Apa sing kudu dideleng ing Huesca

Gambar | Pixel

Kaya Teruel, provinsi Aragonese Huesca minangka salah sawijining sing ora dingerteni ing Spanyol. Dununge ana ing sisih lor negara kasebut sing tapel wates karo Prancis. Mlebu wilayah kasebut tegese nemokake akeh atraksi sejarah, budaya, alam lan gastronomi. Mlaku liwat gunung lan lembah, bukak desa abad pertengahan lan mangan kanthi rapi. Apa sampeyan seneng ide kasebut? Banjur aja lali apa sing bakal dideleng ing Huesca, ing ngisor iki.

Taman Nasional Ordesa y Monte Perdido

Diumumake kaya ing taun 1918, Taman Nasional Ordesa y Monte Perdido minangka sing nomer loro paling tuwa ing Spanyol, dikunjungi udakara 600.000 wong saben taun kanggo seneng lan gumun karo sipat papan khusus iki.

Iki dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1997 lan uga cadangan Biosfer lan Geopark. Kanthi 15.696 hektar lan dununge ing wilayah Sobrarbe, dipérang dadi patang sektor: Ordesa, Añisclo, Escuaín lan Pineta. Ing kene ana gunung sing ngetrapake kayata Monte Perdido (puncak paling dhuwur nomer telu ing Pyrenees kanthi jarak 3.355 meter) lan lereng ditutupi dening alas beech, cemara lan cemara ireng, ing antarane spesies liyane. Ing musim gugur, alas njupuk nada oker, abang lan oranye lan dadi salah sawijining tontonan alam paling gedhe sing bisa dideleng ing Huesca tanpa lali spesies kewan sing manggon ing kene. Contone, marmot, rusa, chamois, wulung jenggot, elang emas utawa babi hutan.

Saliyane, salah sawijining rute mlaku-mlaku paling populer ing Taman Nasional Ordesa y Monte Perdido yaiku air terjun Cola de Caballo. Miwiti ing Lembah Ordesa, ana sawetara jalur sing cocog kanggo kabeh pamirsa sing mlaku ing kali Arazas. Rute kasebut mbukak liwat sudut pandang sing nawakake pemandangan panorama sing luar biasa.

Alquezar

Gambar | Pixel

Ing 48 kilometer saka kutha Huesca yaiku Alquézar, sawijining kutha ing dhuwur 660 meter ing salah sawijining gunung sing sejajar karo Pyrenees lan salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik ing Spanyol. Alquézar digabungake kanthi sampurna menyang lanskap watu kapur sing dipahat dening Kali Vero.

Wawasan pertama Alquézar saka kadohan nggawe kita mripat ing Greja Collegiate Santa María La Walikota, sawijining jinis benteng saka abad kaping XNUMX lan gaya Gothic pungkasan sing mahkota bukit cilik lan ing ngisor iki ana sawetara omah-omahé watu. Iki minangka lambang kutha lan dianggep minangka Aset Kabudayan Budaya. Komplek kasebut diubengi tembok kanvas dobel sing dijaga sawetara menara. Tur sing dipandu ditindakake.

Lambang Alquézar liyane yaiku greja paroki San Miguel Arcángel sing diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX. Gaya barok, ditondoi kanthi eksterior sing kuat lan interior sing sederhana, amarga umume karya seni dirusak nalika Perang Sipil. Mung patung utama sing disimpen. Greja iki dununge ana ing salah sawijining ujung Alquézar, cedhak banget karo area sing ana sawetara restoran.

Pusat kutha sing bersejarah uga kudu ditonton, ing dalan-dalan sing koblok, omah-omahé bata lan watu, toko-toko cilik sing bisa tuku souvenir utawa sudhut sing apik liyane kayata Walikota Plaza, ing ngendi para warga padha kumpul metu. seneng-seneng.

Ngomong babagan alquezranos, kunjungan menyang Museum Etnologis Casa Fabián bakal ngidini sampeyan ngerti kepiye pedunung Somontano biyen lan perkakas sing digunakake ing saben dinane.

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing seneng nggunakake plancongan kanggo nindakake kegiatan ing njobo, Alquézar uga nawakake pilihan iki ing lingkungan alam kotamadya. Contone, sampeyan bisa mbukak ngarai ing Sierra de Guara, rute dalan sikil ing kali Vero utawa fafting ing kali Ésera.

Kastil Loarre

Gambar | Pixel

Liyane panggonan sing bisa dideleng ing Huesca yaiku kutha Loarre, sing misuwur ing Spanyol amarga kastil abad kaping XNUMX sing apik banget sing nguwasani pedesaan Huesca. Iki didegake kanthi dhawuhe Raja Sancho III supaya bisa ngontrol lan mbela tanah Hoya de Huesca sing subur saka tentara Muslim.

Sanajan ana peperangan sing ana ing kana lan wektu sing ora suwe, Kastil Loarre isih apik banget. Dadi dianggep kastil Romanesque sing paling apik ing Eropa lan diumumake dadi Aset Kabudayan lan Monumen Nasional ing taun 1906. Tembok sing ngepung lan sacedhake menara sewelas bakal nampani sampeyan.

Kaendahan, keunikan lan dununge apik banget dadi setting film kayata The Kingdom of Heaven (2005) dening pembuat film Ridley Scott.

Resor ski Formigal lan Panticosa

Gambar | Pixel

Yen sampeyan kepengin banget olahraga musim salju, ski minangka salah sawijining perkara paling apik sing bisa ditindakake ing Huesca. Resor ski Formigal lan Panticosa misuwur banget amarga dadi tujuan pertama olahraga iki ing Spanyol lan referensi sing apik kanggo para pemain ski. Wis 176 km lereng ski sing dipérang dadi 14 lereng ijo, 34 biru, 52 abang, 42 ireng lan 5 rute kanthi akses menyang papat lembah.

Dhuwur maksimum 2.250 meter ing ndhuwur segara lan minimal 1.145, nanging adoh saka kabeh informasi teknis kasebut, Resor ski Formigal lan Panticosa minangka pratelan seneng lanskap salju sing apik. Kajaba iku, bisa ditambah karo kunjungan menyang kutha Gothic Sallent de Gállego.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*