Apa sing kudu dideleng ing Florence

Florencia Kutha iki minangka ibukutha Tuscany Italia sing apik, sawijining kutha kuna, apik, apik sing kebak budaya lan sejarah. Kabeh sing menarik ing kene lan mula saben taun mayuta-yuta turis ngunjungi. Ora kanggo apa-apa, UNESCO ngumumake pusat sejarah kasebut Warisan Donya.

Sanajan mangkono, ana akeh pengunjung sing lenggah rong utawa telung dina ing kene lan budhal. Aku dudu saran sing dakkarepake, minimal papat dina perlu kanggo ngunjungi sing kudu dikunjungi lan santai, numpak pit utawa mlaku-mlaku. Apa sing kudu dideleng ing Florence? Tujuane

Florence, kutha abad pertengahan

 

Ing abad pertengahan, Florence dadi pusat perdagangan lan keuangan ing ItaliUga ana salah sawijining kutha paling penting ing bawana. Apa ing Bandulan saka Renaissance, dadi tuan rumah sing kuat Kulawarga Medici lan kabeh gerakan politik utama ing sekitar kene.

Pusat bersejarah kasebut dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia ing wiwitan taun 80an, nanging asale ora saka Abad Pertengahan nanging ing jaman Roma kuno lan sadurunge, ing jaman Etruscan.

Secara geografis yaiku ing cekungan sing digawe pirang-pirang bukit lan arteri kali utamane yaiku sing terkenal Kali Arno ing salurane ana pirang-pirang jembatan. Musim panas iku panas, musim gugur kanthi udan deres lan mongso musim salju mesthi ana salju sing apik.

Pariwisata Florence

Ing babagan pariwisata pancen akeh sing bisa dideleng lan ditindakake, utamane kanggo para pecinta sejarah lan seni. Ana museum, galeri, greja, alun-alun. Diwiwiti karo museum, sing pisanan dadi dhaptar yaiku Galeri Uffizi, salah sawijining museum seni paling apik ing saindenging jagad.

Galeri Uffizi minangka jinis labirin kebak kamar sing apik sing didhelikake ing njero bangunan sing bentuke kaya huruf U. Gaya arsitektur yaiku Renaissance lan diprentah dibangun dening Cosimo de 'Medici menyang Giorgio Vasari, ing jejere Palazzo Vecchio, kursi kekuwatan politik. Yaiku, dudu lair minangka museum nanging mengko dadi museum sing ewonan ewu wong saben dinane dikunjungi.

Ing jamane, mung kulawarga ducal sing bisa mlebu amarga ing kene koleksi seni terkenal dipamerake kanggo dheweke lan kanca utawa tamu: koin kuno, naskah, patung Romawi, perhiasan, lukisan Giotto lan Cimabue, Masaccio, Paolo Uccello utawa Pietro della Francesa lan koleksi potret ducal. Lairé Venus uga ing kene, padha karo sing gedhe Allegori Musim Semi ...

Michelangelo, Raphael, da Vinci, Dheweke minangka seniman hebat liyane sing bakal sampeyan tingali ing kene. Pungkasan, detail: ing Koridor Vasari ngubungake Uffizi lan Palazzo Vecchio karo Istana Pitti ing sisih liyane kali. Dawane dawane kilometer lan diwiwiti saka paruh kaping loro ing abad kaping XNUMX.

Mlebu menyang Galeri Uffizi regane 12 euro antarane November lan Februari lan 20 euro antarane Maret lan Oktober. Diakoni gratis saben Minggu pisanan ing wulan kasebut. Mbukak saka 8:15 nganti 6:50. Ditutup dina Senen.

Museum liyane sing disaranake yaiku Galeri Akademi, ing endi patung sing misuwur ing David dening Michelangelo. Kajaba iku, sing pertama sampeyan deleng yaiku Hall of the Colossi, saiki kanthi patung gedhe Penculikan Wanita Sabine dening Giambologna. Uga ana kamar kanthi akeh lukisan lan tampilan alat musik lan seni religius Gotik sing apik. Nanging mesthine, lintang kasebut yaiku David. Disaranake lunga sakcepete sadurunge nutup amarga kosongake wong lan sampeyan ditinggalake dhewe.

Regane mlebu 8 euro lan box office ditutup jam 6:20 sore. Museum kasebut mbukak wiwit 8:15 esuk nganti 6:50 sore, Selasa nganti Minggu. Ditutup dina Senen. Museum kaping telu yaiku greja, ing Greja Santa Maria Novella kanthi fasad marmer warna khas. Gaya Gothic lan yen ora narik perhatian sampeyan ing njaba Ing njero apik banget amarga nduweni karya dening Giotto, Masaccio utawa Ghirlandaio.

Diakoni 5 euro lan mbukak saben dina. Ya, sampeyan bisa ngrekam utawa njupuk foto, kanthi alami tanpa lampu kilat. Sadurunge jeneng Palazzo Pitti. Pancen gedhe banget lan yen sampeyan pengin ngunjungi sedina sampeyan kudu interior ing wayah esuk lan kebon ing wayah awan. Kalorone pancen regane! nang yaiku Galeri Palatina, patang abad keanggunan lan kekayaan ducal kanthi karya seni dening Raphael lan Rubens. Kaendahan fresko, galeri lan kamar turu pribadi (contone, apartemen ducal lan apartemen kerajaan) sing digunakake kulawarga.

Ing njaba yaiku Taman Boboli, ageng lan ayu. Sawise sampeyan mlebu, dheweke bentuke kaya amfiteater, kanthi patung lan dalan, lan nalika sampeyan lunga, sampeyan bisa menyang teras kanthi grumbul mawar sing ndhelikake museum cilik liyane utawa terus mlaku lan tekan kebon kanthi teras liyane saka papan sing sampeyan bisa ndeleng Arno lan kutha. Mlaku sing apik banget.

Aku nyaranake ing Palazzo Davanzati. Murah lan cilik, gampang, nanging apik banget amarga sampeyan bisa ndeleng sekilas babagan urip kulawarga sing sugih ing Flroencia. Iki dudu istana kerajaan, ora ana karya seni, nanging sampeyan wis ngerti kaya kaya urip ing kutha ing Abad Pertengahan: kamar turu, tangga, pawon, ruang tamu lan uga jedhing. Mutiara liyane yaiku Museum Dante khusus kanggo uripe panulis lan karyane (Vía Margherita, 1) utawa sing ayu Museum Galileo.

Museum liyane sing bakal dikunjungi yaiku Museum Bargello, meh kabeh khusus kanggo patung, Kapel Medici sing kalebu bagean saka Greja San Lorenzo, duwe sawetara makam Medici lan menehi tandha tangane Michelangelo. Biaya mlebu 8 euro lan dibukak saka 8:15 nganti 5 sore. Uga ana ing Museum Opera del Duomo kanthi tampilan alat sing digunakake dening Brunelleschi ing pambangunan kubah, kayata.

Lan jelas, sampeyan ora bisa mandheg ngerti Baptis lan Katedral. Menek kubah kasebut ora larang regane, tindakake! Dalan kasebut dhewe, sempit lan njlimet, lan pemandangan sing apik minangka hadiah sing paling apik. Lan yen sampeyan nyewa sepeda utawa njupuk bis, sampeyan bisa tekan sisih ndhuwur kutha lan ngerti sing cilik lan grapyak Greja saka San Minniato al Monte.  Pemandangan apik banget lan duwe kuburan sing apik.

 

Pungkasane, kutha Florence duwe kertu turis, yaiku Kertu Firenze apa iku regane 85 euros. Kaya biasane, kanthi jinis kertu iki, sampeyan kudu nggawe sawetara matématika kanggo milih manawa cocog utawa ora. Aku manggon ing Florence limang dina lan ora weruh kabeh babar pisan. Yaiku, kanggo tuku utawa ora gumantung marang kepentingan sampeyan lan wektu sampeyan tetep ana ing kutha kasebut. Kertu Iki valid nganti 72 jam lan ngidini siji kunjungan saben museum.

Dina iki uga ana Kertu Firenze +, 5 euro luwih, kalebu ing panggunaan trem lan bis tanpa wates, nggawa pandhuan museum lan tas. Kasunyatane, yen sampeyan lunga menyang kutha nalika musim sithik, sampeyan bakal tetep ing tengah lan mung seneng karo museum sing paling penting, mula ora tuku. Saiki, yen sampeyan nginep luwih saka telung dina, yen sampeyan pengin ngunjungi akeh utawa yen musim panas nalika akeh wong, luwih becik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*