Apa sing kudu dideleng ing Nepal

Nepal Iki minangka negara cilik sing ndhelik ing daratan sing ana ing Asia, ing bawana India. Kutha iki ana ing Himalaya lan tangga teparo yaiku China, India lan Bhutan. Ya, tanggane luwih gedhe nanging isih sithik, Nepal duwe macem-macem lanskap lan kekayaan budaya sing apik banget.

Dina iki, ing Actualidad Viajes, kita fokus apa kanggo ndeleng ing Nepal.

Nepal

Minangka negara cilik, persegi dawane Lumahing 147.516 kilometer persegi. Kita bisa ngomong babagan telung zona: Terai, bukit lan gunung, kanthi cara tartamtu telung cincin ekologis sing dipotong dening cekungan sawetara kali gunung. Terai minangka tapel wates karo India saengga Iklim ing kene panas lan lembab.

Bukit-bukit kasebut, ing jejere pegunungan, duwe ketinggian variabel antara sewu lan patang ewu meter, lan subur banget lan wilayah pedunung amarga wilayah kasebut minangka lembah lembah sing sugih. Contone, sing ana ing Kathmandu. Lan pungkasane, pegunungan, ing endi dununge Gunung Everest lan liya-liyane. Iki minangka bagean sing mbatesi China. Sanajan telung wilayah geografis kasebut, sing sejatine negara kasebut ndhaptar limang zona iklim: sedheng, tropis lan subtropis, adhem lan sub-arktik.

Nganti taun 90an, negara kasebut dadi monarki absolut sing sabanjure dadi monarki parlementer. Ing wiwitan abad kaping XNUMX lan sawise protes populer ing taun 2007 monarki diilangi lan ing pemilihan 2008 dheweke menang Partai Komunis Nepal Pengadilan Maoist. Ing 2015 ana wanita menang dadi presiden, Bidhya Devi Bhandan.

Apa sing kudu dideleng ing Nepal

Kita ngobrol babagan Nepal dadi negara monarki kanggo wektu sing suwe supaya bisa miwiti ngunjungi kutha krajan Patan. Ing kene akeh candhi, monumen lan biara lan kekayaan budaya sing akeh banget. Arsitektur kasebut apik banget lan kompleks istana gedhe banget. Sampeyan kudu nggawa souvenir karo sampeyan lan kanthi souvenir logam lan kayu utawa lukisan Thangka apik banget.

Durbar Square minangka papan kanggo njupuk sewu foto lan mung siji saka telu gaya iki ing Lembah Kathmandu. Contone, sampeyan bakal weruh lantai bata abang sing paling ayu ing donya. Mangkene Candi Kresna.

The Himalayatemenan dheweke dietung ing dhaptar kasebut. Pemandangan pegunungan sing apik iki apik banget, kayata, saka Nagarkot, ing dhuwure rong ewu meter. Gunung iki paling dhuwur nomer loro ing Lembah Kathmandu lan tampilan minangka salah sawijining kertu pos sing paling populer, yen Gunung Everest…

Ngomong babagan Everest, yen sampeyan ora pengin utawa ora bisa munggah, sampeyan bisa ndeleng saka udara. Ana penerbangan wisata jam sing nyedhiyakake perspektif sing apik lan mesthi ora bisa dilalekake.

Wilayah Annapurna iku hebat. Wisata Trekking bisa digunakake saka Pokhara menyang wilayah iki sing dadi swarga sejati. Ing tilase hiking dheweke nyebrang desa-desa sing apik, situs ziarah suci, alas pinus lan tlaga pegunungan sing jernih. Tur sing disaranake banget yaiku Sirkuit Annapurna, kanggo mujur nengen, utawa Ghorepani Poon Hill Trail, kayata. Lintasan kasebut duwe derajat kangelan sing beda, mula yen mlaku dudu perkara sampeyan, sampeyan bakal bisa ndhaptar a numpak arung jeram utawa lunga paragliding.

Pokhara dhewe minangka papan sing apik kanggo ketemu, apik banget, lan saka kana pilihan liyane yaiku pindhah menyang Sudut pandang Sarangkot lan nikmati sunar srengenge. Pokhara tanggal wiwit abad kaping pitulas, nalika dadi titik ing rute perdagangan antara India lan China, mula saiki uga amarga lokasi iki, amarga sejarah lan masakan sing enak, isih dadi tujuan sing populer.

Kanggo bagean Bhaktapur nawakake pemandangan Himalaya sing apik, nanging uga ana pagoda lan candhi sing bakal dikunjungi. Pagoda tetep dijaga kanthi apik lan kraton lan candhi sing pantes dikunjungi. Kutha iki budaya banget lan ngrayakake akeh festival agama.

Yen sampeyan seneng mancing, nglangi utawa kayak, ana Tlaga Phewa, tlaga banyu tawa sing mesthi ana ana prahu warna kanggo disewa, boardwalk sing lucu lan bar cilik. Sampeyan mlaku-mlaku ing sadawane tlaga, utawa ngombe bir utawa mung ngujo alam lan arsitektur Nepal sing alus sing nghias kabeh.

Dhulikhel ing dhuwure 1550 meter dadi hawa sing murni lan kasepen mesthi diyakini. Kutha iki minangka kutha lawas, kanthi lurung-lurung cobbled sempit diapit omah-omah tradisional kanthi lawang lan jendhela sing ana warna. Uga ana stupa lan candhi kanggo dideleng lan dipoto.

00

 

El Taman Nasional Chitwan, ing wilayah Terai, wewatesan karo India, minangka situs turis liyane sing populer. Ana akeh kewan galak, kalebu badhak, kethèk lan antelop, lan iki minangka laladan masarakat Chepang. Yen sampeyan seneng safaris, iki minangka tujuan paling apik ing Nepal, sanajan ana loro taman nasional liyane sing nawakake padha: ing Taman Nasional Sagarmatha lan Taman Nasional Bardiya.

Lan kepiye Kathmandu? Jeneng populer yen ana, lembah sing apik iki duwe pitung situs sing wis dinyatakake minangka Warisan Dunia dening UNESCO. Sayange, gempa taun 2015 nyebabake akeh kerusakan ing kutha bersejarah iki lan butuh wektu kanggo pulih, malah luwih elek yen sampeyan lelungan sampeyan ora bakal kejiret.

Salah sawijining obyek wisata sing paling populer ing kene yaiku Stupa Boudhanath, mung diarani Boudha, nanging uga ana Pura Pashupathinath utawa Alun-alun Durbar, ing tengah kutha sing dadi penobatan para raja nganti abad kaping XNUMX. Saka Kathmandu sampeyan bisa nindakake plancongan awan nganti Candi Swayambhunath, Umure 2500 taun, kanthi kaendahan arsitektur sing apik, ing bukit sing ditanduri wit.

Yen akeh pemandangan, bukit, gunung lan tlaga sing nggawe sampeyan seneng karo sawijining desa, sampeyan mesthi bisa menehi delengen urip kampung khas Nepal. Mikir babagan wisata, desa sing wis siyap kanggo desa iki yaiku desa Newari Bandipur, pas neng dalan Pokhara. Iki minangka desa khas Himalaya lan biyen dadi pos klasik ing rute antara India lan Tibet. Apa situs sing apik banget! Bangunanipun sampun sepuh, klasik, wonten candhi, papan suci lan kafe modern ingkang ndherek sumur turis.

Nganti saiki, sekilas babagan sing bisa dideleng ing Nepal, nanging alami ora mung siji-sijine. Kita bisa ujar manawa papan sing bakal dikunjungi ing Nepal yaiku Everst, Dolpo, Chitwan, Lumbini yaiku panggonan lair Buddha, Kumari, Lembah Gokyo, Kopan utawa Biara Tengboche. Lan sing bisa kita lakoni yaiku kegiyatan gunung, budaya lan agama.

Pungkasan, Apa bab Covid 19 ing Nepal? Dina iki yen sampeyan duwe rong dosis vaksin Covid 19, sampeyan ora karantina, kalorone dosis kudu paling ora 14 dina sadurunge lelungan. Yen ora duwe vaksin kalorone, sampeyan kudu ngolah visa sadurunge lelungan menyang Nepal lan karantina 10 dina sadurunge. Sampeyan uga kudu nganggo PCR negatif 72 jam sadurunge, yen tekan pesawat lan sajrone 72 jam yen tekan darat.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*