Apa sing kudu dideleng ing Ibiza

Ibiza sing arep dideleng

Ibiza minangka pulo sing kalebu Pulo Balearic lan iku temtu salah siji sing paling misuwur. Nemen banget amarga duwe pantai lan teluk teluk kanthi banyu pirus, nanging uga hiburan wengi lan awan sing kondhang. Iki minangka pulau sing nalika musim panas kapenuhan turis kanggo golek kesenengan lan istirahat ing bagean sing padha. Nanging ayo ndeleng apa sing bisa ditawakake.

Iki Pulo biasane dikunjungi nalika musim panas, amarga wis ing musim dhuwur nalika menehi luang luwih akeh. Nanging iku papan sing pantes dideleng kapan wae taun. Pulo apik kanthi populasi sing apik mula dadi papan sing sepi dadi salah sawijining meccas pariwisata ing Spanyol.

Pusat bersejarah Dalt Vila

Dalan Vila

Ibiza ora mung pantai lan nyenengake, amarga uga akeh sejarahe. Dalt Vila minangka wilayah sejarah sing wis ana ngumumake Situs Warisan Dunia. Ing Dalt Vila, sampeyan kudu kanthi tenang mlaku liwat dalan sing gedhe banget, deleng dalan-dalan sempit kanthi omah-omah putih lan mandheg ing Katedral, Plaza de la Vila utawa ing akeh toko kerajinan sing bakal ditemokake. Kita bisa munggah menyang bastian supaya bisa ndeleng pulau sing paling apik lan uga ngunjungi nekropolis Punic ing Puig des Molins. Ing sikil tembok ana wilayah La Marina, sing urip banget, kanthi papan hiburan lan bar. Minangka wilayah mancing lawas sing saiki nawakake toko lan hiburan akeh. Iki minangka papan sing cocog kanggo golek klambi adlib, kanthi mode khas Ibizan.

Teluk paling apik ing Ibiza

Kala Salada

Kita ora bisa menyang Ibiza tanpa nikmati jurang paling apik, luwih-luwih yen musim panas. Ana akeh, nanging kalebu sing paling akeh misuwur yaiku Cala Salada, kanthi pasir emas lan perairan kristal khas Kepulauan Balearic sing diubengi watu lan wit pinus. Elinga yen iki minangka salah sawijining sing paling rame ing pulau kasebut, mula kita bakal angel yen dewekan yen wis musim panas. Cala Vadella minangka salah sawijining wong liya sing paling misuwur, diubengi tembok rock sing nglindhungi saka angin lan perairan pirus. Sa Caleta, ing sisih kidul pulau kasebut, digawe saka wana tebing lan wedhi abang. Cala Aubarca duwe lengkungan watu sing apik banget sing wis digawe erosi lan ing Cala Bassa duwe banyu cethek kanggo snorkeling.

Pasisir Ibiza

Pasisir Den Bossa

Dene pante, nyorot Playa d'en Bossa, minangka salah sawijining sing paling misuwur ing pulau kasebut. Ing kono, kita bakal nemokake kabeh jinis hiburan, kanthi layanan lan restoran. Kajaba iku, ing pantai iki kita duwe papan musik ing sacedhake kayata Bora Bora utawa Sirocco. Saliyane, kita duwe Es Cavallet, sing ana ing Cagar Alam Ses Salines, sawijining pantai sing apik banget. Iki minangka pantai alam sing dilindhungi bukit pasir, sanajan ing kana kita uga nemokake akeh layanan sing bisa uga ora bisa narik kawigaten, kanthi parkiran, bar pantai lan macem-macem wilayah.

Mikirake srengenge

Sunset ing Ibiza

Pulo iki wis ditampilake tansah nawakake srengenge sing ayu sing diarepake karo atusan wong. Wis ana papan sing mitos ing pulau kasebut ing endi sampeyan bisa lungguh lan ngenteni srengenge surup. Ing teluk Benirrás sampeyan bakal nemokake salah sawijining papan sing paling populer, kanthi musik hippie ing latar mburi. Iki minangka papan sing populer banget, mula yen ing musim dhuwur sampeyan kudu luwih cepet teka supaya ora entek ing papan. Sunset liyane sing misuwur yaiku Café del Mar ing kutha San Antonio. Iki penting banget ing pulau kasebut lan nawakake musik sing nyenengake kanggo nggawe pesona unik.

Dolan maring pasar hippie

Pasar Loak Dahlia

Pulo iki minangka papan hippie sajrone taun suwidakan, sadurunge pariwisata santai lan mewah sing ana saiki. Nanging tutul hippie kasebut isih kasedhiya ing pirang-pirang cara, kayata ing pasar hippie sing apik. Salah siji sing paling misuwur yaiku Pasar loak Las Dalias, sing paling tuwa. Dheweke uga nyaranake Pasar Hippy Punta Arabí, minangka salah sawijining sing paling asli ing pulau kasebut ing Es Canar. Mesthi wae, sampeyan kudu mriksa jadwal kanggo ngerti jam apa dina lan dina apa sing bisa ditemokake ing pasar kasebut. Contone, ing Las Dalias, biasane dina Setu, sanajan suwene nalika musim panas.

Entuk kunjungan menyang Formentera

Mercusuar Formentera

Bab liya sing bisa ditindakake nalika kita ana ing Ibiza yaiku mlaku-mlaku menyang Formentera tanggane. Iki minangka pulau sing ora duwe bandara lan bisa ditempuh kanthi feri. Formentera uga nawakake akeh teluk lan pantai, kayata Ses Illetes, Cala Saona utawa Pantai Es Pujols. Papan liya sing kudu motret yaiku ing Mercusuar Cap de Barbaria.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*