Apa sing kudu dideleng ing Gran Canaria

Roque Nublo

Gran Canaria minangka pulau kanthi kapadhetan populasi paling dhuwur ing Pulo Canary sing nampa jutaan turis saben taun saka kabeh penjuru Eropa lan Spanyol kanggo nggoleki srengenge, segara, alam lan iklim sing apik banget sajrone taun. Ora nggumunake manawa wong Yunani kuno nempatake ing kepulauan Spanyol iki mitos saka Pulo Untung, sing padha karo swarga budaya liyane.

Las Palmas

Ibukutha pulau kasebut, Las Palmas de Gran Canaria, minangka kutha kosmopolitan sing mbukak segara sing dununge ana ing sisih lor-lor Gran Canaria. Iki minangka papan sing nyenengake lan nyenengake kanggo nyasar lan nikmati. Lingkungan bersejarah Vegueta, kanthi dalan-dalan sing sempit lan hawa India, duwe sawetara bangunan paling lambang ing kutha kasebut: Katedral Santa Ana, Casa de Colón utawa Museum Canaria minangka kunjungan penting sing kudu dilewati dening para pengunjung.

Minangka kanggo alam, salah sawijining obyek wisata utama Las Palmas yaiku pantai Las Canteras, sing dadi salah sawijining pantai kutha paling apik ing Spanyol amarga cuaca sing apik sepanjang taun, cocog kanggo olahraga olahraga saben dina saben minggu. amarga dadi cadangan urip segara sing apik.

Dumunung ing pungkasan pantai Las Canteras yaiku Auditori Alfredo Kraus sing dirancang dening arsitek Óscar Tusquets minangka mercusuar kanggo menehi tandha lan nglindhungi kutha. Ing papan iki, macem-macem jinis acara dianakake, budaya lan sosial uga ing sakiwa tengene, macem-macem tawaran akomodasi, hiburan lan restoran saya konsentrasi.

Kanggo penggemar blanja, Las Palmas de Gran Canaria duwe pirang-pirang pusat blanja uga toko tradisional ing lurung-lurung sing ngidini sampeyan mlaku-mlaku lan nikmati cuaca sing apik kanthi ndeleng windows toko.

Maspalomas dunes

Salah sawijining harta karun ing pulau kasebut yaiku Dunes Maspalomas, campuran oasis lan ara-ara samun ing sisih kidul Gran Canaria sing bakal ngeterake sampeyan menyang Sahara tanpa ninggalake Eropa. Iki minangka cadangan alam sing khas kanggo kaendahane, ing endi spesies endemik beda kayata kadal raksasa utawa flamingo urip. Gundukan bukit, sing angin terus digawe, nggawe malang beda saben dina lan mulane dadi salah sawijining obyek wisata utama ing wilayah kasebut. Sampeyan uga bisa numpak unta liwat Dunes Maspalomas!

Saka kana, sampeyan uga bisa ngunjungi mercusuar Maspalomas, kanthi dhuwur 60 meter sing diwiwiti taun 1890. Dumunung ing sisih kidul pulau sing ekstrem lan saiki isih bisa digunakake, dadi salah siji sing paling tuwa nggunakake kabeh Pulo Canary . Ing bangunan lampiran kasebut dununge pusat budaya.

Spa lan Kamping

150 taun kepungkur, turis pertama sing teka ing Gran Canaria sing kepincut karo swayane sing apik uga ngupayakake urip maneh. Saiki kebiasaan kasebut wis berkembang lan pulau kasebut minangka salah sawijining tujuan paling penting ing Eropa babagan kesejahteraan lan kesehatan kanthi spa lan pusat kesehatan sing disebar ing hotel mewah lan toko khusus.

Ing papan kasebut, sampeyan bisa entuk bathi saka perawatan kolam banyu asin, ruang es, kamar mandi tropis, kamar mandhi Turki utawa chromotherapy ing antarane kemungkinan liyane.

Olahraga pantai lan banyu

Kapuloan Canary sing dawa lan cerah lan iklim sing apik banget kanthi suhu antara 19º C nganti 25º C saben taun ngajak sampeyan nganggo jubah banjur langsung menyang pantai kanggo srengenge lan seneng-seneng ing segara.

Gran Canaria duwe macem-macem pantai: saka pantai kulawarga kanthi macem-macem layanan nganti teluk prawan sing dikubengi alam liar. Sawetara sing misuwur yaiku Playa del Inglés, Playa de las Canteras, Maspalomas utawa San Agustín.

Kanggo mbukak bocah, pantai Puerto Rico, Mogán, Anfi del Mar utawa Las Burras dianjurake banget, yen sampeyan golek katenangan sing luwih akeh ing lingkungan sing kasar, sampeyan ora bisa kliwat karo pantai Faneroque, Güi-Güi utawa Guayra. Sampeyan mung kudu milih sing paling cocog karo rencana lan lali kabeh perkara.

Mangkene, yen sampeyan seneng surfing, ing Gran Canaria sampeyan bisa sinau babagan olahraga banyu lan olahraga liyane ing taun iki. Pulo sisih lor pulo iki luwih apik kanggo surfing, wiwit saka Confital nganti Gáldar. Penggemar angin lan pecinta layang-layang duwe pantai meh kabeh ing saindenging pulau supaya bisa diluncurake, nyorot Playa del águila, San Agustín lan Puerto Rico.

Hiking ing Gran Canaria

Yen wis bosen srengenge srengenge ing pantai, pasang sepatu trekking lan mlaku-mlaku ing sadawane jalur sing ngliwati Gran Canaria, sawijining pulau sing pusatane kebon ijo. Sawetara wilayah alami sing paling apik sing bisa dikunjungi yaiku cadangan alam Inagua lan Cagar Alam Gelap, Taman Nublo Rural, taman alam Tamadaba lan Pilancones utawa bukit pasir Maspalomas. Sampeyan bakal ambegan hawa seger!

Sudut pandang El Balcón

Iki minangka salah sawijining sudut pandang paling apik sing bisa dideleng ing Gran Canaria cedhak ujung kulon pulau kasebut. Dumunung ing dalan sing diwiwiti saka Agaete menyang Aldea de San Nicolás, ing tebing sing tiba vertikal menyang Samodra Atlantik.

Saka ing kono sampeyan bisa ndeleng sing diarani 'buntut naga', tembok tebing kanthi pucuk zigzag sing ngelingake mburi kewan mitologis kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*