Apa kanggo ndeleng ing Navaluenga

Navaluenga

Apa sing bisa dideleng ing Navaluenga yaiku pitakonan sing ora dijawab ing umume situs web lelungan. Amarga kutha cilik ing provinsi iki Avila iku njaba rute turis saka operator gedhe.

Nanging, Navaluenga Iku wonder sing kudu ngerti. Kutha cilik iki, sing mung satus kilometer saka Madrid, nduweni warisan monumental sing menarik. Nanging, ing ndhuwur kabeh, lingkungan alam sing istimewa lan gastronomi sing enak. Yen kapentingan wis piqued babagan apa kanggo ndeleng ing Navaluenga, kita arep ngomong karo sampeyan babagan kabeh iki.

Apa sing kudu ditindakake lan apa sing kudu dideleng ing Navaluenga?

Kanthi lagi wae rong ewu pedunung lan bathed dening Kali Alberche, kutha Avila iki dianggep minangka gateway menyang Sierra de Gredos. Nyatane, dumunung ing dhuwur 1700 meter lan sawetara rute hiking lan gunung diwiwiti saka iku. Mula, kita bakal miwiti ngomong karo sampeyan babagan apa sing bisa dideleng ing Navaluenga kanggo lingkungan alam sing apik banget.

Sierra de Gredos

Waduk Burguillo

reservoir Burguillo lan kastil

Kaya sing wis dakkandhakake, rute gunung sing beda diwiwiti saka Navaluenga sing nggawa sampeyan menyang papan sing ora bisa dikalahake. Antarane wong-wong mau ing Peñalar jurang, kanthi dhuwure luwih saka sewu meter. Iki minangka area pinus laurel lan manuk hering ireng. Kajaba iku, ana banyu ing Waduk Burguillo. Miturut cara, kita bakal ngandhani yen ing rawa iki ana pulo kanthi kastil sing apik banget kaya sing ana ing dongeng tradisional. Sampeyan bisa tetep ing lan aran kaya karakter abad tengahan.

Ora kurang spektakuler ngarai Lanchamala lan Barranco Cambronal. Pisanan, diubengi tebing, nduweni puncak La Rubiera, sing dhuwuré rong ewu meter, minangka elevasi paling dhuwur ing wilayah kasebut.

Keajaiban liyane saka malang Navaluenga yaiku Cagar Alam Valle de Iruelas, sing nduweni nilai ekologis sing gedhe. Iki uga minangka papan kanggo nonton manuk hering ireng, nanging uga kanggo spesies liyane kayata elang kekaisaran utawa elang. Kabeh iki tanpa dilalekake alas kastanye utawa fauna liyane. Antarane iki, kidang, celeng utawa genet.

Pungkasan, kali Alberche nggawe sawetara kolam alami sing bisa sampeyan adus. Lan ing Meadow of Trampalones sampeyan bakal nemokake alas pinus lan aromas luar biasa. Sampeyan bisa tekan kanthi mlaku lan kanthi sepeda, amarga ana rute tartamtu dhewe.

Ing tangan liyane, sampeyan bisa uga kaget ngerti sing kutha cilik minangka Navaluenga wis lapangan golf karo telung puluh hektar vegetasi, tlaga lan total telung puluh bolongan.

Warisan agama sing sugih

Navaluenga

Dalan ing Navaluenga

Ora kabeh alam ing Navaluenga. Uga nduweni warisan agama sing menarik. Eksponen maksimum yaiku Gereja Paroki Our Lady of the Villares, dibangun antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX. Ing façade, ana papat lengkungan carpal sing didhukung enem kolom, nalika sampeyan kudu ndeleng font baptis Romanesque.

Kajaba iku, ing jejere candhi iki, sampeyan bisa ndeleng Salib saka Cerrillo de San Marcos, kanthi prasasti ing aksara Gotik. Arsitèktur religius kutha iki uga dumadi saka pertapan Nuestra Señora de la Merced, wiwit abad kaping pitulas, yaiku San Isidro, sing diakses liwat lengkungan tapal kuda, lan Virgen del Espino, 1800 meter. dhuwur lan ing ngendi saben taun dianakake ziarah.

Jembatan Romanesque

Jembatan Romanesque

Jembatan Romanesque Navaluenga

Simbol liyane Navaluenga yaiku jembatan Romanesque, sing dijaga kanthi apik. Dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo nggampangake lelungan sapi menyang gunung. sing loro cutwaters ageng. Kaya sing wis dingerteni, iki jenenge potongan-potongan dhasar kreteg sing bentuke kaya prau kanggo ngethok banyu.

Necropolis abad tengah dhuwur utawa Las Cabezuelas: aktivitas liyane kanggo nindakake ing Navaluenga

Garis zip

A garis zip

Cedhak banget karo Navaluenga yaiku nekropolis abad pertengahan sing dhuwur Fuenteavila. Tanggal antara abad XNUMX lan XNUMX, paling ora ana limalas makam sing digali ing prau granit. Simpenan jinis iki umum banget ing pegunungan Avila lan minangka papan pemakaman ing desa-desa cilik sing ekonomi adhedhasar eksploitasi ternak.

Saliyane, saliyane warisan monumental lan ekologis kutha Avila, ana taman petualangan. The Cabezuelas. Nanging sampeyan isih bisa seneng. Wis garis zip sing beda lan aktivitas rekreasi liyane kanggo bocah lan wong diwasa. Lan kabeh iki ing tengah alam spektakuler.

Sekitar Navaluenga

Casillas

Kutha Casillas

Ing saubengé desa Ávila sing apik iki uga duwe papan sing menarik sing disaranake sampeyan ngunjungi. Iku kasus saka Biara Burgohondo. Populasi iki minangka ibukutha dewan sing ana Navaluenga ing abad pertengahan.

Ing pungkasan abad kaping XNUMX wilayah kasebut diserahake menyang Pesenan Pelancong Saint John Yerusalem kanggo nglindhungi saka serangan Muslim. Kanggo iki, anggotane ngedegake biara miturut panyuwunan St Augustine, senajan Dominikan njupuk care saka dheweke mengko.

Ing jamane, iki minangka biara sing penting banget. Kasunyatan manawa dheweke nampa hak istimewa saka raja kayata Alfonso X the Wise, Monarchs Katolik utawa Felipe II lan saka paus kayata Alexander VI utawa Leo X menehi kita gagasan babagan iki.

Saiki, mung gereja sing isih ana saka biara. Iku Romanesque ing rencana, sanajan wis Mudejar coffered langit-langit apik banget. Uga, ing altarpiece sampeyan bisa ndeleng sisa lukisan tembok saka abad kaping XNUMX.

Kutha liyane sing nengsemake cedhak Navaluenga yaiku desa Casillas, kang mbentang antarane alas chestnut. Yen sampeyan ngunjungi ing musim gugur, kanthi warna musim, sampeyan bakal weruh lanskap sing spektakuler.

Luwih penting yaiku lokalitas Barraco, mung rong puluh menit nganggo mobil saka Navaluenga. Sheltered dening puncak Cebrera, nawakake malah liyane monumen lan panggonan menarik. Panjenengan inti abad tengah Avellaneda, Navalcarros utawa Navalmulo, dina iki ora dienggoni.

Kita uga menehi saran kanggo ngunjungi El Barraco ing Greja Wanita Asumsi Kita, dibangun ing abad kaping XNUMX, jembatan Romawi, pertapan La Piedad, bangunan Balai Kota (uga saka abad kaping XNUMX) lan menara Gaznata, tanggal saka abad kaping XNUMX.

Uga, ing saubengé kanggo ndeleng ing Navaluenga, iku apik banget Villanueva de Avila. Kutha cilik iki stands metu kanggo omah tradisional tetanggan kayata Las Tórdigas lan Roblellano, sing nggawe set etnografi sing menarik. Lan pungkasane, kita bakal ngomong karo sampeyan Navarrevisca, ing ngendi sampeyan bisa ngunjungi gereja San Sebastián, pertapan Humilladero lan San Antonio, uga macem-macem kreteg.

Nanging, ing antarane apa sing kudu ditindakake lan apa sing kudu dideleng ing Navaluenga, kita uga kudu ngandhani babagan gastronomi. Sampeyan ora bisa ninggalake kutha Avila sing ayu iki tanpa nyoba masakan khas sing enak.

gastronomi saka Navaluenga

Steak

Steak tulang saka Ávila

Kutha iki wis dadi wilayah pangon ing pirang-pirang abad. Mulane, masakan kasebut kuwat lan kalori, nanging uga apik banget. Sing diet ora bakal nemokake akeh masakan kanggo njaga. Iku gastronomy kuwat, nanging becik kanggo ngisi daya sawise lelungan ing Sierra de Gredos.

Antarane panganan sing bisa sampeyan nikmati yaiku sup papak, sing bakal nggawe sampeyan anget utawa sawetara tumbled kentang karo torreznos sing enak. Ora kurang kuwat yaiku kacang buncis lokal karo chorizo ​​​​.

Nanging, minangka kutha ing Avila, sampeyan ora bisa kantun steak saka Avila utawa bocah ing gaya Navaluenga utawa ing godhok. Sampeyan uga bisa milih babi sing nyusoni utawa babi sing nyusoni, pitik ing pepitoria utawa tangan babi lan terwelu kanggo pemburu.

Kajaba iku, iku khas saka wilayah tanduk, yaiku sejenis kue sing diisi karo chorizo ​​​​, daging babi lan endhog. Lan ing werni chicarrones, sing digawe saka lemak babi, nanging uga ngandhut gula lan anise.

Iki ndadékaké kita marang sampeyan bab manisan khas ing Navaluenga. Babagan wong-wong mau, kita maringi pitutur sampeyan nyoba fritters, ing Yolks Santa Teresa (khas kabèh provinsi Avila) utawa tocinillo de cielo. Pungkasan, dheweke misuwur ing kutha Avila persik, sing bisa dirasakake, contone, ing sirup.

Kepiye carane menyang Navaluenga?

Barraco

Dalan nalika ngliwati El Barraco

Lokalitas ing sisih kidul Avila lan barat laut saka Madrid. Sampeyan duwe layanan saka bis saka loro kutha. Minangka kanggo pisanan, transportasi njupuk kira-kira sèket menit kanggo teka, nalika bab Madrid, lelampahan meh rong jam.

Ing sisih liya, yen sampeyan lelungan nganggo kendharaan dhewe, durasi kasebut dicekak banget. Saka Avila, sampeyan kudu njupuk dalan gedhe 403, sing uga ngliwati Barraco. Sabenere ing kutha iki, sampeyan kudu ninggalake ing arah saka San Juan de la Nava lajêng ngidul ngantos dumugi ing Navaluenga.

Ing tangan liyane, yen sampeyan menyang kutha ing mobil saka Madrid, sampeyan kudu pindhah menyang arah Pozuelo y San Martin de Valdeiglesias banjur njupuk arah menyang Sing kedher. Sadurunge tekan El Barraco, sampeyan kudu belok ngiwa Teluk Burguillo lan, sawise arep liwat pojok, sampeyan bakal teka ing Navaluenga.

Minangka kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan apa kanggo ndeleng ing Navaluenga. Kita uga wis nyritakake babagan lingkungan alam sing apik sing ngubengi kutha Avila lan kepiye sampeyan bisa ngisi ulang baterei kanthi nikmati gastronomi sing apik banget ing wilayah kasebut. Sampeyan malah duwe lapangan golf, yen seneng olahraga. Saiki sampeyan mung kudu mutusake kanggo ngerteni kutha sing apik iki ing Sierra de Gredos.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)