Apa sing bisa dideleng ing Sierra de Gredos

Pemandangan Sierra de Gredos

Yen sampeyan mikir apa kanggo ndeleng ing Sierra de Gredos, kita bakal pitutur marang kowe sing iku salah siji saka panggonan paling atraktif ing tengah Spanyol. Iki disebarake ing antarane provinsi-provinsi ing Toledo, Madrid, Avila, Salamanca y Cáceres lan manggoni area kurang luwih wolung puluh enem ewu hektar ing sisih kulon Sistem Pusat.

Iki diumumake minangka taman regional ing taun 1999 lan ing sisih kulon ana uga cagar alam Hells Tenggorokan, papan sing dipotong ing kali Jerte sing dadi akses menyang Extremadura saka provinsi Avila. Iki nggawe lanskap sing apik banget saka lepen, grojogan lan grojogan, uga kolam alami. Nanging, tanpa ado maneh, kita bakal nerangake apa sing bakal dideleng ing Sierra de Gredos.

Puncak Almanzor

Puncak Almanzor

Pucuk Almanzor

Ing dhuwur 2592 meter, gunung iki paling dhuwur ing Sierra de Gredos. Mula, saka ndhuwur sampeyan duwe pemandangan taman alam sing apik banget. Ing rute hiking sing ndadékaké kanggo puncak punika Rekomendasi pisanan kita nggawe bab apa kanggo ndeleng ing Sierra de Gredos.

Miturut legenda, jeneng iki ditampa amarga Almanzor, pimpinan Khilafah Córdoba, sing pisanan tekan puncak ing abad kaping XNUMX. Ninggalake rasa penasaran, kita bakal ngandhani yen pendakian kasebut kira-kira pitung jam lan, ing pungkasane, sampeyan kudu menek. , nanging tansah sampeyan bisa tetep sethitik ngisor.

Secara total, rute kasebut nduweni 19 kilometer sing kalebu lanskap sing luar biasa kayata cirque Gredos, sing bakal kita bahas sabanjure. Nanging, yen sampeyan ora rumangsa bisa ngrampungake ing wayah awan, sampeyan uga bisa nginep ing wayah wengi Pangungsen ElolaTengen ing tengah sirkus.

Kanggo miwiti tur, sampeyan kudu nelpon plataforma, yaiku titik wiwitan sawetara rute ing Gredos. Iku diakses dening dalan sing teka saka Lubuk Hawthorn lan iku parkir mobil gedhe.

Ing pendakian menyang puncak Almanzor sampeyan bakal weruh keajaiban alam, nanging sing luwih gedhe nunggu sampeyan yen sampeyan tekan ndhuwur. Saka iku, sampeyan duwe views nyengsemaken saka Sierras de Béjar lan Barco, uga waduk rosarito y Dheweke bakal ndeleng dheweke.

Sirkus saka Gredos

Sirkus Gredos

Sirkus saka Gredos

Kaya sing wis dakkandhakake, sampeyan bakal tekan kanthi ngetutake rute kasebut Puncak Almanzor, sanajan, logis, sampeyan bisa tetep ing sirkus. Iki, mulane, ana ing tengah lereng sisih lor Sierra de Gredos lan minangka jinis gletser paling gedhe ing kabeh sistem Tengah, kanthi permukaan sekitar telung puluh telu hektar.

Sing ngerti, a glacial circque punika depresi ageng sing reproduces a amfiteater lan sing kui dening erosi saka ngusapake saka es ing tembok gunung. Gredos minangka habitat ing wedhus gunung, kang spesimen akeh. Minangka kanggo flora, ndominasi ing piorno, spesies semak.

Laguna Agung

Laguna Agung

Laguna Agung Gredos

Nanging, mbok menawa, atraksi paling gedhe ing wilayah iki Laguna Gredos, sing dumunung ing sisih ngisor sirkus, ing dhuwur luwih saka sewu sangang atus meter. Iku uga asal saka glasial lan legenda ayu wis digawe watara. Sing paling penasaran yaiku Serrana de la Vera. Dicritakake manawa ana wanita sing ilang ing wilayah Vera de Plasencia ngumbara liwat gunung nganti tekan laguna kanggo nyemplungake awake dhewe lan urip ing salawas-lawase.

gangsal laguna

limang laguna

Lima laguna Gredos

Nalika sampeyan bisa guess, Laguna Grande ora mung siji sing bisa ndeleng ing Sierra de Gredos. Liyane rute hiking ayu iku saka limang lagoons, kang mbutuhake sethitik liyane efforts , nanging ndadékaké sampeyan nemokake yaiku Cimera, Galana, Mediana, Bajera lan Brincalobitos, kabeh mau ing dhuwur luwih saka rong ewu meter. Miturut cara, ing mangsa panas paling wani dianjurake kanggo adus ing sembarang iki blumbang alam megah.

Rute iki dawane udakara rong puluh loro kilometer lan butuh wektu sekitar rolas jam kanggo ngrampungake. Nanging sampeyan uga duwe papan perlindungan kanggo nginep ing wayah wengi yen sampeyan pengin dibagi dadi rong dina. Saliyane sing wis kasebut sadurunge, ana sing saka Barranca.

Laguna Galin Gomez

Nava Lagoon

Nava Lagoon

Kanggo ngrampungake rute hiking liwat Sierra de Gredos, kita bakal ngandhani sampeyan babagan rute sing tumuju menyang laguna Barco utawa Galín Gómez. Ana akeh liyane, nanging sing wis diterangno kanggo sampeyan sing paling misuwur.

Rute iki nduweni extension meh rong puluh lima kilometer lan godhong saka Pelabuhan Umbrias, dhuwure meh patang atus meter. Nalika lumaku liwat, sampeyan bisa ndeleng ing alas pinus sirah bunder lan gunung gedhe Gredos liyane kaya ing elang elang Lan Assegai. Kajaba iku, laguna liyane mbentuk segi telu karo El Barco. Apa yaiku para Ksatria lan Nava. Nanging, mbok menawa pertunjukan paling apik ditawakake dening sirkus glasier watara pisanan.

Kutha kanggo ndeleng ing Sierra de Gredos

Nanging ora kabeh alam ing wilayah istimewa iki. Sampeyan uga kudu ndeleng desa ing Sierra de Gredos, sing mbentuk sintesis sampurna karo mujur nengen. Pancen, kabeh lokasi kasebut ana sing kudu ditindakake. Nanging, amarga kita ora bisa ngunjungi kabeh, kita bakal nuduhake sawetara sing paling ayu.

cahya lilin

Omah Kembang

Casa de las Flores, markas Museum Candeleda Tin Toy

Kita miwiti karo kotamadya paling kidul ing Sierra de Gredos. Nyatane, sanajan kalebu provinsi Avila, wewatesan karo Extremadura. Iku uga salah siji saka kutha paling tuwa, minangka bukti dening benteng El Raso, asal saka Vetton.

Sabanjure, ing Candeleda disaranake sampeyan ngunjungi Sanctuary Chilla, dibangun ing abad kaping XNUMX, sanajan omahé ukiran saka XNUMX, lan ing Greja Wanita Asumsi Kita, keajaiban Gotik saka awal abad kaping XNUMX.

Uga menarik yaiku suku Yahudi lan Balai Kota, conto gaya Neo-Mudejar Madrid. Nanging luwih penasaran bakal Museum Dolanan Tin, dumunung ing Casa de las Flores lan kang wis luwih saka rong ewu bêsik.

Kapal Avila

Kapal Avila

El Barco de Ávila, salah sawijining kutha sing bisa dideleng ing Sierra de Gredos

Kutha iki ora mandheg duwe jeneng penasaran sing bisa ditemokake ing Sierra de Gredos. Nanging, diarani asale saka istilah Iberia bar, sing tegesé "puncak". Wis lokasi ndarbeni hak istimewa ing bank-bank ing kali Tormes lan minangka akses menyang Lembah Jerte.

Wis jaman pertengahan penting sing dadi saksi rampart. Ing iki, stands metu utamané ing lawang gantung, sawijining konstruksi Romawi kanthi lengkungan setengah bunder lan loro menara sing dipugar ing abad kaping XNUMX.

Iku ora mung sampel saka Abad Pertengahan ing El Barco. Kita uga menehi saran kanggo ngunjungi jembatan romanesque lan kastil Valdecorneja, loro saka abad kaping XNUMX. Uga, manawa kanggo nonton Alun-Alun Utama karo Jam House lan bangunan kunjara lawas, markas saiki saka Library Municipal.

Minangka kanggo warisan agama El Barco, sampeyan duwe Greja Asumsi Lady Kita, biasane Gothic ing gaya lan kang construction wiwit ing abad kaping XNUMX, uga pertapaan San Pedro del Barco lan Santísimo Cristo del Caño.

Arenas de San Pedro, salah siji saka desa paling ayu kanggo ndeleng ing Sierra de Gredos

Sands saka San Pedro

Jembatan abad pertengahan Hacecabos, ing Arenas de San Pedro

Kutha iki minangka ibukutha kotamadya paling gedhé ing Sierra de Gredos, kanthi 6344 jiwa. Asal-usule uga banget kuna, minangka bukti saka Simpenan guwa Castañarejo, Neolitikum, lan The Berrocal, Veton.

Disaranake sampeyan ndeleng ing kutha Avila ing Castle of Constable Dávalos utawa Don Álvaro de Luna, dibangun ing antarane abad kaping patbelas lan kaping limalas kanthi gaya Gotik. Nanging uga ing Kraton Mosquera, dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo infante Don Luis de Borbón, seduluré King Carlos III, sawise kanon neoklasik.

Merata gothic punika Greja Wanita Asumsi Kita, dibangun ing abad kaping limalas lan kang omahé sawetara ukiran nilai gedhe tenan. Antarane wong-wong mau, salah siji saka Virgen del Pilar saka abad ka-XNUMX. Kanggo bagean, ing Sanctuary of San Pedro de Alcantara, kang tugu nasional, wis kapel kraton ngendi suci iki disarèkaké lan omahé ing Museum Seni Suci Fransiskan.

Sampeyan uga kudu ndeleng ing jembatan abad pertengahan saka Aquelcabos, abad kaping XNUMX; kwartal Arab lan Yahudi lawas, karo omahé arsitektur populer, lan pasamuwan-pasamuwan Our Lady of Beautiful Love lan San Pedro Advíncula. Nanging, bali sedhela menyang alam Sierra de Gredos, udakara sangang kilometer saka Arenas, sampeyan duwe guwa garudha, kanthi kamar spektakuler sepuluh ewu meter persegi kebak stalagmit, stalaktit lan tirai watu.

Ing kesimpulan, iku akeh Apa sing bisa dideleng ing Sierra de Gredos. Keajaiban alam bakal nggawe sampeyan kepincut lan kutha-kuthane bakal kaget karo akeh monumen sing ana. Nanging, babagan sing terakhir, kita uga ora pengin lali stewing, karo conto arsitektur populer, saka Gua Lembah, karo pasamuwan Gothic ayu saka Nativity of Our Lady, utawa saka Mombeltran, karo kastil imposing saka Adipati Alburquerque lan omah-omahé emblazoned sawijining. Apa sampeyan ora mikir yen Sierra de Gredos pantes kunjungan sampeyan?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*