Apa sing bakal dideleng ing Bali

Salah sawijining tujuan wisata sing paling populer lan misuwur ing saindenging jagad iki yaiku pulau bali. Yen ngomong babagan kaendahan, pantai, eksotikisme Asia, mula Bali dadi dhaptar paling apik ing imajinasi sing bisa dituju.

Bali duweke Indonesia lan udakara 80% ekonomine adhedhasar pariwisata, mula saiki, wiwit seminggu, bakal dibahas apa sing bakal dideleng ing Bali. Apa mung ana ing srengenge lan nglangi ing banyu anget utawa ana akeh liyane?

Bali

Kaya sing kita ucapake, Bali minangka provinsi ing Indonesia lan ibukutha yaiku Denpasar. Iki kalebu klompok Kepulauan Sunda Kecil lan pedunung utamane kalebu Hindhu. Pulo iki siji Keanekaragaman hayati ayu lan iku amarga iku bagean saka wilayah sing dikenal minangka Segitiga Karang, kaping pitu luwih sugih tinimbang karang sing bisa ditemokake, kayata, ing Segara Karibia.

Bali mung udakara telung kilometer saka Jawa, duwe gunung udakara udakara 2 meter, gunung geni aktif, kali, terumbu karang lan iklim sing ana ing sakiwa tengene 30 ºC kabeh taun kanthi asor dhuwur banget. Asile? Panas banget. Tansah utawa meh mesthi.

Kanthi iklim iki ana mangsa muson. Antarane Oktober lan April lan Desember lan Maret, mula aja nganti mikir tanggal kasebut.

Apa sing bakal dideleng ing Bali

Pulo Bali sithikMung jarak 140 nganti 80 kilometer, antarane Jawa lan Lombock. Iki minangka pulau vulkanik lanskap sing mewah lan lahan sing subur lan titik paling dhuwur yaiku Gunung Agung. Pulo iki dipanggoni loro lan setengah yuta wong, mula ana kapadhetan pedunung sing dhuwur.

Bali minangka kombinasi lanskap lan acara sing sampurna kanggo dadi tujuan kulawarga, papan perlindungan spiritual, swarga petualang, tujuan kanggo panganan lan paselancar lan pasangan karamel. Ayo diwiwiti kenapa papan sing bisa dingerteni ing Bali.

Yen sampeyan kasengsem ing agama kanthi bingkai sing paling apik, mula tujuane yaiku Candi Tanah Lot. Iki minangka kuil Hindu sing dibangun ing watu sing adoh saka pesisir lan dadi kertu pos sing paling umum ing pulau kasebut. Sampeyan nemokake 20 kilometer sisih lor-kulon kutha Dempasar lan tanggal wiwit abad XVI.

Candi liyane sing apik yaiku Candi Ulun Danu, dibangun persis ing pinggir tlaga Baratan, ing Begedul. Bangunan kasebut apik banget lan khusus kanggo dewi tlaga. Minangka papan sing tenang lan tenang. Lan pungkasane, kanggo ngrampungake kunjungan menyang situs sing wis diumumake UNESCO Warisan Donya kita duwe Jatiluwih: sawahs ngalamun.

Sayuran ijo Sawah Jatiluwih, diubengi wit kurma, pantes di potret akeh. Pengalaman sing apik banget kanggo mlaku ing antarane lan tegese padha tegese: jati y luwihBebarengan tegese pancen apik banget. Wilayah iki ana ing sisih lor kabupaten Tabanan, 800 meter ing sadhuwure segara, udakara 48 kilometer saka Denpasar lan 29 saka Tabanan. Aja lali obat sing diusir!

Ing babagan kontak karo alam sampeyan bisa ngunjungi Alas Monyet lan kompleks Hindhu ing Ubud. Komplek iki dununge udakara 500 kera lan ana telung candhi sing isih ana wiwit abad kaping XNUMX. Saiki, kabeh wilayah kasebut minangka cadangan alam lan sampeyan ngidini sampeyan menehi panganan gedhang kanggo kewan. Sampeyan uga bisa menyang Tirta Empul, kompleks candhi sing ana ing sanjabane Ubud lan akeh blumbang sing banyune metu saka gunung.

Pancen, yen sampeyan ndeleng film kasebut karo Julia Roberts, Mangan, Ndonga lan Cinta, sampeyan bisa uga ngelingi situs iki. Banyu kasebut diarani suci kanggo kabeh umat Hindhu. Sapa wae sing bisa adus, mula melu!

Menek Gunung Batur uga bisa dadi tamasya sing apik. Dhuwure 1700 meter lan minangka salah sawijining gunung geni paling misuwur ing Bali. Wisata sing diatur biasane diwiwiti banget, udakara jam 4 esuk, mula siyap-siyap. Ing sunrise suntingan Saka ndhuwur iku apik banget, luwih-luwih yen ana tlaga sing ngubengi gunung kasebut lan sinungan srengenge esuk pisanan tiba.

Terus karo kegiyatan sing ana gandhengane karo alam Bali, kita bisa ngomong babagan arung jeram ing kali Ayung. Digabungake karo mlaku-mlaku liwat desa-desa sing apik ing pinggir kali lan alas ijo sing subur sing ngiringi lakune banyu. Kanggo kegiyatan ing perairan sing luwih tenang, tujuane kudu Sanur: selancar, paralayang lan numpak dayung. Ing pantai kuta iki uga narik kawigaten para peselancar saka saindenging jagad. Kanggo olahraga banyu liyane, coba Tanjung benoa: jetpack banyu, umpamane.

Yen nyilem dadi sampeyan, sampeyan bisa nyilem karam ing Tulamben: Ing sisih mburine, USAT Liberty klelep ing Perang Dunia II lan salah sawijining situs nyilem paling populer ing saindenging jagad. Situs liya kanggo nyilem Padang bai, ing sisih wétan Bali lan ana pitu panggonan sing beda kanggo dikunjungi saka pesisir. Lan siji liyane yaiku Amed, tujuan sing kurang dikenal kanthi visibilitas sing apik banget lan kesempatan nyilem sing luwih murah.

Antarane liyane sing bisa sampeyan lakoni utawa ndeleng ing Bali yaiku bukak ing Kebun Binatang Bali, papan sing paling apik kanggo ketemu kewan Asia Tenggara kanthi macan, badhak, gajah lan manuk warna-warni. Situs liyane sing duwe kewan yaiku Taman Laut lan Safari Bali. Sampeyan uga bisa ngunjungi Pabrik Pod Coklat. Indonesia minangka salah sawijining produsen kakao paling gedhe ing saindenging jagad lan digawe coklat ing kene, uga sinau babagan cara kacang lan tuwuhan diolah.

Wiwitane ujar manawa Bali duwe sawetara pulau cilik ing sacedhake, mula ngerti uga bisa dadi bagean saka perjalanan sampeyan. Contone, sampeyan bisa sedina wae ing Pulo Menjangan, sisih lor-kulon Bali. Ing kene sampeyan bisa mlaku liwat Taman Laut Nasional Menjangan, trekking, nyilem ing antarane iwak warna-warni, ndeleng kura-kura lan seneng tentrem ...

Tambahake kunjungan budaya menyang desa, gastronomi adhedhasar iwak lan panganan laut, rasakake budaya liya saben dina utawa metu menyang bar ing Kuta utawa nikmati ketenangan Kandidat. Saran kula yaiku supaya sampeyan bisa kanthi tepat nggabungake akeh kegiatan kasebut ing plancongan: pantai, olahraga, wisata, santai, bisa uga ana yoga lan akeh panganan. Piye carane?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*