Apa sing kudu dideleng ing Liechtenstein

Liechtenstein

Liechtenstein bisa uga ora kalebu tujuan sing disenengi nalika arep plancongan, nanging yen sampeyan salah siji sing sering lelungan lan sampeyan pengin nemokake Sudut Eropa kanthi akeh sejarah lan karisma, iki negara sampeyan. Kita ngomong babagan negara mikro sing sejatine Principality of Liechtenstein, lan iku negara nomer enem paling cilik ing donya, lan sing paling cilik ing basa Jerman.

Dumadi saka sewelas kotamadya, lan duwe sawetara rasa penasaran sing menarik, kayata kabeh ana ing wilayah alpine, utawa separo wilayah kasebut minangka ruang alam. Mesthi dadi kunjungan sing apik banget, lan yen ora ana papan sing kudu dilewati, kita kudu nyebutake Vaduz, ibukutha, lan Schaan, kotamadya paling gedhe, sing bakal dibahas mengko.

Deleng

Kastil Vaduz

Kutha iki yaiku Ibukutha Liechtenstein, lan dununge kulawarga kerajaan, ing istana abad pertengahan sing ana ing wilayah paling dhuwur. Iki minangka kastil sing wis ditambahi lan diperkaya ing abad kaping XNUMX lan XNUMX, nganti saiki katon. Sayange, kastil kasebut ditutup kanggo kunjungan ing njero, nanging ana tur sing teratur sing bisa menehi gambaran umum babagan bangunan iki lan sejarahe.

Deleng

Yen mlaku-mlaku liwat kutha, mesthi ora akeh sing kudu dilalekake, kayata kutha lawas sing asri, ing endi ana restoran sing nggawa kuliner khas pirang-pirang abad, kayata Gasthof Löwen. Ing Museum Seni paling penting saka kepala sekolah, lan duwe koleksi pribadi paling tuwa ing kabeh negara. Kajaba iku, ing Museum Nasional bisa uga seneng sinau babagan sejarah negara Eropa cilik iki.

Malbun

Salju ing Malbun

Yen ana prekara sing pengin ditindakake ing Liechtenstein, yaiku lunga menyang gunung. Minangka negara sing pancen ana ing wilayah pegunungan, mula bakal ana populasi gunung kanthi pesona sing angel ditandingi, lan Malbun kalebu salah sawijining. Dununge ana ing Alps, lan ing dalan antarane Steg lan Vaduz, mula bisa dadi kunjungan sing apik sawise ndeleng ibukutha. Iki minangka resort gunung sing dadi tuan rumah turis ing saindhenging taun, sanajan musim kasebut mesthi musim salju.

Suketan malbun

Iki kutha cilik karo tengah ditutup kanggo lalu lintas liwat kono sampeyan bisa mlaku kanthi tenang. Ana tulisan kuna sing ujar manawa ing musim salju, Malbun dudu kalebu memedi, sanajan saiki ora ana sejatine kasunyatane, amarga dadi pusat turis sing lengkap Ing stasiun sampeyan bisa nemokake lift kursi lan lift ski, uga 23 km lereng ski. Uga ana ski ski Nordic lan toboggan, uga program khusus kanggo bocah nalika musim dhuwur.

Triensenberg

Triensenberg

Yen kita terus kepengin urip kanthi semangat gunung sing asli, kita bisa menyang kutha Triesenberg, sing uga dadi jeneng kotamadya ing kutha kasebut lan liyane kayata Malbun terintegrasi. Kutha iki minangka salah sawijining produksi pertanian paling gedhe ing jaman biyen, nanging saiki uga wis dadi resort mangsa.

Nduwe resort ski, lan nalika musim panas, dheweke uga njupuk papan kegiatan olahraga ing Lake Steger. Ing kutha iki, sampeyan uga bisa ngunjungi museum-museum cilik ing bangunan religius kayata Church of the St. Joseph's Parish, ing kana disimpen tinggalan kuna. Ing kutha Steg sing cedhak ana area hiking sing apik kanggo sing seneng olahraga iki, lan uga slide ski sing misuwur, mula hiburan bakal dijamin.

Schaan

Schaan

Iki minangka salah sawijining pamukiman lawas saka kabeh negara, lan salah sawijining pusat budaya utama. Iki duwe téater sing paling penting, lan bisa uga diarani minangka salah sawijining kutha sing paling apik komunikasi, amarga iku siji-sijine stasiun kereta ing kabeh negara. Salah sawijining prekara hebat sing bisa ditemokake ing kutha iki yaiku karnaval, sing paling misuwur ing kabeh kepala sekolah.

Balzers

Balzers

Iki minangka kutha paling kidul, lan uga paling cedhak karo Swiss. Sing paling penting babagan kutha iki yaiku kastil sing lawas, ing Bèntèng Gutenberg. Bangunan kasebut minangka bangunan wiwit abad kaping XNUMX, sing dadi omahé Baron Frauenberg, sing banjur dadi duweke Dukes ing Austria. Sawise nguciwakake, didol menyang pematung sing menehi tampilan saiki, lan pungkasane digunakake minangka restoran. Saiki ditutup kanggo umum, nanging dianakake acara ing kebone. Greja St. Nicholas ana ing jejere kastil iki, lan duwe gaya ne-Romanesque.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Sandra ngandika

    Aku mbantu banget, amarga aku arep lelungan menyang Liechtenstein lan aku ngerti apa sing kudu ditindakake saliyane Vaduz.
    Gracias