggo dunes sawijining sing saka Carabassi. Ing kasus apa wae, tanpa ado maneh, kita bakal nuduhake sampeyan apa sing kudu dideleng ing Elche.

Kebon Sawit

Palm Grove saka Elche

Pemandangan saka Palm Grove saka Elche

Nalika kita ngomong, iku salah siji saka simbol gedhe saka kutha Levantine lan wis ngumumaké Warisan Donya. Ora nggumunake, sing paling gedhe ing Eropa, kanthi udakara limang atus hektar lan antarane rong atus telung atus ewu spesimen.

Varietas sing paling akeh yaiku kurma kurma, sing digawa wong Islam menyang Spanyol. Nanging ing sisa-sisa Iberia sing ditemokake ing wilayah kasebut ana perwakilan saka wit iki, sing nuduhake yen Palm Grove luwih tuwa.

Ing siji, wilayah paling exuberant saka Komplek sing disebut Taman Imam, kanthi kira-kira sewu spesimen, sawetara luwih saka telung atus taun (kira-kira, iki umur maksimal wit kurma bisa urip). Iki duwe utang marang pendeta José Castaño, sing dadi pemilik nganti taun 1918. Kelapa Sawit Kekaisaran, dijenengi kanggo ngurmati Ratu Elisabeth saka Bavaria sing misuwur (banci), sing ngunjungi Taman ing taun 1894.

Yen sampeyan pengin njaluk ngerti Palm Grove saka Elche uga, sampeyan duwe rute sing nyabrang lan sampeyan bisa nindakake kanthi mancal utawa mlaku. Iku bunder, wiwit diwiwiti lan rampung ing Kebon San Placido, ing ngendi ana museum babagan keajaiban alam iki. Kajaba iku, rute kasebut gampang banget, amarga dawane mung rong setengah kilometer.

Basilika Santa Maria Elche

Basilika Santa Maria

Basilika Santa Maria Elche

Keajaiban arsitektur iki nggabungake gaya sing ana Baroque Italia karo unsur neoklasik lan malah reminiscences abad tengah. Dibangun antara abad kaping XNUMX lan XNUMX ing sisa-sisa gréja Gotik lawas, sing banjur ngganti masjid Muslim.

Iki nyorot telung tutup sing nyengsemake, amarga pematung Nicholas saka Bussy. Lan, ing njero, kita menehi saran supaya sampeyan ndeleng Kapel Komuni lan tabernakel marmer sing spektakuler sing digawa saka Naples lan karya Jaime Bort.

Kaelokan liyane saka pusat sajarah

Menara Calahorra

Torre de la Calahorra, salah siji monumen kanggo ndeleng ing Elche

Basilika Santa María dumunung ing jantung bagéan lawas kutha. Nanging ing bagean iki sampeyan duwe akeh liyane kanggo ndeleng. Pusat syaraf yaiku kothak bunder, ngendi sampeyan bakal weruh replika saka famous Lady saka Elche. Patung asli, Iberia lan tanggal antara abad kaping XNUMX lan XNUMX sadurunge Yesus Kristus, ditemokake ing Museum Arkeologi Madrid.

Cedhak banget yaiku Plaza de la Merced, Dhèwèké nang ngendi Biara Santa Lucia, bangunan telu-lantai ayu karo façade Renaissance. Uga, ing basements sawijining, sampeyan bisa ndeleng ing Siraman Arab, kang dumadi saka telung kamar vaulted lan liyane kanggo ganti kamar.

Ing ngarep biara, sampeyan duwe TMenara Calahorra, sawijining benteng Arab saka pungkasan abad kaping XNUMX utawa awal abad kaping XNUMX sing minangka bagéan saka tembok abad tengahan lawas. Iki dibalèkaké ing abad kaping XNUMX, supaya benteng bakal katon luwih modern kanggo sampeyan. Lan ing mburi dheweke ana Santa Isabel Square, ngendi sampeyan bisa ndeleng Telung Marys, grup reca larang regane darmabakti kanggo Misteri Elche, sing bakal kita pirembagan mengko. Akhire, sampeyan bisa ninggalake kutha lawas liwat ayu Jembatan Santa Teresa, sing paling tuwa ing kutha.

Altamira Palace, monumen penting liyane kanggo ndeleng ing Elche

Istana Altamira

Istana Altamira

Uga diarani Kratoning Pangeran, dibangun ing abad kaping limalas kanthi urutan saka Gutierre de Cardenas, sing dadi panguwasa kutha sing sepisanan sawisé dicekel wong Kristen. Nanging, kanggo nglakoni, dheweke njupuk kauntungan saka bangunan Arab sadurungé sing dadi bagéan saka tembok Almohad. Sisa saka wong-wong mau isih ana nganti saiki.

Rencana lantaie poligonal, kanthi menara silinder ing ujung lan quadrangular utawa Homage liyane sing luwih gedhe. Saiki, iku markas saka Museum Arkeologi lan Sejarah Elche, riko liyane sing ngirim ora kantun antarane apa kanggo ndeleng ing Elche. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen kraton kasebut minangka kunjara lan malah dadi pabrik tenun.

Menara lan bangunan liyane ing kutha

Menara Gall

Menara Gall

Kita wis marang sampeyan bab menara Calahorra, nanging ora mung siji sampeyan kudu ndeleng ing Elche. Ing TMenara Dewan Dibangun ing abad kaping XNUMX lan saiki dadi papan ing Balai Kota. Kanthi rencana lantai meh persegi lan rong badan, uga minangka bagean saka tembok. Nyatane, dheweke Gerbang Guardamar Iku dadi metu saka kutha. Kajaba iku, ana pasar iwak, kanthi lengkungan sing runcing. Wis ing abad kaping XNUMX, kabeh kompleks iki digunakake kanggo mbangun istana gaya Renaissance.

Kajaba iku, ditempelake ing construction punika TMenara Vetla, sing dadi lambang kutha kanthi nambahake rong automaton ing jam kasebut. Iki, jenenge Calendura lan Calendureta, isih dina iki padha tanggung jawab kanggo menehi jam lan kwartal striking loro lonceng.

Kanggo bagean, sing TMenara Vaíllo, dibangun ing masonry lan ashlar sak abad kaping limalas, dadi kanggo ngawasi lan nglindhungi kutha marang rawuh saka mungsuh. Ing TMenara Gall Iki minangka omah gedhong sing apik ing gaya modernis Valencia sing dibangun ing awal abad kaping XNUMX. lan bangunan saka Wayang Alcazar, sethitik mengko, nanggapi rasionalisme Levantine.

Pungkasan, sing gilingan kraton Iki minangka konstruksi abad kaping XNUMX sing apik banget sing dilengkapi karo seperangkat bokong lan lengkungan setengah bunderan sing ana ing Taman kutha. Sampeyan iki darmabakti kanggo Pabrik glepung lan dina iki omahé ing Asosiasi Seni Rupa Elche.

Museums, Nilai ditambahaké kanggo ndeleng ing Elche

Museum Palm Grove

Museum Palm Grove

Kutha Levantine nduwèni musium sing akèh, saben luwih menarik. Kita wis marang sampeyan bab Arkeologi lan Sajarah, kang omahé bêsik penting ditemokaké ing Situs La Alcudia, ing ngendi Lady of Elche uga ditemokake. Nanging, sampeyan uga duwe pameran cilik ing situs kasebut.

Kajaba iku, kita wis ngandhani babagan Museum Palmeral. Nanging, ing Kajaba iku, kita menehi saran kanggo ngunjungi seni kontemporer, sing paleontologi, sing darmabakti kanggo Prawan Panyangka, santo pangreksa kutha, lan siji saka partai, darmabakti kanggo Misteri Elche, sing bakal kita ngomong karo sampeyan sabanjure.

Misteri Elche

Museum Festival

Interior saka Museum Festa darmabakti kanggo Misteri, salah siji saka tradhisi kanggo ndeleng ing Elche

Iku perwakilan saka drama sakti-lirik sing asal-usulé wiwit abad pertengahan (wis dipentasake wiwit abad kaping 14). Kanggo ndeleng, sampeyan kudu ngunjungi kutha ing 15 lan XNUMX Agustus, amarga diwakili ing rong dina. Nanging kita ora bisa pitutur marang kowe bab apa kanggo ndeleng ing Elche lan ora sebutno tradhisi iki, awit wis ngumumaké Mahakarya Warisan Kamanungsan Lisan lan Ora Ketara.

Iku dipentasake ing Basilika Santa Maria lan padha manggon ing kutha sing makili Piece. Kajaba sawetara pecahan cilik ing basa Latin, teks kasebut ana ing valencian lawas. Kajaba iku, diiringi musik sing nggabungake macem-macem gaya, saka Abad Pertengahan nganti Renaissance lan Baroque. Karya, kang lagi wae kasusun saka rong atus pitung puluh ayat, recreates peranganing saka Asumsi saka Virgin Mary. Bagean pisanan yaiku Vespra (14 Agustus), dene sing nomer loro yaiku festival (dina limalas).

Semono uga pahargyan iki dibarengi karo acara adat liyane. Ing awal Agustus telpon njupuk Panggonan tes swara, ing ngendi bocah-bocah sing arep nembang ing drama kasebut dipilih, lan saka malaekat, sing digunakake kanggo mriksa pungkasan. Kanggo bagean kasebut, tanggal telulas Agustus minangka perayaan Nit de l'Albá, karo wong Elche ngetokake kembang api saka payon omah. Lan wengi saka 14 kanggo 15 njupuk Panggonan ing roa, arak-arakan karo ewonan wong sing nggawa lilin sing padhang.

Misteri Elche minangka salah sawijining acara gedhe ing musim panas Spanyol. Mulane, disaranake sampeyan, yen sampeyan bisa, ngunjungi kutha Levantine ing tanggal kasebut. Senajan, yen sampeyan ora bisa nindakake iku, sembarang wektu apik kanggo lelungan menyang kutha ayu iki.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan utama apa kanggo ndeleng ing elche. Nanging kita uga pengin ngomong kanthi ringkes babagan kutha-kutha ing saubengé. cedhak banget, lengkap Taman Alam Las Salinas, iku kutha pesisir ayu saka Santa Pola, karo bèntèng imposing sawijining lan villa Romawi del Palmeral. Uga, setengah jam adoh dening mobil, sampeyan duwe sajarah Orihuela, tanah pujangga agung Miguel Hernandez, kang museum house sampeyan bisa ngunjungi. Nanging, ing Kajaba iku, kutha Orihuela kebak monumen. Kanggo sawetara jeneng, kita bakal nyebutake kastil lan temboke, katedral Gotik, biara Santo Domingo, istana barok lan gamelan modernis sing nyengsemake. Apa sampeyan ora mikir cukup alasan kanggo lelungan menyang Elche?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*