Apa sing kudu dideleng ing Negara Basque

Bilbao

El Negara Basque, komunitas sing dununge ing sisih lor sing akeh ditawakake turis, wiwit mujur nengen nganti gastronomi sing nyenengake lan akeh monumen. Nggawe rute liwat Negara Basque bisa mbutuhake wektu, amarga ana akeh sudhut sing bisa dingerteni ngluwihi kutha-kutha utamane. Minangka papan sing apik banget, ora muspra dipilih kanggo njupuk sawetara adegan 'Game of Thrones'.

Kita bakal nggawe dhaptar kanthi sawetara poin sing menarik ana sing bisa dideleng ing Negara Basque. Ana akeh perkara liyane sing menarik, nanging kita bakal mandheg sing utama. Ora diraguhi, wilayah iki wis bisa njaga intine sajrone pirang-pirang abad, kanthi budaya sing ditandhani, gastronomi sing enak, lan papan ijo sing njaga kaluhurane.

Bilbao

Bilbao

Kita miwiti karo Bilbao amarga iku kutha paling gedhe lan wis ditawakake akeh. Saka budaya lan desain nganti pantai cedhak lan wilayah ijo. Pramila kanthi sampurna nyampurake tradhisi kanthi modern. Salah sawijining perkara sing paling apik sing bakal dikunjungi lan wis dadi simbol saka kutha iki minangka Museum Guggenheim, dirancang dening Frank Ghery kanggo niru kapal. Nanging ana luwih akeh desainer sing fokus ing kutha iki, kayata Santiago Calatrava, sing ngrancang bandara utawa Phillippe Starck, sing nggawe pusat komunitas Alhóndiga.

Ing kutha sampeyan kudu menyang kutha lawas, yaiku dikenal minangka 'lurung-lurung 7' amarga dheweke sing nggawe kutha abad pertengahan asli. Minangka wilayah sing urip banget, ing endi sampeyan bisa nggolek pintxos Basque sing misuwur. Ing wilayah lawas, sampeyan uga bisa ngunjungi Katedral Santiago utawa Plaza Nueva.

San Sebastián

San Sebastián

Kita terus karo kutha liyane sing paling penting, San Sebastián, ing endi Pantai La Concha kanthi promenade sing misuwur. Iki mesthi dadi wilayah musim panas amarga pantai, La Concha, Ondarreta lan Zurriola. Kutha lawas sing apik lan apik banget bisa dideleng, ana ing sikil Gunung Urgull. Ing wilayah kasebut ana Plaza de la Constitución lan greja Santa María del Coro. Ing Museum San Telmo sampeyan bisa sinau babagan sejarah lan budaya Basque. Ing sisih kidul kutha lawas, wilayah kasebut dikenal minangka Pusat Romantis, kanggo bangunan sing apik.

En el Monte Urgull sampeyan bisa bukak Castillo de la Mota, titik pertahanan ing kutha kasebut. Aja lali ndeleng Peine del Viento ing pungkasan pantai Ondarreta, patung sing digawe dening Eduardo Chillida. Ing Pasar Bretxa sampeyan bisa nemokake produk khas wilayah kasebut.

Vitoria-Gasteiz

Vitoria

Ing Vitoria sampeyan bakal nemokake kutha lawas sing paling apik ing komunitas kasebut, kanthi bangunan gaya Renaissance sing apik. Ing wilayah lawas iki sampeyan bisa ndeleng ing Istana Bendaña lan Escoriaza-Esquivel. Sing pertama ana museum surat. Ing Istana Augustín-Zulueta ana Museum Seni Rupa. Katedral Santa María dikenal minangka 'Katedral Tua' lan dibangun kanthi gaya Gothic. Wilayah ijo uga penting banget ing kutha iki, saengga duwe 'cincin hijau', wilayah sing ngubengi kutha lan cocog kanggo mlaku-mlaku. Yen sampeyan pengin ngrasakake luang, sampeyan kudu menyang Plaza de la Virgen Blanca, wilayah tengah ing kutha lawas sing bisa duwe pintxo ing pirang-pirang bar lan teras. Kita uga bakal nemokake sing padha ing Plaza Nueva utawa Plaza de España.

Mundaka

Mundaka

Kutha Mundaka sing apik dununge ana ing Cagar Biosfer Urdabai lan kondhang amarga pesisire, amarga selancar minangka salah sawijining olahraga sing paling latihan ing kana. Pelabuhan mancing minangka salah sawijining wilayah sing paling apik lan dikunjungi, papan kanggo mlaku-mlaku lan berjemur. Ermita de Santa Catalina dununge ing semenanjung ing pinggiran, kanthi pemandangan segara sing luar biasa. Kajaba iku, pantai kasebut duwe gelombang kiwa paling apik ing Eropa, mula yaiku tujuan kanggo paselancar saka sak ndonya.

San Juan de Gaztelugatxe

San Juan de Gaztelugatxe

Pulo iki dununge ana ing pesisir Bizkaia, mung 35 kilometer saka Bilbao. Iki wis dadi papan sing sadurunge dingerteni amarga kaendahane, nanging nalika tekane 'Game of Thrones' wis dadi papan kunjungan para penggemar seri, amarga adegan-film kasebut direkam. Ing tengah pulau kasebut yaiku padepokan San Juan Bautista, sing ditindakake kanthi nyebrang jembatan watu sing nyambung karo semenanjung lan liwat luwih saka rong atus langkah. Legenda ujar manawa sampeyan tekan ing kana lan muni lonceng kaping telu nalika pengin, mula bakal kayektenan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*