Apa sing bisa dideleng ing sisih kidul Prancis

Kartu pos sing paling apik yaiku sing Kidul Prancis. Bagean negara iki nggabungake kabeh sing bisa diarepake saka liburan Prancis kanthi pesisir, toko butik, panganan gourmet… biasane katrangan babagan papan kaya Nice, Cannes utawa Saint-Tropez.

Nanging ora mung ing sisih kidul Prancis, bagean iki uga dadi omah kanggo Provence kanthi atraksi sejarah, reruntuhan Romawi utawa lapangan lavender utawa malah Marseille lan bisa uga, ngowahi menyang sisih kidul-kulon, sampeyan pengin ngunjungi Biarritz utawa wilayah ayu Languedoc-Rousillon. dina iki, Apa sing bisa dideleng ing sisih kidul Prancis

Kidul Prancis

Dadi, kita bisa ngomong yen ing sisih kidul Prancis ana Nice, Cannes, Monaco, Saint Tropez, Arles, Avignon, Aix-en-Provence, Marseilles, Biarritz, kutha Carcassone, ing dhaftar UNESCO, nanging uga Toulouse. Maksudku, sethithik kabeh!

Tur ing sisih Prancis iki gampang amarga ana jaringan dalan lan sepur sing apik banget, cuaca tansah apik, dina mangsa panas anget lan dawa lan ana cuaca apik sanajan ing September lan Oktober, pesisir apik banget, ana monumen Romawi lan mujur nengen luar biasa.

Nanging nalika ngrencanakake riko ing sisih kidul Prancis kanthi serius, kudu dicritakake manawa paling apik kanggo ngindhari akhir Nopember lan Januari amarga, sanajan langit banget biru ing wayah sore, suhu mudhun lan angin ndadekake ora banget. nyaman. Coba suhu rata-rata antara 14 nganti 15 ºC.

Pramila wektu sing apik kanggo ngunjungi Prancis kidul yaiku April lan Mei lan September lan Oktober. Saka Mei nganti September cuaca apik dijamin. Juni malah luwih nyenengake, lan ya, Juli lan Agustus luwih panas. udan? Ing wulan Agustus bisa uga ana udan utawa udan sing sawetara dina.

Apa kanggo ngunjungi ing sisih kidul Prancis

La Pantai Biru Iki kalebu departemen Prancis Var lan Alpes-Maritimes, mula Nice, Cannes, Saint Tropez, Frejus, Menton, Antibes lan Villefranche-sur-Mer. Apik Kutha iki minangka kutha sing apik banget, kanthi teluk lan pantai pasir emas. Saben taun 3 yuta lelungan teka kanggo seneng lan mbok menawa mung Paris kompetisi.

Ing Nice punika Dermaga Inggris, Museum Matisse, Katedral Rusia lan akeh liyane. Yen sampeyan seneng jazz, ana Festival Jazz dating saka 40s, biasane ing Juli. Acara penting liyane yaiku karnaval, salah siji sing paling tuwa lan paling gedhe ing donya, ing sasi Februari lan karo Mardi Gras lan kabeh. Kanggo Natal, pasar Le Village de Noel. A kaendahan.

Tujuan liyane sing populer lan apik banget yaiku Saint-Tropez. Artis, model lan wong sugih saka sak ndonya ketemu ing kene. Ing Pantai Tahiti lan Pampelonne ana ing antarane sing paling apik ing donya lan porte kapenuhan yacht lan cruise saka wong paling sugih ing donya. Kutha iki dumunung ing teluk cilik, watara 50 km saka kutha Toulon lan 70 km saka Cannes.

Rembagan Cannes Iku panggonan misuwur Festival wayang kanggo luwih saka pitung puluh, nanging nawakake luwih. Wis boulevard tengah ayu disebut Le Croisette, akeh toko, pesisir apik lan ing sakcedhake panggonan nengsemake kanggo nglampahi dina kayata Antibes utawa Mandelieu La Napoule.

Nanging, ninggalake Côte d'Azur uga ana Prancis provence karo kutha lan kutha ayu kaya Arles utawa Aix utawa Saint Remy. Satan RemyContone, iku sawijining kutha cilik ing jantung wilayah karo pusat labyrinthine lan pasar gedhe banget kanggo ngumbara ing dina Minggu esuk. Nostradamus lair ing kene ing abad kaping XNUMX lan ing kene uga pelukis Vincent van Gogh diobati amarga penyakit mentale. Yen sampeyan lunga, ati-ati karo angin kenceng antarane Mei lan September. The Mistral bisa complicate riko.

Aix Wis katedral lawas nengsemake, kothak ayu, ewu banyu mancur lan avenue wit-diantrekake sudhut sing nderek garis kutha lawas, dibagi kutha dadi rong bagéan. Aix iku a kutha College lawas lan dianjurake banget kanggo ngunjungi.

Uga ing sisih kidul Prancis yaiku Ngarai Verdon, kanthi tembok dhuwuré 700 meter sing tiba ing kali. Kanggo nindakake a plancongan awan iku gedhe. Canon dawane 25 kilometer lan kali iki banyu pirus. A wonder sing mung "ditemokaké" ing abad ka-XNUMX. Aja mandheg!

Arles Iku takdir yen sampeyan kasengsem ing reruntuhan Romawi, ana forum, amfiteater lan téater saka wektu sing. Ana uga omah gedhong saka abad kaping XNUMX lan mesthi, warisan para seniman Van Gough lan Gauguin. Arles uga ing wilayah ayu, Camargue, misuwur kanggo jaran putih, flamingo lan marshes.

Seillans minangka desa sing nengsemake ing sisih kulon Cannes, ing sawijining bukit lan kudu dadi salah sawijining desa sing paling apik ing sisih kidul Prancis. Duwe tengah tengah kanggo njelajah mlaku amarga dalane sempit lan kebak kothak cilik. Wis bèntèng, kapel lan akeh omah ayu. Amin kanggo kebon anggur lan kebon zaitun…

Marseille yaiku kutha paling gedhé kaloro ing Prancis lan paling gedhé ing Provence Prancis. Bisa mbebayani, kaya kutha gedhe, lan uga bisa narik kawigaten. Ana campuran budaya ing tetanggan lan gastronomies, ana toko, ana akeh lumaku watara lan uga, Marseille tansah stopkontak apik kanggo liyane saka wilayah.

L'Isle sur Sorgue kutha ayu liyane sing dumunung ing pinggir kali Sorgue. Originally iku desa nelayan sing ana ing a pulo cilik ing tengah rawa. Pedunung isih ngabdi kanggo mancing lan nggiling lenga lan glepung, saliyane dadi pusat pabrik sutra, kertas, wol lan pewarna. Ana kabeh jaringan kanal sing nyabrang kutha lan apik banget.

Roussillon ana ing ndhuwur gunung Kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling apik ing wilayah kasebut.. Iki minangka tujuan sing paling populer ing kalangan turis amarga pemandangan sing apik lan omah sing warni luwih apik. Mula, yen lunga, luwih becik lunga nalika srengenge surup, yaiku nalika sinar srengenge nyirnakake kabeh dadi sewu bayangan ing tembok omah.

Roussillon iku cedhak Avignon. Wis ora luwih saka 1300 pedunung, lan views saka Taman Nasional Luberon padha Fantastic. saktemene Avignon minangka tujuan liya ing sisih kidul Prancis, ing pinggir kali Rhone, mantan lan kursi singkat Vatikan. Dina iki bab sajarah katon ing kraton Gothic ageng, paling gedhé ing Eropah, tau dadi omah paus ing abad kaping XNUMX.

Cedhak menyang Nimes, kutha liya kanthi warisan Romawi, ing gilirane yaiku Pont du Gard, sawijining Situs Warisan Donya saluran banyu Romawi lawas (ana papat situs warisan UNESCO ing bagean Prancis iki). Kutha liyane sing apik yaiku Uzes, kanthi dalan-dalan sing sempit lan toko-toko cilik, kothak tengah gedhe karo banyu mancur lan sawetara restoran. Dina Setu ana pasar warna-warni lan kanggo bocah cilik ana pasar Museum Manisan Haribo, semacam Pabrik Coklat Willy Wonka nanging Prancis.

Pungkasan, ing sisih kidul Prancis sampeyan bisa ketemu Aigues Mortes, sawijining kutha tembok abad pertengahan super romantis, didegaké ing abad kaping XNUMX dening Louis IX. Apa sing bisa dakkandhakake? Musim panas bakal teka, dina sing cerah, kebebasan kanggo lelungan kanthi luwih tenang ... sisih kidul Prancis nunggu sampeyan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*