Apa sing bakal katon ing Warsawa

Warsawa

Warsawa, ibukutha Polandia, minangka kutha sing ngalami sejarah tragis, utamane sajrone Perang Dunia II. Sejarah Ghetto Warsawa wis dingerteni dening kabeh wong, sanajan kutha kasebut wis bisa munggah saka awu lan dadi papan sing akeh papan wisata.

Yen kita pindhah menyang ngunjungi kutha Warsawa, kita bisa ngrasakake kutha lawas sing apik, museum sing ora kaetung, lan taman sing sepi sing bakal ngaso. Kutha iki minangka kutha sing nyenengake lan nyenengake sing bisa ditawakake kanggo wong-wong sing arep niliki.

Istana Budaya lan Ilmu Pengetahuan

Warsawa

Bangunan sing ngemot iki Sing paling dhuwur ing Polandia, kanthi 42 lantai lan dhuwure 237 meter. Ing njero omah ana akeh bisnis lan kantor, nanging sampeyan bisa ngunjungi amarga luwih akeh. Ing njeroné ana sawetara musium, rong bioskop lan loro universitas swasta. Kajaba iku, sampeyan ora kudu kliwat pemandangan sing apik saka kutha ing jubin ndhuwur. Perlu dielingake manawa bangunan iki minangka hadiah saka Stalin kanggo wong-wong Polandia ing taun 1955 lan nyebabake kontroversi amarga ukurane, lan akeh sengit.

Museum ing Warsaw

Yen ana prekara sing bisa kita nikmati ing kutha Warsawa, iku budaya sing luar biasa, sing dibayangke ing akeh museum sing bakal dikunjungi, sawetara sing khusus kanggo episode paling peteng ing sejarah. Amarga pentinge kedadeyan sejarah ing kutha kasebut, mula wajib ngunjungi sawetara museum kasebut.

Museum Sejarah Poline Yahudi Polandia

Dibukak ing 2013, Polin wis didedikake kanthi tepat menyang wong-wong Yahudi Polandia, sing urip episode peteng nalika jaman Nazi. Ing museum iki, kita bisa ngerteni luwih akeh babagan sejarah kasebut lan sejarah Warsawa Ghetto. Dumunung ing bangunan sing apik lan temtu dadi salah sawijining kunjungan penting ing kutha kasebut kanggo sinau luwih lengkap babagan sejarah tragis iki.

Museum Chopin

Museum iki yaiku darmabakti kanggo musisi Chopin, dadi kunjungan sing apik kanggo para penggemar musik. Museum iki nduweni limalas kamar, ing kana kita bakal nemokake naskah, obyek saben dinane lan prekara liyane babagan Chopin.

Museum Pemberontakan Warsawa

Museum iki uga nyritakake babagan sejarah kutha, amarga darmabakti kanggo Pambrontakan Warsawa nglawan Nazi ing taun 1944. Ing museum ana macem-macem barang lan benda sing ngelingi pambrontakan iki, sing atusan wong tiwas. Kajaba iku, sampeyan bisa ndeleng dokumen grafis kanggo ngerti babagan kedadeyan sejarah kasebut.

Taman ing Warsaw

Warsawa yaiku a kutha sepi lan ijo banget, saengga kita bisa nemokake sawetara taman sing apik, sing nggawe gambaran sing apik. Taman-taman kasebut minangka papan sing paling apik kanggo ngaso ing tengah alam sanajan uga ing kutha. Dadi kita kudu mlebu dheweke supaya mandheg ing dalan lan nikmati ketenangane.

Taman Ujazdów

Taman iki yaiku salah sawijining kutha sing paling dirawat, kanthi cetakan sing apik banget kanggo nikmati kulawarga, pasangan utawa kanca. Yen kita lunga karo bocah-bocah iku papan sing paling apik, amarga dheweke uga duwe papan tartamtu supaya bisa main tanpa bebaya. Minangka papan sing sampurna kanggo motret lan nikmati alam ing tengah kutha.

Taman Skaryszewski

Taman liyane sing bisa ditemokake ing kutha Warsawa yaiku Skaryszewski, ing jejere kali Vistula. Taman iki duwe sendhang dhewe, diarani Kamionkowskie, kanggo nyewa kapal kanggo nikmati wayahe romantis. Ing taman kasebut uga ana amfiteater cilik sing dianakake acara.

Taman Lazienki

Monumen kanggo CHopin

Iki wilayah ijo paling gedhe ing kabeh Warsawa lan minangka taman sing dibukak ing abad pitulas, kanthi kamar mandhi. Ing njero taman kasebut sampeyan bisa ndeleng monumen Chopin, uga Istana Belvedere utawa Gedung Putih.

Kutha Lawas

Kutha Lawas

Iki minangka wilayah sing kudu dikunjungi, sanajan meh rusak ing WWII. Wis bisa dilahirake maneh lan dadi Situs Warisan Dunia, saliyane dadi salah sawijining kawasan wisata lan wisata sing paling apik.

Ghetto Warsawa

Sanajan ana sithik banget apa sing diarani Warsawa Ghetto, sampeyan bisa njupuk demo kanthi mandhiri kanggo ndeleng kenangan sing isih urip wiwit jaman peteng ing kutha iki. Luwih becik konsultasi karo kunjungan kasebut utawa menyang kantor turis kanggo golek informasi, supaya bisa nemokake kenangan sing isih bisa urip ing kutha kasebut.

Kastil Kraton

Kastil Warsawa

Dina iki Kastil Royal dadi kursi ing Yayasan Polandia kanggo Sejarah lan Budaya. Ana ing gaya barok lan neoklasik, lan ing kastil iki menara jam menonjol lan kasunyatane ing njero sampeyan bisa ndeleng loro karya pelukis Rembrandt.

Semen Yahudi

Pemakaman Yahudi ing Warsawa

Pemakaman iki kalebu bagean saka ghetto lan yaiku papan sing bersejarah sing saiki isih aktif. Papan sing atusan kuburan lan kuburan massal. Perlu dikunjungi dadi bagean saka sejarah kutha.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*