Apa sing kudu dideleng ing India

Gambar | Pixel

India minangka negara sing meh ora bisa diterangake kanthi tembung lan ora bakal preduli. Sampeyan kudu lelungan ing kana lan ngrasakake supaya bisa entuk ide. Akeh sing nganggep iki klise nanging, kasunyatane, iki papan sing ngowahi wong lan cara ndeleng urip.

Kita ngadhepi negara sing ora ana bandingan sing kudu sampeyan lakoni kanthi pikiran terbuka lan semangat petualang. Dadi, kita bakal ngandhani apa sing bakal katon ing India supaya sampeyan bisa miwiti nglacak rute perjalanan menyang negara Asia sing unik iki.

Delhi

Gambar | Pixel

Delhi rame, rame lan rame. Kanggo akeh wong, gerbang menyang India lan, akibate, kontak kaping pisanan karo dheweke. Delhi nduwe benteng, pasar sibuk lan kuil-kuil gedhe uga telung situs sing ana ing dhaptar Warisan Dunia UNESCO: Makam Humayun (conto arsitektur Mongolia sing dianggep minangka makam kebon sing pertama lan cikal bakal gaya Taj Mahal ing Agra), Komplek Qutb (potongan sing paling misuwur yaiku Qutab Minaret, paling dhuwur ing saindenging jagad kanthi dhuwur 72 lan setengah meter) lan Komplek Benteng Abang (sing sadurunge dadi istana Mongolia).

Jaipur

Gambar | Pixel

Minangka ibukutha Rajasthan, Jaipur minangka salah sawijining kutha paling gedhe lan paling padhet ing sisih lor India lan salah sawijining papan sing paling difoto ing negara kasebut amarga dikemas karo landmark apik, bangunan lan kraton sing apik banget. Jaipur duwe masa lalu sing monarki, mula kraton kasebut ninggalake pirang-pirang bangunan sing saiki dadi monumen kanthi atraksi turis kayata Hawa Mahal utawa istana Chandra Mahal, papan dununge para panguwasa Jaipur wiwit paruh pertama abad kaping XNUMX.

Hawal Mahal utawa 'Istana Angin', bisa uga dadi bangunan paling misuwur ing Jaipur. Dibangun supaya para wanita harem bisa ngrasakake pawai lan festival kutha saka jendhela kamare.

Sajrone ngunjungi Jaipur, sampeyan uga ngunjungi bazar sing wis nggawe Jaipur dadi misuwur, dipérang dadi guild (panganan, perhiasan, barang-barang rumah tangga ...) liwat dalan lan gang. Ora bisa bosen!

Agra

Gambar | Pixel

Kutha liyane sing paling apik sing bisa ditonton ing India yaiku Agra. Dumunung ing negara bagian Uttar Pradesh, kita bisa ngerti sejarah lan pesona India. Taj Mahal minangka kebanggaan paling gedhe ing kutha iki lan sanajan crita romantis sing direncanakake, iki minangka monumen panguburan. Iki diunggahake ing abad kaping 17 kanggo ngurmati garwane favorit Kaisar Shah Jahan. Saka Taj Mahal, kita wis biasa ndeleng gambar makam ing kubah marmer putih, nanging pager kasebut udakara XNUMX hektar lan uga kalebu mesjid lan kebon.

Liyane papan sing paling penting kanggo dideleng ing Agra yaiku Benteng Abang, benteng sing paling penting ing India patung batu watu abang sing dibangun dening Kaisar Akbar, bapak saka Shah Jahan, sing sabanjure dipenjara karo putrane dhewe ing kene nganti pungkasan dina, mung sarat supaya bisa ndeleng saka makam sing digawe kanggo ngurmati bojone.

Bombay

Gambar | Pixel

Mumbai minangka kutha sing apik banget kanggo dideleng ing India. Sanajan ukurane gedhe, bagean lawas kutha kasebut minangka pesona paling gedhe: bangunan lan istana kolonial, dalan sing amba kanthi galeri seni jalanan, kebon lan taman sing kebak penggemar jangkrik, pusat finansial utawa stasiun sepur Warisan Donya…

Gateway India minangka salah sawijining papan sing ora bisa dilalekake nalika ngunjungi Bombay, ing pelabuhan kutha. Minangka obyek wisata ora mung kanggo wong asing, nanging uga warga lokal, sing teka ing kene njupuk foto lan nongkrong. Wiwit saiki, prau wisata cilik uga budhal menyang tur ing pesisir lan Pulo Gajah.

Kerala

Gambar | Pixel

Kita menyang sisih kidul India, khusus menyang Kerala, salah sawijining negara paling misuwur ing India. Kutha iki ing pesisir kulon lan nyenengake supaya bisa ngerti budaya lan alami amarga kebak alas lan kewan eksotik. Nyatane, pengalaman sing paling misuwur ing Kerala yaiku nunggang kano liwat Backwaters Alappuzha utawa Kottayam, yaiku kali lan tlaga sing diubengi karo greenery ing endi masarakat urip.

Saka sudut pandang budaya, Kerala uga misuwur amarga dadi tuan rumah macem-macem kuil sing beda-beda agama kayata papan pangibadah, mesjid, gereja utawa candhi Hindu.

Kerala uga wis dikenal kanthi jeneng Land Spice. Iki narik para pedagang lan penjelajah saka saindenging jagad kanggo golek teh, kopi, cabai, kapulaga, mrica utawa cengkeh, lan produk liyane.. Malah pengaruh Portugis, Walanda utawa Inggris isih tahan ing negara iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*