Apa sing kudu dideleng ing Wroclaw

Wroclaw

Wroclaw, uga dikenal kanthi jeneng Wroclaw ing basa Polandia iku sawijining kutha sing dununge ing sisih kidul-kulon Polandia. Kutha iki dununge ana ing papan dagang lan nyebrang kali Oder, ing kana kastil lawas lan pamukiman didegake. Sajrone Abad Pertengahan duwe kolonialisasi Jerman sing gedhe lan sajrone Revolusi Industri dadi salah sawijining kutha sing paling maju. Saiki kita duwe pusat wisata kanthi kutha lawas sing penting banget ngumumake Situs Warisan Dunia.

Saka Polandia sampeyan biasane ngunjungi Warsaw utawa Krakow, nanging kutha iki durung misuwur cenderung nggumunake wong-wong sing ngunjungi. Dikandhani manawa kutha iki sing ngejutake sampeyan, mula dadi luwih becik maneh maneh kabeh papan sing bisa dideleng ing kono.

Rynek, alun-aluné

Alun-alun Rynek

Rynek minangka alun-alun utama utawa utama, yaiku alun-alun pasar abad pertengahan. Iki minangka papan sing cocog kanggo njelajah kutha, amarga nganti sewelas dalan beda diwiwiti saka alun-alun iki. Ana sewidak omah ing saubengé lan minangka salah sawijining omah sing paling fotogenik, minangka sing nomer loro nomer loro ing negara kasebut. Udakara telung puluh taun kepungkur, ana alun-alun mobil liwati, nanging saiki wis mlaku kanggo kesenengan para turis sing bisa njupuk gambar sing apik lan mlaku kanthi tenang. Sawetara sorotan utamane yaiku Omah sing ana ing sangisore Srengenge Emas, Omah ing sangisore Taps utawa Omah ing sangisore Srengenge Biru. Ing alun-alun, aula kutha gaya Gothic sing apik ing abad kaping XNUMX uga katon apik. Greja Santa Isabel diwiwiti saka abad kaping XNUMX sanajan dekorasi kanthi gaya Gothic mengko. Kaya sing bisa dideleng, iki minangka salah sawijining titik sejarah paling penting ing kutha iki lan papan kanggo mandheg.

Alun-alun Solny

Alun-alun Solny

Terjemahan kasebut dadi Plaza de la Sal lan nduweni keanehan tartamtu sing ndadekake kita kudu ngunjungi. Salah sijine yaiku ing alun-alun sampeyan bisa tuku kembang 24 jam saben dina, soko mboten umum ing endi wae. Nanging iki uga jamban umum sing menang penghargaan kanggo sing paling apik ing Polandia ing 2012. Lan liyane, yaiku ing alun-alun iki ana nganti sewelas tokoh gnome, dadi ide sing nyenengake yaiku golek lan golek dening siji. Nanging patung-patung gnome cilik iki ana ing saindenging kutha lan atusan kasebut, mula bakal hebat banget yen ditemokake. Salah sawijining prekara sing ora bisa dilalekake ing kutha kasebut.

Taman Ossolineum

Taman Ossolineum

Iki minangka biara prusia lawas, salah siji saka papat sing isih ana nalika sadurunge ana telulas. Saiki digunakake dadi kampus. Nanging sing menarik babagan papan iki yaiku njaba. Iki minangka taman sing apik lan apik, sing uga dadi salah sawijining papan sing bisa ditemokake kanthi tentrem ing kutha kasebut. Iki minangka papan sing disaranake kanthi tepat amarga foto sing apik sing bisa dijupuk ing kana.

Ostrów Tumski

Pulo Katedral

Iki minangka pulau katedral, papan sing pedunung pisanan kutha kasebut. Diubengi karo kali Oder lan katedral kutha kasebut. Sampeyan uga bisa ndeleng ing Museum Keuskupan Agung, sing paling tuwa ing kutha kasebut, ing endi ana monumen lan obyek ibadah sing dicopot nanging disimpen kanggo nilai sejarah lan seni sing gedhe. Jembatan kanggo mlebu ing pulau iki dikenal kanthi jeneng Puente de los Paddados amarga akeh, lan malah didol ing ngarep lawang supaya kita bisa ninggali sithik.

Katedral Wroclaw

Katedral iki dununge ana ing pulo kutha. Sanajan iki paling misuwur, ana telung greja liyane ing pulau kasebut. Yaiku gaya gothic lan neo-gothic lan saka jembatan kasebut, kita wis bisa ndeleng loro menara sing gedhe banget, sing paling misuwur ing pulau kasebut. Saka teras menara, kita bakal duwe pemandangan kutha sing apik lan uga ana lift, dadi sampeyan ora kudu bugar.

Panorama Raclawice

Ringkesan

Iki pancen salah sawijining kunjungan paling akeh sing digoleki ing saindenging kutha. Yaiku a lukisan panorama gedhe sing nawakake efek kejutan kanggo pamirso. Rasane nggawe kita aran bagean saka lukisan sing padha, amarga envelopan lan panorama, mula kabeh pengunjung seneng banget. Lukisan iki nggambarake perang Raclawick taun 1794.

Universitas Wroclaw

Kelas Leopoldina

Universitas kutha iki wis duwe telung abad, dadi papan sing bersejarah. Ing Museum Universitas, sampeyan bisa nemokake permata asli saka gaya Baroque Silesia Bawah sing kaget kabeh wong sing ndeleng. Iki babagan saka Aula Leopoldina. Kanthi gaya sing padha, kita uga bisa nemokake Oratorium Marianum. Pungkasan, kita nemokake Menara Matematika, sing minangka observatorium lawas.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*