Apa sing kudu dideleng ing Tangier

Gambar | Pariwisata Maroko

Dumunung ing sisih lor negara sing ekstrem, Tangier minangka kutha sing rame lan sajrone sejarah dheweke dienggoni dening macem-macem masarakat (Carthaginians, Romawi, Fenisia, Arab ...) sing ora bisa ngerteni. Minangka asil saka campuran budaya kasebut, Tangier saiki duwe karakter kosmopolitan lan multikultural sing menehi inspirasi lan inspirasi kanggo generasi seniman.

Kajaba iku, minangka pusat industri nomer loro ing Maroko sawise Casablanca lan kutha turis penting kanggo Maroko amarga pasisir, lanskap lan warisan budaya sing apik.

Lokasine, sejarah lan akeh kemungkinan akomodasi nggawe Tangier dadi tujuan sing disenengi banget kanggo para plancong kanggo nggoleki petualangan lan kenangan sing ora iso dilalekake.

Gambar | Pariwisata Maroko

Alcazaba

Saka Souk Cilik, sampeyan bisa ngakses Alcazaba, sisih ndhuwur Madinah sing, diubengi tembok, duwe pemandangan pelabuhan lan teluk Tangier sing apik. Ing dina sing cetha banget, sampeyan bisa uga ndeleng Rock Gibraltar sing apik.

Mlaku liwat lurung-lurung sing bunder, sampeyan bakal ngrasakake swasana Alcazaba sing tenang lan sampeyan bakal bisa ngrampungake sejarah ing kutha Afrika iki. Mangkene Dar el Markhzen, bekas istana gubernur wiwit abad kaping XNUMX. Dina iki dadi omah Museum Seni Maroko, lan istana sing ana, Dar Shorfa, minangka museum arkeologi, sing nampilake kerajinan tangan lan obyek sejarah ing negara kasebut saka Zaman Perunggu nganti abad kaping XNUMX.

Papan liyane kanggo dikunjungi ing Tangier Alcazaba yaiku mesjid Bit El-Mal kanthi menara delapan sisi, lapangan Dar esh-Shera lawas lan alun-alun Kasbah. Ing sacedhake sampeyan bisa ngunjungi makam Ibnu Jaldun lan Ibn Batouta, loro tokoh sejarah Maroko sing narik minat banget.

Temboke Tangier

Tembok Tangier minangka monumen sing paling apik sing bisa dikunjungi ing kutha kasebut. Iki minangka benteng alun-alun sing duwe menara, menara lan dalan kanggo ngawasi.

Amarga lokasi strategis Tangier ing ngarepe Selat Gibraltar lan ing sisih lor negara kasebut, tembok kasebut ngidini ngontrol wilayah kasebut lan njaga keamanan Madinah lan Alcazaba., papan dununge kekuwatan politik.

Temboke Tangier duwe telung gerbang akses lan duwe pitung baterai pertahanan. Ing sisih lor sampeyan bakal weruh Bab Haha lan Bab al - Assa sing nyambungake Alcazaba karo Madinah, lan ing sisih kidul yaiku Bab Fahs, sing nyambungake Madinah karo sisa Tangier.

Mlaku-mlaku ing dalan Marina sing rame sing mlebu plabuhan lan metu liwat Bab el Bahr sing tekan teluk sing gedhe banget lan bentuke, Borj el Mosra lan Borj el Hadioui. Rasakake pemandangan pelabuhan sing apik kanthi sisih lor lan nyedhaki Borj el-Baroud.

Gambar | Pandhuan Plancongan

Madinah

Madinah Tangier njaga pesona Arab lan sawetara area tembok kanthi menara Portugis sanajan dipengaruhi tren arsitektur Eropa ing pirang-pirang abad kepungkur.

Ing Madinah, rong wilayah utama bisa dibedakake: Zoco Grande (uga dikenal minangka Plaza 9 de abril, ing ngendi pasar pedesaan sadurunge dununge) lan Zoco Chico (alun-alun cilik sing diubengi kafe lan asrama ing endi para intelektual).

Ing njero Souk Grande, sing bubar direnovasi, kita nemokake Masjid Sidi Bu Abid (1917) sing duwe minaret keramik, uga Istana Mendub lan Medubia, sing kebon ana wit naga sing umure wis pirang-pirang abad lan sisa-sisa meriam saka abad XVII lan XVIII. Ing ngarepe ana gapura Bab Fahs, papane Madinah diwiwiti.

El Zoco Chico minangka alun-alun sing diubengi karo kafe-kafe sing ana ing pungkasan Jalan Siagin. Ing kene kita bisa nemokake Greja Katulik La Purísima, sing saiki dadi pusat sosial Putri Putri ing Kalkuta.

Ing jejere omah pertama saka duta besar Sultan Mendub ing Tangier sajrone abad kaping XNUMX sing diarani Dar Niaba. Sawise tur menyang Souk Cilik, kita tekan dalan Mouahidines, sing dadi area utama penjualan kerajinan tangan ing kutha kasebut. Ing cedhak dalan iki, kita nemokake Mesjid Agung, sing nalika jaman Portugis dadi katedral sing didedikake kanggo Roh Suci.

Gambar | Pixel

Papan-papan kapentingan liyane

  • Ing Madinah, luwih becik ngunjungi wilayah bazaar ing dalan Francis, Mouahidines lan Siaguin, ing endi sampeyan bakal bisa nemu kenangan paling apik ing perjalanan menyang Tangier.
  • Ing lingkungan Beni Idder, sing dununge ing sisih kidul Madinah, kita bisa nemokake Sinagog Nahón ing Jalan Cheikh, sing saiki diowahi dadi museum lan salah sawijining sinagog sing paling apik ing donya. Ing sinagog liyane ing lingkungan kasebut yaiku Museum Yayasan Lorin kanthi sawetara ruang pameran.
  • Kunjungan menyang Pelabuhan Tangier disaranake banget supaya warga segara makarya ing perdagangan amarga ana kegiyatan sing biasane ditindakake.
  • Boulevard Mohamed VI dununge cedhak banget karo pelabuhan laut. Mlaku ing sadawane segara lan bangunan-bangunan sing umure wis suwe ngelingake kutha Portugis.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*