Sing bakal dideleng ing Sighisoara, Romania

Sighisoara

Kutha Sighisoara dununge ing Carpathians wilayah bersejarah ing Transylvania. Dununge ana ing kali Tarnava ing kabupaten Mures. Pusat bersejarah kasebut wis dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1999 lan ngreksa wilayah abad pertengahan kanthi pesona, mula saiki dadi papan turis sing minat banget.

Ayo ndeleng apa ing papan sing disenengi kutha Romania iki, sing uga misuwur dadi papan kelairan Vlad Tepes, sing luwih dikenal kanthi jeneng Vlad the Impaler, sing diilhami dening Bram Stoker kanggo nggawe karakter Dracula.

Sejarah Sighisoara

Kutha iki dadi didegaké nalika abad kaping-XNUMX dening wong-wong Sons saka wilayah Jerman. Kutha iki dibangun ing sisa-sisa benteng Romawi sing dikenal minangka Castrum Sex. Sajrone abad kaping patbelas lan limalas kutha kasebut ngembangake ekonomi kanthi nggampangake komunikasi antarane Eropa lan Timur amarga dununge. Saiki Sighisoara bisa diarani minangka salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa.

Watake Vlad Tepes

Vlad ing Impaler

Vlad III lair minangka Vlad Dracula, nanging dheweke banjur dikenal kanthi jeneng Vlad Tepes, sing artine Vlad the Impaler. Dheweke njupuk tahta Wallachia lan dikenal minangka salah sawijining panguwasa paling angel sing ditepukake. Pancen ana ing karakter iki, lair ing Sighisoara, yen meja Bram Stoker inspirasi kanggo nggawe karakter Count Dracula, vampir paling internasional.

Pusat Sejarah

Sighisoara

Pusat bersejarah kasebut minangka salah sawijining papan sing paling apik ing kutha iki, amarga monumen lan lurung-lurung sing paling apik dikonsentrasi ing wilayah kasebut. Pegunungan tembok sing dijaga kanthi apik iki nduweni limang lurung-lurung utama kanggo mlaku-mlaku kanggo ndeleng saben pojokan cilik. Sampeyan kudu ujar manawa iki wilayah bersejarah cukup sithik, dadi gampang golek klompok turis sing kayane ngebaki wilayah kasebut ing kala-kala. Jam awan lan jam pungkasan dina iku paling apik ngunjungi kutha lawas, supaya ora bisa nemoni akeh wong. Wilayah iki cobbled lan mlaku mlaku. Omah sing dicet kanthi warna paling apik banget, sawetara ana sing tampilan lawas lan usang, sing ora mandhiri pesona.

Saka patbelas menara sing ana ing benteng kasebut, sangang isih ana sing ngadeg, lan saka limang benteng bedhil, isih ana loro. Iku tetep salah siji saka kutha abad pertengahan sing paling apik dilestarekake. Menara Cositorilor isih nuduhake sawetara pengaruh sing ditampa ing abad kaping XNUMX. Ing wilayah kutha iki, sadurunge wis ana omah lan serikat pengrajin, saiki ana bar, restoran lan macem-macem toko kanggo narik wisatawan.

Menara Jam

Menara jam

Menara Jam mapan ing alun-alun tengah utawa Piata Cetatii, wilayah paling tengah ing bètèng, sing nate dadi papan rapat ing endi toko-toko guild lan pasar dadi konsentrasi. Ing alun-alun iki menara iki, sing minangka salah sawijining monumen paling penting ing kutha kasebut lan salah sawijining sing paling akeh dikunjungi. Sampeyan bisa ngunjungi interior, sanajan riko kasebut dibayar, lan saka ndhuwur sampeyan bisa ngrasakake pemandangan atap kutha sing apik. Sanajan menara kasebut wiwit abad kaping XNUMX, jam kasebut wiwit saka abad kaping XNUMX. Nduwe gaya apik karo tokoh. Ing cedhak menara iki uga dununge Vlad the Impaler.

Museum Sighisoara

Ing kutha iki ana telung museum sing bisa dikunjungi kanthi tuku a tiket gabungan kanggo kabeh. Museum Sejarah dununge ana ing njero Menara Jam, mula kudune kudu dideleng. Ing njero menara iki uga ana museum liyane, sing diarani Kamar Penyiksaan. Iki minangka museum cilik sing dununge ana ing ruang penyiksaan. Museum Senjata ana ing omahe Vlad, kanthi gaman wiwit abad pertengahan.

Tangga Siswa

Tangga Siswa

Tangga siswa penasaran tangga kanthi dek kayu sing digawe ing abad kaping pitulas. Iki dirancang supaya siswa ora ketinggalan kelas lan duwe 300 langkah, sing mung kari 175 dina iki. Sampeyan uga bisa menek supaya tekan pucuk bukit. Ing sisih ndhuwur ana kuburan Jerman ing kutha kasebut, sing ngelingake kutha Anglo-Saxon ing kutha kasebut. Iki minangka kuburan sing apik lan tentrem kanggo wong-wong sing seneng ngunjungi lapangan suci.

Papan-papan kapentingan liyane

Ing kutha iki ana sawetara bangunan menarik liyane. Ing Sekolah lawas kanthi materi wiwit abad kepungkur, greja Biara Dominika utawa Greja Katolik. Kunjungan kasebut cukup lengkap nanging rampung kanthi cepet amarga kabeh wis cedhak.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*