Apa kanggo ndeleng ing Portocolom

En Mallorca ana kutha jenenge Portocolom, desa nelayan lawas, banget turis, sing dumunung ing teluk sing apik lan minangka tujuan wisata sing apik. Kita bakal ngliwati musim dingin, kita bakal ngliwati pandemi lan tujuan-tujuan kaya iki bakal ana kanggo nampani kita.

Saiki, ing Actualidad Viajes, apa kanggo ndeleng ing Portocolom.

Portocolom

Pelabuhan daraIki bakal dadi jeneng sing asale saka basa Latin lan mesthi jeneng sing bakal diwenehake dening wong Romawi nalika teka ing wilayah kasebut lan ngormati jumlah merpati sing ana lan isih ana nganti saiki. Versi liya nyatakake yen jenenge Christopher Columbus, amarga iku panggonan lair.

Pelabuhan komersial dikembangake ing abad pertengahanNanging ana akeh bajak laut supaya populasi stabil wis dangu teka. Wis ing abad XIX kutha wiwit tuwuh karo proyèk kutha, sanajan ngandika strictly saka pariwisata iki bakal teka ing 60 taun.

Saka tangan turis teka industri tanpa asap iki lan saiki akeh pedunung sing kerja ing sektor iki. Portocolom iku 12 kilometer lor Cala d'Or Dadi yen sampeyan pengin terus ngrasakake srengenge, pesisir lan segara, iki minangka tujuan sing apik banget.

Apa kanggo ndeleng ing Portcolom

Perjalanan kita kudu diwiwiti wilayah paling tuwa, dikenal minangka Es Riuetó, kanthi ati ing Alun-alun Sant Jaume. Ing saubengé alun-alun iki ana Gereja Ibuning Allah, pungkasan abad XIX lan gaya neo-Gothic. Alun-alun uga papan patemon supaya ana panggonan kang gedhe kanggo ngombe, Sa Covta dets Ases, karo Teras ayu saka ngendi sampeyan bisa ndeleng dalan-dalan sempit sing diwiwiti saka alun-alun.

Banjur ya kudu mlaku-mlaku lan foto-foto, mampir kanggo ngapresiasi bangunan, pojok, pojok. Ana omah-omah sing ditutupi warni, bougainvillea, lan trotoar sing sempit. Sampeyan bakal weruh mancal aneh nunggu pemilik lan ing saben giliran sampeyan mesthi bakal mbukak menyang segara. Akeh omah sing kapale ditambatake langsung ing pelabuhan, dadi sampeyan ora bakal ketinggalan foto kapal khas, luh.

Sawise wilayah lawas sampeyan kudu metu menyang mlaku-mlaku ing sadawane teluk, ora kesusu. Saliyane prau tradisional ana catamarans lan yacht ing Port santai, port olahraga, cilik nanging tansah sibuk, utamané ing mangsa panas. Ana uga sing restoran kanggo seneng masakan Mediterania lan fishing saben dina.

Ana sawetara opsi: Restoran HPC karo paellas sing, iwak, kerang lan salad sing paling iku prasaja. Kabeh disuguhake ing meja elegan ing teras sing akeh digoleki. Sa Llotja restoran liyane bisa, karo getar luwih modern, kang masakan uga fokus ing iwak. Pilihan liyane yaiku Columbus.

A little loro saka wilayah port ana toko, loro souvenirs lan fashion, supaya sampeyan bisa blanja sadurunge utawa sawise mangan. Nanging apa maneh sing kudu ditindakake ing kutha cilik sing aneh iki?

Cedhak Felanitx yaiku Sanctuary of Sant Salvador. Ana dalan apik banget, kang winds munggah gunung menyang ndhuwur Puig Sant Salvador apa dheweke puncak paling dhuwur saka panggonan. Ndhuwur ana salib watu gedhe lan patung Yesus. Iki minangka tujuan ziarah lan sanajan saiki para bhikkhu wis ora manggon ing kene, nanging papan kasebut nawakake akomodasi kanggo sing teka.

Wilayah kasebut uga misuwur amarga guwa-guwa, ing antarane atraksi paling apik ing Mallorca. Ana sawetara guwa sing bisa dijelajahi kanthi prau utawa mlaku, yaiku Gua Ham lan Gua Drac., lan yen seneng nyilem sampeyan bisa njaluk menyang guwa ing jero banyu sing ana ing pesisir.

Ing Portocolom kabeh revolves sak segara supaya ana akeh kegiatan banyu. Yen sampeyan lunga awal ana sekolah pelayaran, Escola Naùtica s'Algar, sampeyan uga bisa nikmati pesisir, numpak prau utawa langsung contemplate segara lan sunbathe saka pantai. Kabeh teluk wis dibangun ponton, ora amba banget, nanging sing bantuan tatanan saka pesisir cilik ana kene.

Pesisir sing paling apik luwih adoh. Contone, ing 10 menit punika Cala Marsal, sing paling populer ing kabeh. Banyu sing transparan yaiku pirus lan sampeyan bisa ndeleng kanthi apik saka sudut pandang. Parasols lan hammocks disewa lan kebeneran ana bar pantai kanggo matèni keluwen.

Cala Brafi Iki didhelikake ing mburi dalan watu sing diubengi grumbulan. Mudhun nganti tekan tlatah pasir, cilik lan meh prawan, khusus kanggo sing nglakoni nudisme utawa naturalisme. Sampeyan uga bisa teka dening prau, nyewo ing teluk Portocolom, ing agensi padha ngendi sampeyan nyewa dolan nyilem utawa olahraga banyu liyane.

Ing sisih liya uga ana teluk sing ora adoh, mbatesi teluk ngluwihi wilayah lawas S'Arenal, pantai sing lengkap banget sing malah wis padusan, lan ya, iku ngendi sing becik Mercusuar Portocolom dibangun taun 1860, kanthi garis ireng lan putih.

Yen sampeyan seneng mlaku-mlaku, saran sampeyan kudu ngliwati area omah sing cedhak karo Hotel Vistamar lan golek dalan sing sempit sing diwiwiti ing antarane rong omah. Jalur iki rampung kanthi sudut pandang sing luar biasa amarga minangka guwa alam kanthi produk lengkungan saka erosi gabungan segara lan angin.

Yen sampeyan seneng golf ana ing Vall d'Or Golf, ing cara kanggo S'Horta, lan yen sampeyan mung pengin mangan ing Restaurant becik diubengi dening lapangan golf, kerjane kanggo max. Cedhak Portocolom ana Pla lan Llevant, sawijining wilayah sing menarik tukang anggur sing bisa dilewati. Elinga yen Mallorca minangka swarga kanthi 70 pabrik anggur sing biasane nggawe anggur nganggo anggur asli. Sawetara anggur iki wis menangaké penghargaan internasional, supaya sampeyan bisa nambah tastings lan sawetara tumbas.

Minangka tujuan wisata, ing mangsa panas, biasane ana acara budaya lan olahraga. Bener, kedadeyan ing saindhenging taun, nanging utamané ing mangsa panas. Contone, ana a triathlon kondhang ing sasi April, ing Juni ana a Festival gastronomi lan uga ing Juni ana a festival rock.

Portocolom cilik supaya uga ngajak sampeyan metu ing saubengé. Campos, contone, iku apik plancongan awan, padha Cala d'Or, Cala Murada utawa kutha Felanitx dhewe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*