Apa sing kudu dideleng ing Merzouga

Desa Merzouga

Merzouga minangka sawijining kutha cilik sing ana ing sisih kidul-wétan Maroko sing wis dadi titik wisata amarga akses menyang dune sub-Sahara. Iki minangka cara kanggo ngakses panggonan sing kurang pedunung lan cedhak karo titik nalika Sahara kontak karo Maroko. Dadi bisa dadi salah sawijining perjalanan sing dadi pengalaman.

Ayo ndeleng carane sampeyan bisa tekan titik iki ing Maroko, samubarang sing ana ing sacedhake lan apa sing sampeyan bisa ndeleng lan tindakake ing wilayah kasebut. Merzouga, sanajan dadi papan sing sithik, wis dadi kutha turis sing siyap nampa turis saka saindenging jagad.

Carane njaluk menyang Merzouga

La rute sing paling umum nalika menyang Merzouga ngliwati Marrakech, sing minangka salah sawijining poin wisata sing paling utama lan nalika teka kanthi pesawat. Sampeyan kudu ujar yen lelungan kasebut dawa, ora kurang saka sangang jam, mula yen pengin ndeleng papan iki mula kudu sabar banget. Uga ana macem-macem cara kanggo tekan Merzouga. Salah sijine yaiku numpak bis, sing regane murah nanging bisa dadi perjalanan sing abot lan mboseni amarga meh ora mandheg. Alternatif liyane yaiku nyewa mobil ing bandara Marrakech kanggo mulih nalika bali maneh, amarga parkir ing cedhak panggonan kayata Alun-alun Jamaa el Fna angel banget. Pilihan iki luwih larang, nanging baline menehi kita luwih bebas yen ngatasi GPS kanthi apik. Tanpa ragu-ragu pilihan sing paling apik kanggo para petualang. Saliyane, kita duwe pilihan kanggo tur kanthi teratur, ing endi kita bisa mandheg kanthi tenang ing sawetara panggonan kaya Ourzazate utawa seneng bengi ing kemah terbuka. Sanajan iki mesthi dadi pilihan sing paling larang, nanging uga sing paling kepenak.

Wisata menyang Merzouga

Ait ben haddou

Yen sampeyan milih milih plancongan sing dipandu, sampeyan bakal bisa nikmati sawetara papan sing apik banget sajrone pirang-pirang dina. Pelayaran normal bakal nggawa kita udakara telung dina teka lan lunga, mandheg ing poin-poin penting. Salah sawijining titik pertama yaiku ing kutha utawa ksar benteng sing paling penting ing Maroko, Ait Ben Haddou. Film kaya 'Kratoning Swarga' direkam ing kene. Kutha sing dikuatake pancen monokromatik, kanthi omah adobe sing garing nganti srengenge. Udakara 190 kilometer saka Marrakech. Dina iki minangka papan sing diumumake minangka Situs Warisan Dunia lan urip ing turisme, sanajan umume para pedunung wis pindhah menyang kutha anyar ing sisih liyane kali.

Ing ngunjungi Merzouga uga bisa mandheg ing Ouarzazate. Kutha sing apik kanggo dideleng lan mandheg sadurunge mlebu ing Atlas lan Merzouga. Ing papan iki, kita bisa ndeleng Kasbah Taourirt, Al Mouahidine Square utawa studio Atlas sing kepengin weruh film kayata 'The Jewel of the Nile' utawa 'Gladiator' difilmake. Ing perjalanan menyang Merzouga, kita bakal terus liwat Lembah Dades lan Todra Gorges, kanthi pemandangan sing apik.

Erg Chebbi

Desa Merzouga

Sanajan Merzouga minangka kutha sing biasane dikunjungi wong-wong sing ngunjungi ara-ara samun ing Maroko, sejatine yaiku sing pengin kita tingali yaiku Erg Chebbi. Erg yaiku a tembung sing ngarani ara-ara samun sing digawe saka bukit pasir lan iki sing paling penting ing kabeh Maroko. Ing babagan iki, kita bakal bisa ngrasakake lanskap sing apik banget sing ditawakake gunung telung puluh kilometer kasebut.

Kagiyatan sing bisa ditindakake ing ara-ara samun iki akeh lan macem-macem, saben luwih nyenengake. Mlaku liwat bukit pasir iku penting, nanging ora mung bisa mlaku, amarga ekstensie gedhe banget. Wisata uga diatur kanthi 4 × 4 utawa quad. Nanging salah sawijining pengalaman paling apik yaiku nunggang dromedary kanggo mlaku ing bukit pasir kasebut.

Ara-ara samun Merzouga

Sing diarani sandboarding bisa dadi hiburan sing apik. Babagan nggunakake tabel sing mesthi bisa diwenehake ing perusahaan kasebut, kanggo navigasi bukit pasir. Tanpa mangu-mangu seneng banget yen lunga karo bocah-bocah. Nanging iki uga dadi papan sing apik kanggo golek kewan, amarga bisa uga ana rubah ing sacedhake.

Pungkasan, kegiyatan paling apik sing kudu kita lakoni ing Erg Chebbi utawa ing Merzouga pancen kanggo nikmati peteng ing wayah wengi. Kita deleng kasunyatan manawa ing panggonan kaya iki, sing meh ora ana polusi cahya, kita bisa ngrasakake langit sing lintang sing bakal nggumunake. Ing papan kasebut, dheweke uga ngatur ing wayah wengi ing ara-ara samun supaya pengalaman kita dadi unik banget lan ngeling-eling papan iki pancen istimewa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*