Apa sing kudu dideleng ing Korcula

Korcula

Korcula minangka sawijining pulo sing dununge ana ing Segara Adriatik, ing Kroasia. Dununge ana ing kabupaten Dubrovnik-Neretva. Dawane 46 kilometer lan jembar udakara pitung kilometer lan minangka pulau paling gedhe nomer enem ing wilayah Adriatik. Pulo iki wis dipanggoni wiwit jaman Neolitikum, ngliwati Fenisia, Yunani lan Roma.

Saiki pulau iki dadi papan sing cukup sepi kanthi industri laut lan mancing sing gedhe, nanging sing utama urip saka pariwisata. Pusat bersejarah durung ilang daya tarik lan ana sawetara perkara sing bisa dideleng ing kutha Korcula.

Carane njaluk menyang Korcula

Menyang pulau iki mung bisa tekan segara, amarga ora duwe bandara. Ana feri sing mangkat saka Split kanggo lunga menyang pulau kasebut. Sampeyan bisa mlaku-mlaku utawa numpak mobil, amarga sawetara feri nggawa mobil ing njero, supaya sampeyan bisa nggunakake mobil sewaan ing pulau kasebut. Ing njero pulau kasebut dadi ide sing apik yen bisa muter nganggo mobil, amarga kanthi cara iki sampeyan bisa ndeleng kabeh sudhut, amarga ana sawetara pantai lan kutha-kutha cilik ing macem-macem wilayah, ing njaba ibukota. Sampeyan bisa ngunjungi kanthi cepet lan ora kudu lelungan kanthi mobil kanthi dawa, mula disaranake mlebu lan nggawa feri.

Menara Veliki Revelin

Iki kuna menara dibangun ing abad kaping patbelas lan dadi lawang mlebu kutha lan isih dijaga. Pulo iki ana ing pamrentahan Venesia nganti pirang-pirang atus taun, mula tameng sing ana gandhengane karo amanat iki bisa dideleng ing menara lawas iki. Menara iki minangka salah sawijining gambar sing paling difoto ing pulau kasebut, nanging bisa uga dideleng museum cilik ing njero menara sing ana kostum khas tari Moreska, yaiku tarian khas sing ditampilake ing Abad Pertengahan. Babagan liya sing bisa ditindakake ing menara iki yaiku munggah menyang ndhuwur kanggo ndeleng pemandangan, sanajan ora paling apik ing kutha kasebut, nanging mesthi pengalaman liyane.

Omah Marco Polo

Omah Marco Polo

Mesthi ing iki kutha cilik sing lelungane Marco Polo lair, sanajan judhul iki uga dibantah karo Venesia, amarga durung pati jelas papane pancen asale. Nanging ing kutha iki, sampeyan bisa ndeleng Casa de Marco Polo, omah lawas sing ana panel panjelasan babagan urip lelungan kasebut. Kajaba iku, ing omah iki bisa uga menek menara kanggo ndeleng pemandangan lan njupuk foto sing apik. Omah iki mung bangunan sing apik, sanajan label sing dadi papan kelairane Marco Polo durung fokus banget, amarga mayoritas turis kecewa amarga ora ana sing bisa dideleng, amarga ing njero ora ana peralatan pribadi.

Ing ngarep omah iki yaiku Museum Marco Polo, ing endi sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan petualang iki. Nanging, ora ana ulasan babagan museum sing apik banget, amarga katon mung ngemot panel informasi lan ora ana sing asli babagan Marco Polo.

Katedral St. Markus

Iki Katedral dibangun wiwit abad kaping XNUMX nganti abad kaping XNUMX dening tukang lokal. Kunjungan menyang greja kalebu bisa munggah menara kanggo ndeleng pemandangan kutha cilik sing paling apik. Kajaba iku, ing katedral cilik iki, kita bisa nemokake lukisan Tintoretto sing misuwur ing misbyah kasebut. Saiki katedral kasebut wis dihiasi patung prunggu sing ana ing baptis.

Istana Gabrielis

Istana Gabrielis

Este Kraton abad kaping XNUMX Ana ing endi museum kutha. Ing museum iki, bisa ditemokake obyek saka jaman Yunani lan Romawi pulau kasebut, amarga didunungi dening macem-macem masarakat. Uga ana istana liyane, kayata Istana Abbey abad ka-XNUMX. Kutha iki cukup sithik lan bisa dikunjungi sawetara jam lan ndeleng kabeh sing dikarepake.

Lumbarda Pantai

Sawise wis ngunjungi pusat Korcula, saiki wayahe santai lan nikmati lanskap ing pulau cilik kasebut. Sampeyan kudu lelungan sawetara kilometer kanggo nggayuh sing misuwur Wilayah Lumbarda, sing paling misuwur adus, amarga duwe sawetara pantai. Kutha iki mung sithik, kutha sing kebon anggur lan tentrem banget, cocog kanggo dina suwene.

Papan-papan kapentingan liyane

Ing pulau cilik kasebut bisa dideleng saben pojokan, lan ditindakake kanthi cepet. Ing wilayah kidul ana sawetara desa nelayan kaya Putnatska Luka, ing endi bisa nyilem minangka kegiatan utama. Ing Brna lan Prizba ana teluk cilik lan pesisir ing endi sampeyan bisa nggunakake dina sing nyenengake lan sepi. Ing pedalaman pulau kasebut uga ana sawetara kutha cilik sing nalika semana mandheg.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*