Apa sing kudu dideleng ing Mycenae

Gerbang singa

Mycenae minangka situs arkeologi sing ana ing Yunani, sawetara kilometer saka Athena lan ora diraguhi minangka salah sawijining situs sing paling penting ing donya, amarga nggawa sisa peradaban sing kuna banget. Situs iki udakara luwih saka satus kilometer saka kutha Athena, nanging minangka salah sawijining kunjungan penting yen kita kepengin weruh sejarah lan kabeh sing bakal diwenehake.

Ayo ndeleng apa ing titik kapentingan ing kutha kuno Mycenae iki sing penting banget antara taun 1350 lan 1250 a. saka C. Peradaban sing kaya kabeh liyane dadi penting amarga macem-macem sebab nganti kutha kasebut pungkasane ditinggal. Nanging saiki, akeh pratandha sing nuduhake pentinge dilestarikan.

Sejarah Mycenae

Gerbang singa

Sejarah kutha iki wis lawas banget, amarga sanajan periode kamulyane ana ing taun-taun ing ndhuwur, isih ana permukiman wiwitan 3000 SM. saka C. Kaya sing dakkandhakake, saka 1300 SM saka C. ana sisa-sisa sing nuduhake manawa iki jaman kamulyan, kanthi makam lan istana. Dipercaya manawa kutha iki minangka kutha utama lan nguwasani wilayah liyane, mulane dheweke ngobrol babagan jaman Mycenaean, nanging sing sejatine saiki ora yakin manawa wilayah liyane bebas saka iki lan kedadeyan padha wektu. Sanajan sejatine pentinge kutha iki dikumandhang nganti pirang-pirang abad mengko. Ing jaman klasik kutha kasebut dipanggoni maneh nganti diserang karo tentara Argos lan pungkasane didunungi ing jaman Hellenistik nanging dingerteni yen wis ing abad kaping kutha iki rusak. Sanajan eksistensine wis dingerteni pirang-pirang atus taun, nanging nalika abad kaping XNUMX, karya wiwit pulih kutha lan sinau luwih lengkap babagan sejarahe.

Informasi praktis

Ndeleng situs Mycenae iku gampang. Sing paling disaranake amarga kendhakake transportasi umum tanpa ragu-ragu nyewa mobil. Wiwit Athena kita bisa mung ing siji setengah jam ing Mycenae. Kamungkinan liya yaiku numpak bis utawa tuku tur kanthi pandhuan sing kalebu transportasi. Gagasan pungkasan iki kepenak banget, nanging kabeh gumantung apa kita pengin ngrencanakake sadurunge utawa plancongan sing luwih bebas. Minangka kanggo akomodasi, ora akeh banget ing sekitar Mycenae. Sing paling misuwur biasane ing kutha Nauplia.

Kutha Mycenae dununge ing a bukit cilik ing sikil sawetara gunung. Kunjungan kasebut bisa suwene pirang-pirang jam yen pengin ndeleng kabeh kanthi tentrem. Kajaba iku, kita bisa ndeleng macem-macem poin kanthi lawang kayata Keuangan, kabeh benteng lan museum. Ana sawetara dina nalika akses gratis mula bisa dipriksa sadurunge.

Bandha Atreus

Keuangan Atreus dununge ana 500 meter saka bètèng iki lan makam sing ukurané amba dikira duweke tokoh penting wiwit jaman emas ing kutha kasebut. Sanajan dikenal minangka Makam Agamemnon amarga wiwitane diyakini pancen makam kasebut, mula bisa dingerteni yen papan kasebut minangka papan sing luwih lawas, nanging tetep njaga jeneng kasebut kanthi ora resmi. Iki digali ing gunung, saengga narik kawigaten kanthi mlebu lan uga amarga ukurane amba, kanthi lintel gedhe, watu gedhe lan kubah interior gedhe. Dekorasi sing ditemokake ing makam kasebut dipindhah menyang Museum Inggris.

Benteng

Benteng Mycenae

Iki minangka bagean tengah situs, ing ing endi wates saka akropolis kuno Mycenae. Tur kasebut digawe saka poster ing wilayah utama kanthi penjelasan kanggo ngerti saben sudut. Kutha iki diubengi tembok lan ing kana kita bisa ndeleng poin-poin penting kaya Puerta de los Leones sing kondhang. Gerbang iki minangka salah sawijining highlights Mycenae sing wis dadi simbol situs kasebut. Iki minangka lawang mlebu utama kutha lan dibangun ing taun 1250 SM. saka C. Iki minangka siji-sijine monumen sing isih ana ing kutha Mycenae, mula pentinge banget. Iki minangka salah sawijining bagean sing bakal luwih dhisik ndeleng manawa sampeyan uga kudu nyebrang ndeleng bètèng kasebut.

Liwat lawang, kita nemokake salah sawijining bagean sing ditemokake makam kuna. Nekropolis iki dilindhungi undhang-undhang kanggo royalti, mula ana sing penting banget. Aku ngerti nemu topeng pemakaman, barang kubur penting lan balung. Umume sing ditemokake ing kene digawa menyang Museum Arkeologi Nasional Athena kanggo konservasi. Ing benteng kasebut, kita uga bisa ndeleng tantangan candhi, wadhuk lan kraton.

Museum arkeologi Mycenae

Museum Mycenae

Ing pérangan pungkasan riko ngajak kita ndeleng museum arkeologi. Ing telung kamar sampeyan bisa ndeleng kabeh jinis obyek sing ditemokake ing benteng kasebut. Saka prau nganti perhiasan, topeng pemakaman utawa tokoh. Iki minangka kunjungan penting kanggo ngerti babagan urip saben dina sing luwih apik ing kutha Mycenae.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*