Sing bakal dideleng ing Menorca

Gambar | Pixel

Ora angel nyerah menyang pesona Menorca yen sampeyan mlaku ing pulau Balearic iki. Papan iki dadi swarga amarga akeh sebab: pantai lan teluk sing ngimpi, srengenge magis, kegiatan olahraga ing tengah alam, desa cilik sing lucu lan gastronomi sing enak.

Tanpa mangu-mangu, tujuan plancongan sing ideal ing Mediterania sing bakal dikunjungi taun suwene. Temokake kabeh perkara sing bisa dideleng ing Menorca!

Pantai Menorca

Menorca dinyatakake minangka cadangan Biosfer amarga mujur nengen kanthi apik lan pesisir apik banget. Iki minangka papan sing unik kanggo nyasar lan nikmati alam kanthi bentuk paling murni. Pancen, salah sawijining obyek wisata utama pulau kasebut yaiku teluk lan pantai.

Ing dhaptar pesisir paling apik ing Menorca, Cala Turqueta mesthi katon, miturut jenenge, duwe perairan pirus, wedhi apik lan didhelikake ing alas pinus. Bedane antara ijo pucuk pinus lan biru sing padhang ing segara narik kawigaten, nggawe kertu pos pantai sing sampurna.

Teluk liyane sing paling apik ing Menorca sing dununge cedhak karo Cala Turqueta yaiku Cala Macarelleta, misuwur banget ing antarane komunitas nudis lan duwe aspek sing padha karo sing sadurunge. Nanging yen sampeyan lelungan sak kulawarga, Cala Galdana bakal dadi sing paling disaranake. Saliyane dadi salah sawijining pantai paling apik ing Menorca, uga duwe layanan kayata kursi santai srengenge, bar pantai, toko, jedhing utawa fasilitas kanggo kegiatan bahari.

Kita ora bisa lali karo Cala Morell, salah sawijining sing paling apik sing katon ing Menorca. Keunikan yaiku dikelilingi tebing rock ing platform sing dibangun supaya para pengunjung bisa srengenge. Pantes dikunjungi amarga lanskap kasebut luar biasa lan banyune resik lan jernih. Kajaba iku, ing sakiwa tengene, ana budaya gedhe saka budaya Talayosis.

Budaya talayosis

Gambar | Pixel

Ngomong babagan budaya Talayosis, minangka salah sawijining perkara sing paling apik sing bisa dideleng ing Menorca lan sawetara wong ngerti. Jenenge asale talayot, Menara Pengawas sing wis dadi konstruksi paling populer ing jaman sejarah iki.

Ternyata pulau kasebut duwe akeh sisa budaya budaya prasejarah iki sing diwiwiti ing Mallorca lan Menorca ing milenium kaping loro SM. Museum kasebut biasane dadi museum terbuka.

Sawetara situs paling penting sing bisa dikunjungi ing pulau kasebut yaiku Naveta des Tudons, Cala Morell Necropolis, Torre d'en Galmés utawa Torralba d'en Salord, lan liya-liyane.

Benteng

Mlaku-mlaku liwat lurung-lurung ing Menorca minangka cara paling apik kanggo nyenengake sejarah sing apik. Kita ngadhepi inti kutha paling penting nomer loro ing pulau kasebut kanthi luwih saka 27.000 jiwa. Sawetara panggonan sing kudu dikunjungi ing Benteng Menorca yaiku:

  • Katedral Menorca: dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX ing sisa-sisa mesjid, minangka bangunan Gotik sing paling penting.
  • Castillo de San Nicolás: dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX kanggo mbela pelabuhan kutha.
  • Pelabuhan Ciudadela: papan sing apik kanggo Menorca, apik banget. Sampeyan kudu memanjakan awak dhewe lan menyang salah sawijining restoran.
  • Museum Kota Ciudadela: bangunan abad kaping XNUMX sing nduduhake koleksi akeh obyek prasejarah.
  • Plaza del Borne: obelisk iki mengeti pertahanan heroik Ciudadela nglawan serangan Turki ing 1558. Iki didegake ing 1875.
  • Plaza de la Esplanada: ing jejere Plaza del Borne, iku papan sing dipilih kanggo ngrayakake acara massal.

Mahon

Gambar | Pixel

Mahón minangka ibukutha Menorca lan dadi ibukutha, paling ora pantes dikunjungi. Kajaba nemokake bangunan sejarah sing paling penting kayata Balai Kota, Greja Santa María, Bastion Sant Roc, Museum Menorca utawa Greja Sant Francesc, minangka plabuhan gedhe sing dadi panggung utama.

Pelabuhan Mahón dianggep minangka salah sawijining pelabuhan alam sing paling apik ing saindenging jagad, mula saka iku mesthi dikepengini dening angkatan laut asing sajrone sejarah. Iki uga minangka papan sing dikepengini dening para partai amarga dadi area hiburan utama ing Menorca sing kebak bar, restoran lan teras.

Gastronomi

Gambar | Pixel

Mangan rebus lobster minangka salah sawijining panganan sing penting kanggo dicicipi ing Menorca. Dheweke nyiyapake ing pirang-pirang perusahaan lan, sanajan wis pirang-pirang taun kepungkur, dianggep dadi panganan para nelayan, saiki dadi panganan sing dikarepake lan dihargai. Sobrasada, aubergine, boneka mayonis, keju Mahón lan ensaimada uga khas ing pulau kasebut.

Ora ana sing luwih apik tinimbang menehi sentuhan pungkasan ing panganan iki tinimbang nganggo pomade Menorcan sing sugih. Dijupuk kanthi nyampur bagean gin sing diproduksi ing Mahón kanthi rong jeruk nipis. Utamane dikonsumsi nalika musim panas sajrone festival santo pangreksa ing kutha, sanajan ing taun kasebut apik kanggo ngombe omben-omben iki sing ditemokake dening Magí Camps saka Mahon ing taun 1967 lan jenenge asale saka putih obat kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*