Apa kanggo ndeleng ing Soria lan sakcedhake

Soria

Yen sampeyan mikir apa kanggo ndeleng ing Soria lan sakcedhake Amarga rencana riko menyang kutha Castilian, sampeyan kudu ngerti sing wis warisan monumental mirunggan. Malah nggumunake yen kutha cilik sing kaya ngono (ora ana patang puluh ewu jiwa) duwe warisan sing sugih.

Ing babagan iki, wiwit jaman Romawi nganti saiki, liwat Abad Pertengahan, Renaissance, Baroque utawa Neoclassicism. Mulane, ora cocog macem-macem luwih lan kasugihan monumental. Kajaba iku, Soria duwe macem-macem wilayah ijo. Lan, yen iki koyone sethitik kanggo sampeyan, wis lingkungan alam apik banget lan kang bangunan sajarah uga KALUBÈRAN. Nanging, tanpa ado maneh, kita bakal nuduhake sampeyan kabeh kanggo ndeleng ing lan watara Soria.

Apa sing bisa dideleng ing Soria lan sekitar, saka monumen kutha nganti lingkungan alam

Kita bakal miwiti rute liwat Soria, kang monumen ora detract saka sing saka Segovia o Avila, ing tengah kutha Castilian. Banjur kita bakal nyedhaki mujur nengen lan monumen pinggiran kutha sing, Nanging, padha spektakuler lan bakal fascinate sampeyan. Kabeh iki tanpa dilalekake museum menarik sing nawakake sampeyan.

Plaza Mayor, bab pisanan kanggo ndeleng ing Soria

Alun-alun utama

Alun-Alun Utama Soria

Kanggo ngrampungake rencana, kita miwiti tur Soria ing Plaza Mayor, pusat saraf asli kutha. Porticoed lan karo Mancut Singa Ing tengah, kang dibangun ing 1798, wis sawetara monumen sing, dhewe, mbecikake riko kanggo Soria.

Yaiku kedadeyane Istana Pamirsa, bangunan neoklasik imposing lan sober saka abad kaping XNUMX sing saiki dadi pusat budaya. Uga saka House of the Twelve Lineages, kang façade punika post-Herrerian gaya, lan saka Omah Umum, dina iki Arsip Municipal. Uga, sampeyan bisa ndeleng ing Plaza Mayor ing kraton Doña Urraca, kang wangun saiki wiwit saka abad kaping pitulas, lan saka Balai Kota karo omah sing dipasang, wiwit pungkasan abad kaping XNUMX.

Katedral Co-San Pedro

Co-Cathedral of San Pedro de Soria

Katedral Co-San Pedro

Sanajan ngreksa sisa-sisa gréja monastik primitif saka abad kaping XNUMX, iki dibangun ing XNUMXth sawise kanon saka gaya plateresque. Wis rencana ruang tamu karo telung naves dipérang dadi limang bagean lan karo langit-langit vaulted lintang-shaped. Nang omahé sawetara kapel lan altarpiece utama, karya saka Francisco del Rio ing abad kaping nembelas. Babagan njaba, ing lawang suci lan menara, kanthi lonceng sing apik banget.

Nanging permata gedhe saka Co-Cathedral iku sawijining tukang kayu, diumumake minangka monumen nasional ing taun 1929. Iki diakses liwat lawang kanthi lengkungan setengah bunder lan dibangun ing abad kaping XNUMX. Telung galeri arched karo ibukutha sing makili kéwan Fantastic, vegetasi lan peranganing saka Kitab Suci. Saka cloister, sampeyan uga bisa ngakses Refectory, kang saiki omahé ing Museum Keuskupan.

Gréja liyane kanggo ndeleng ing Soria

Gereja San Juan de Rabanera

Gereja San Juan de Rabanera

Kutha Kastilia biyèn duwé telung puluh lima paroki, nanging akèh pasamuwané wis ilang. Nanging, ing antarane sing dilestarekake, kita kudu menehi saran supaya sampeyan ngunjungi telung: San Juan de Rabanera, sing Our Lady of Espino lan Santo Domingo.

Sing pisanan kalebu ing pungkasan Romawi lan wis dadi Monumen Nasional wiwit taun 1929. Kanggo bagean kasebut, sing nomer loro ngemot gambar santo pangreksa kutha lan dibangun ing abad kaping XNUMX sawise kanon Plateresque ing sisa-sisa gréja primitif liyane. Minangka kanggo sing ana ing Santo DomingoIku uga Romanesque, nanging orisinalitas paling gedhe dumunung ing façade. Iki minangka trinitas sing diubengi dening papat archivolts kanthi pemandangan Alkitab sing diukir lan mung ana limang jinis iki ing donya.

Kaya sing wis dakcritakake, dudu siji-sijine gréja ing Soria lan saubengé. Kita uga menehi saran kanggo ngunjungi San Nicolás, San Ginés, Santa María la Mayor utawa San Miguel de Cabrejas.

tembok lan kastil Soria

Tembok Soria

Tembok Soria

Ngalih menyang arsitektur sipil Soria, kita bakal pitutur marang kowe bab sawijining tembok abad pertengahan. Dibangun ing abad kaping 4100, dawane XNUMX meter lan wangun segi empat. Saiki, bagean apik saka iku wadi, sanajan ora lawang sawijining. Nanging, isih ana rong lawang utawa lawang cilik: yaiku San Ginés lan San Agustín.

Kanggo bagean kasebut, kastil sing saiki wis rusak, minangka bagean saka tembok lan dipercaya wis dibangun ing jaman Fernan Gonzalez. Dina iki sampeyan bisa ndeleng sisa-sisa jaga, pager tembok njero lan aksese, diapit rong kubus.

Ing tangan liyane, ing jembatan kutha abad tengahanPancen wis dipulihake ing pirang-pirang kesempatan. Dibangun ing watu, ukurane satus rolas meter lan nduweni wolung lengkungan setengah bunderan. Disaranake sampeyan ngunjungi ing wayah wengi, amarga ana cahya wengi sing apik.

Kita uga nyaranake ngunjungi Jembatan Charles IV, dating saka XNUMX. abad lan wesi, dibangun ing 1929 minangka dalan kanggo railway antarane Soria lan Torralba.

kraton bangsawan

Istana Goa Gara

Istana Goa Gara

Bagéan saka warisan monumental sing bisa dideleng ing Soria lan saubengé yaiku istana-istana sing mulya. Antarane wong-wong mau, loro uga misuwur: ingkang cacahipun Gómara lan Los Ríos lan Salcedo.

Kaping pisanan dibangun ing pungkasan abad kaping 2000 kanthi akeh pengaruh saka gaya Herrerian lan wis dadi Aset Minat Budaya wiwit taun XNUMX. Istana Kali lan Salcedo Iki dibangun dening kulawarga sing padha sing nggawe sadurunge. Iki ana ing gaya Renaissance lan saiki dadi Arsip Sejarah Provinsi.

Bebarengan karo omah-omahé bangsawan iki, sampeyan bisa ndeleng akeh liyane ing Soria. Kita bakal nyorot sampeyan kraton Castejones lan Don Diego de Solier, kang manunggal, uga sing saka Dewan Provinsi, kang neoklasik lan nawakake pesawat menarik saka reca ing ngarep sawijining.

Kanggo bagean, bangunan saka Lingkaran Persahabatan Numancia Iki minangka properti abad ka-XNUMX sing apik banget. Nang, Hall of Mirrors lan Museum Pujangga, darmabakti kanggo wong-wong sing ngliwati Soria lan ayat-ayat khusus kanggo dheweke: Gustavo Adolfo Bécquer, Antonio Machado lan Gerardo Diego.

Lingkungan Soria

Pertapaan San Saturio

Padepokan San Sabtu

Senajan kita wis ninggalake sawetara monumen ing pipo, kita saiki arep kanggo pitutur marang kowe bab sakcedhake ayu saka kutha Castilian lan warisan sing uga duwe. Ing taman kastil, dumunung ing ngendi iki, sampeyan duwe sudut pandang sing paling apik kanggo ndeleng Soria saka titik paling dhuwur. Nanging, paru-paru ijo utama kutha kasebut yaiku Taman Alameda de Cervantes, ing ngendi ana luwih saka satus telung puluh spesies tetanduran.

Sampeyan uga bisa lumaku liwat San Polo Walk lan, ing mangsa panas, siram ing Sotolaya del Duero. Mung njupuk dalan iki sampeyan bakal tekan ing padepokan San saturio, salah siji saka candhi paling curious ing kutha Castilian lan darmabakti kanggo patron sawijining. Iki dibangun ing abad kaping XNUMX ing seri guwa lan kamar sing dibor ing watu kasebut. Ing njero ana mural Baroque lan altar uga kalebu gaya iki.

Ing tangan liyane, bab wolung kilometer saka kutha iku ing gunung Valosandero, kang minangka salah siji panggonan favorit kanggo Sorians kanggo hiking lan seneng alam. Nalika lumaku ing sawetara dalan, sampeyan bakal bisa ndeleng lukisan guwa saka Zaman Perunggu.

Nanging, yen ana papan sing kudu sampeyan deleng ing sekitar Soria, iki minangka enclave reruntuhan. Numancia, populasi Celtiberia kuna sing heroik nglawan pengepungan pasukan Romawi nganti padha rampung nglalu bebarengan. Khususé, dumunung ing Cerro de la Muela lan nduweni rekreasi omah lan bangunan liyane ing wektu kasebut.

Pelengkap penting kanggo kunjungan iki yaiku Museum Numantino. Iku omah akeh bêsik ditemokaké ing situs saka kutha kuna, nanging uga liyane malah lawas, gadhahanipun Paleolitik lan Zaman Wesi.

Ngarai Lobos

Pertapaan San Bartolomé, ing ngarai kali Lobos

Ing tangan liyane, reruntuhan imposing saka biara San Juan de Duero. Dibangun ing abad kaping XNUMX, kita bakal tekan liwat jembatan Romawi. Saiki, lengkungan sing nggumunake ing biara, sing dihiasi relief, meh ora dilestarekake.

Pungkasan, disaranake sampeyan ngunjungi Ngarai Lobos, malah luwih nyengsemaken saka panggonan sadurungé lan dumunung ing taman alam saka jeneng sing padha. Ing kono, dilindhungi dening bukit-bukit sing curam, yaiku pertapan San Bartolomé, mbentuk situs kebak mistisisme. Dibangun ing kuartal pisanan abad kaping XNUMX dening Templar, nggabungake Romanesque karo Gotik lan minangka bagéan saka biara sing saiki wis ilang.

Ing saindhenging taman alam iki, ana sawetara sudut pandang sing bisa digayuh kanthi jalur hiking kanggo ndeleng canyon sing apik banget. Ing antarane, Costalago, Lastrilla lan La Galiana. Sampeyan uga bisa nindakake wisata mancal lan malah nunggang jaran.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan akeh apa apa kanggo ndeleng ing Soria lan sakcedhake. Kita ora duwe papan kanggo nyebutake kabeh keajaiban kutha Castilian lan sing ana ing saubengé. Nanging kita ora nolak nyebut sampeyan populasi kaya Burgo de Osma, kanthi Katedral Santa María de la Asunción sing spektakuler lan Rumah Sakit de San Agustín; medis, karo Plaza Mayor sawijining spektakuler, utawa Vinuesa, kanthi warisan agama sing wiyar, dumunung ing cedhak Laguna Negra lan cirques glasial Sierra de Urbión. Apa ora apik kanggo ngunjungi kabeh keajaiban kasebut?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*