Apa kanggo ndeleng ing Okinawa

A trip lengkap kanggo Jepang ora bisa dipikir tanpa ngerti Okinawa. Iki minangka salah sawijining prefektur sing mbentuk negara kasebut, nanging ya udakara telung jam kanthi pesawat saka Tokyo, luwih cedhak karo Taiwan tinimbang pulo-pulo utama ing Jepang.

Okinawa minangka tujuan tropis segara pirus lan pesisir wedhi putih, nanging ing wektu sing padha crita tragis Perang Donya II lan emigrasi pasca-konflik massive nimbang ing mburi. Saiki, ing Actualidad Viajes, apa kanggo ndeleng ing Okinawa.

Okinawa

Wis tau Iku Kratoning Kyukyu, sawijining karajan merdika sing ing sawetara titik ing abad kaping pitulas mbayar upeti marang kaisar Cina, nanging ing taun 1609 penaklukan Jepang wiwit dadi upeti liwati saka tangan lan ana ing jaman kaisar Meiji, ing pungkasan abad kaping XNUMX, Jepang nglebokaké jajahané kanthi resmi. Temenan China ora pengin ngerti apa-apa, nanging Amerika Serikat minangka mediator, apa sampeyan mikir bakal kelakon? Karajan kasebut rampung lan Okinawa lan pulo-pulo liyane dadi Jepang.

Sawise perang, kang ana banget atos kanggo wilayah pulo iki, ing Amerika banjur ngatur kabeh lan padha dipasrahake marang pamaréntah Jepang ing wektu sing beda-beda. Transfer total mung bakal kedadeyan ing taun 70-anSanajan isih ana pangkalan Amerika saiki sing terus ditolak dening Okinawa.

Apa kanggo ndeleng ing Okinawa

Kaping pisanan sampeyan kudu ngomong iku sawijining nuswantara lan ana sawetara pulo kanggo ngunjungi, nanging ana ing pulo okinawa padha, apa iku sing paling gedhé lan paling akèh pedunungé ing prefektur, saliyane dadi pusat transportasi.

Ibukutha prefektur punika kutha Naha lan ing kono ana pangkalan Amerika. Bagéyan kutha sing paling urbanisasi ana ing tengah pulo, nanging sisih kidul isih rada kasar lan kurang pedunungé, déné sisih lor nahan bukit-bukit alas lan sawetara desa nelayan.

Aku ana ing taun 2019, ing perjalanan pungkasan menyang Jepang pra-pandemi, lan aku kudu ujar manawa aku ora seneng banget karo kutha Naha. Kajaba ing dalan utama, ora akeh sing bisa dideleng lan yen sampeyan pindhah sethithik nganggo bis, golek badut sing cedhak, sampeyan bakal weruh yen kutha iki rada sedih lan ora apik kaya sing sampeyan deleng ing tengah Jepang.

Kita teka kanthi pesawat saka Bandara Haneda lan saka bandara lokal kita njupuk monorel sing, sanajan ora nggawe perjalanan sing apik, nggawa sampeyan nyedhaki titik paling penting ing kutha Naha. Hotel kita kira-kira 400 meter saka stasiun lan sanajan kita ngira yen toko-toko ditutup ing akhir minggu, ora, dheweke tetep kaya ngono saben dina, mula katon kaya sektor hantu tinimbang kutha sing urip.

Kita nggoleki hotel sing cedhak dalan utama, ing Kokusaidori utawa Calle Internacional, minangka terjemahan bakal. Wis isin dawane rong kilometer lan ngliwati tengah Naha miwiti luwih utawa kurang ing stasiun bis tengah lan balai kutha.

Wis ing loro-lorone toko saka kabeh jinis, bar, hotel lan restoran, kabeh ing gaya kutha pantai. Sawetara ageng lan wiyar uga mbukak galeri dijamin kebak toko-toko sing mbukak dadi pirang-pirang cabang liyane, lan ing kana sampeyan bisa kelangan sawetara wektu nggoleki tawaran utawa uwal saka srengenge: Mutsumidori lan Hondori.

Lan yen sampeyan menyang Naha ing mangsa panas, sampeyan bakal mati amarga panas. Kita padha secara harfiah mikir bab segara nanging panas banget. Kita uga golek wengi nanging pancene sithik banget. Kita mikir yen amarga iklim tropis, kita bakal nemokake toko lan restoran sing mbukak nganti mengko, nanging ora, nutup kabeh awal lan ing tengah wengi sampeyan bisa turu.

Sejatine gerakan iki klempakan ing 200 utawa 300 meter, ora luwih, "urip" wiwit nolak luwih mlaku lan sanajan ana bangunan komersial anyar misale jek sing toko padha ing '70s utawa' 80s. Ing wayah sore, nalika wong bali saka wisata lan pantai, luwih akeh wong lan wektune kanggo tuku oleh-oleh utawa duwe es krim. merek lokal sing paling populer yaiku Segel biru lan iku banget sedhep. Sampeyan uga bisa nyoba daging lokal, ana akeh barbecue sing promosi.

Temtu sing paling apik sing ditawakake pulo utama babagan pariwisata yaiku Akuarium Churaumi, minangka akuarium paling apik ing negara kasebut lan sawise pirang-pirang wulan ditutup amarga virus korona, dibuka maneh ing wulan Oktober kepungkur. Panggonan kasebut wiwit taun 70-an, nanging ing taun 2002 wis didesain ulang. Apa sing paling apik? Sing ageng tank Kuroshio, salah siji sing paling gedhé ing donya. Iki dijenengi kanggo arus Kuroshio sing tanggung jawab kanggo macem-macem flora lan fauna segara ing pulo kasebut.

Ing njero tank ana macem-macem spesies, kalebu hiu paus lan pari. Ganteng! Aquarium nduweni telung lantai, kanthi lawang mlebu ing lantai katelu lan metu ing lantai pisanan. Ana blumbang ngendi sampeyan bisa ndemek iwak lan ndeleng tampilan ayu saka karang urip. Rute sing diusulake ing papan kasebut bakal nggawa sampeyan menyang Tank Kuroshio lan ing kene sampeyan tetep paling akeh kunjungan amarga tampilan apik lan kanthi luck sampeyan bisa ndeleng kepiye panganan iwak. Ana uga teater-bioskop kanthi proyeksi babagan urip segara ing pulo kasebut.

Kasunyatane yaiku tank minangka sing paling apik ing akuarium, nanging yen sampeyan seneng urip segara, liyane ora bakal nguciwani sampeyan. Ora ana kekurangan blumbang ruangan karo dolphin, penyu segara, lan manatees. Piye carane tekan kene? Luwih becik nyewa mobil lan lunga dhewe amarga Dumunung 90 kilometer saka pusat kutha Naha, nanging sampeyan uga bisa pindhah biss, nggunakake Okinawa Airport Shuttle utawa Yanbaru Express utawa bis 117. Diakoni yaiku 1880 yen.

Aku seneng banget karo sejarah lan salah sawijining perkara sing tansah narik kawigatenku menyang Jepang yaiku sejarah invasif lan partisipasi ing Perang Dunia II, mula minatku ana ing kana. Dadi, aku ngunjungi Memorial perang. Okianawa minangka adegan perang paling getih sing disebut Perang Pasifik lan kira-kira udakara 200 ewu wong, setengah sipil, ditambah 12.500 Amerika, tiwas ing bentrokan sing dumadi saka April nganti Juni '45.

Kenangan perang kasebut abot lan tansah ana, mula ana museum, memorial lan monumen ing endi wae. Nyatane, sang nata butuh wektu suwe nganti bisa mlaku ing pulo kasebut amarga wong-wong ora pengin ndeleng dheweke. Peringatan utama yaiku Taman Peringatan Damai kang ana ing pucuk kidul pulo, karo museum menehi kaweruh menyang perang lan perang sing tepat.

Ana uga koleksi gedhe saka plakat watu kanthi jeneng prajurit lan warga sipil sing tiwas, kalebu wong Taiwan lan Korea sing dadi buruh paksa utawa budhak Jepang. A sawetara kilometer adoh iku Monumen Himeyuri ngelingi siswa sekolah menengah wadon sing makarya ing tentara, ing rumah sakit ndudhuk metu saka rock ing bukit ing kahanan dire, lan sing, kanggo sisih paling, seda.

Ing pangertèn iki, aku banget nyaranake ngunjungi Barak Bawah Tanah Angkatan Laut Jepang. Sampeyan bisa teka kanthi bis, njupuk ing Terminal Bus Naha. Panggonan iki lemah lan kasusun saka a jaringan trowongan sawetara meter, karo peranganing, undhak-undhakan lan kamar saka macem-macem ukuran, sing dadi markas angkatan laut Jepang nalika perang.

Sampeyan bakal weruh papan ing ngendi generator listrik, liyane ing ngendi kantor kerja, tangga sing nyambungake koridor ing dhuwur sing beda-beda lan kamar sing temboke nahan jejak serpihan sing sawetara prajurit mutusake kanggo mateni awake dhewe sadurunge kekalahan. Iku pancene mobilizing kanggo mlaku-mlaku ing kene. Kita padha begja lan kita mung papat wong sing nyabrang rute. Ora panas banget, nanging ora bisa mbayangake kepiye atusan prajurit urip bebarengan ing koridor sing ketat kasebut.

Diakoni yaiku 600 yen lan mbukak saben dina saka 9 am nganti 5 sore. Iku worth iku. Situs liyane sing klasik ing Okinawa yaiku Kastil Shuri. Sayange, kobongan kasebut ora suwe sawise kunjungan ing Oktober 2019, nanging ana rencana pembangunan maneh bakal rampung ing 2026. Ing sawetoro wektu, sampeyan bisa ndeleng kepiye situs kasebut digarap. Sayange, sing akeh kedadeyan ing bangunan bersejarah ing Jepang, digawe saka kayu lan watu, mula angel banget kanggo nemokake bangunan asli lan lawas.

Shuri minangka jeneng ibukutha asli Kraton Ryuku lan kastil kasebut ana ing dhaptar UNESCO Warisan Donya. Bèntèng liyane rusak iku ing Kastil Nakagusuku lan uga ana Kebon Shikinaen, kang padha Taman kraton utawa Tamaudun, mausoleum kraton. Kanggo ngerti budaya lokal sampeyan bisa ngunjungi Okinawa World utawa Ryukyu Mura. Yen sampeyan seneng seni ana Museum Prefektur Okinawa, yen sampeyan seneng keramik sampeyan bisa mlaku-mlaku lan blanja ing sekitar Kecamatan Tsuboya.

Kampung Amerika Iki minangka pusat komersial sing cedhak karo pangkalan Amerika, nanging yen sampeyan ora ana ing Okinawa kanggo ndeleng wong Amerika sing luwih apik, aja ngunjungi. Yen sampeyan seneng nanas, aku bakal ngandhani yen Okianawa duwe perkebunan woh iki lan minangka produser sing apik. Dheweke super manis lan jus! Ing Taman Nanas Nago punika paling. Lan kaya sing sampeyan ngerti, Jepang minangka peminum bir gedhemerk lokal kan Orion. Sampeyan bisa uga ngunjungi pabrik penyulingan kanthi tur sing nyenengake.

Bebener iku sing paling apik sampeyan bisa nindakake ing pulo utama Okinawa kanggo tetep ing Naha, menehi kutha saperangan dina lan nyewa mobil kanggo demo pulo, yen sampeyan ora liwat kanggo sawetara pulo liyane tropis . Kanthi mobil sampeyan duwe kebebasan gerakan lan sampeyan bisa pindhah menyang pulo cilik sing disambungake dening kreteg lan sing apik banget. Ing kasus kita, kita numpak montor mabur menyang Miyakoshima, pulo sing apik lan tropis ing ngendi kita nginep limang dina sing apik banget… panas banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*