Sing bakal dideleng ing Mérida

Merida

La Kutha Mérida dununge ing provinsi Badajoz. Kutha Extremadura iki penting banget amarga didegake minangka koloni Romawi ing taun 25 SM. saka C., dadi salah sawijining kutha Roma sing paling penting, sawijining perkara sing saiki bisa kita sekseni amarga sisa arkeologi sing regane larang banget. Saiki kita duwe situs arkeologi sing wis dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia.

Kita bakal weruh kabeh sing bisa dideleng ing Mérida. Kutha iki minangka kutha cilik, nanging papan dununge sisa arkeologi Romawi sing penting, mula kudune paling ora bisa dideleng sepisan. Temokake apa sing bisa ditawakake karo sampeyan wong Roma minangka Emerita Augusta.

Téater Romawi

Téater Romawi

Téater iki temtu bagean sing paling penting saka situs arkeologi, dibangun dening pangayoman Agrippa. Bioskop nalika semana duwe tujuan propaganda politik tinimbang hiburan, kaya sing dingerteni saiki, amarga nalika semana hiburan ana ing sirkus. Dibangun ing taun 15 SM. Teater iki ngalami renovasi ing pirang-pirang abad mengko nanging ora kelalen karo agama Kristen, mula ditutupi bumi, mung sisa-sisa pemutih pungkasan sing katon. Mula duwe kahanan pengawetan sing apik banget. Saiki sawetara

Amfiteater Roma

Amfiteater Roma

Amfiteater Romawi minangka papan ing hiburan sing paling populer kayata gelut gladiator. Dibangun ing abad kaping 8 SM. de C. Dununge cedhak karo Teater, gabung karo dalan sing ngubengi kalorone. Ing area arena kita bisa ndeleng moat sing ana ing pilar kasebut kanggo ndhukung kabeh basis sing digelar acara kasebut.

Saluran banyu mukjijat

Saluran banyu mukjijat

Ing kutha Roma, karya rekayasa kayata saluran air kondhang ora bakal ora ana. Sanajan Segovia luwih misuwur ing negara kita, kutha iki uga duwe kutha kasebut. Ing Aqueduct of Miracles minangka salah siji sing nggawa banyu saka waduk Proserpina. Udakara XNUMX meter isih dilestarekake lan jenenge Mukjizat amarga kasunyatan manawa warga lokal nganggep mukjizat manawa saluran air iki dijaga kanthi apik, sanajan dibangun pirang-pirang abad kepungkur. Saluran banyu iki ana ing sanjabane situs arkeologi mula kunjungan sampeyan gratis.

Museum Nasional Seni Romawi

Museum seni Romawi

Ngelingi kabeh sisa-sisa arkeologi sing ditemokake ing Mérida, museum kaya iki ora bisa ilang. Ing kono kita bakal nemokake Patung Romawi lan uga mozaik sing apik, kanthi salah sawijining koleksi sing paling penting ing Semenanjung. Kita bakal bisa ngerti kanthi rinci babagan carane urip ing Emerita Augusta pirang-pirang abad kepungkur lan ndeleng crypt ing sisa omah-omah lawas. Ing kutha kasebut ana museum liyane kayata El Costurero, sing dununge koleksi patung Juan de ávalos lan pelukis Ramón Carreto.

Kuil Diana

Kuil Diana

Kuil ibadah kekaisaran iki minangka sisa-sisa penting. Iki minangka kuil sing ana ing podium granit lan kira-kira didegake ing sangisore Augustus. Sampeyan kudu ujar manawa bangunan iki dadi kerangka kerja ing istana Count Los Corbos nganti pirang-pirang abad, ing endi sawetara bagean isih dilestarekake.

Bèntèng Arab

Alcazaba Arab

Benteng gedhe iki dibangun ing jaman Muslim, ing taun 835 miturut amanat Abderramán II. Kabeh kompleks kasebut diubengi moat, kajaba wilayah sing ora ngerteni kali lan dadi perlindungan kanggo masarakat Islam sajrone kerusuhan. Ing njero bètèng iki sampeyan isih bisa ndeleng sawetara sandhangan nalika jaman Romawi kayata salah sawijining dalan lan pérangan tembok Romawi.

Sirkus Romawi

Sirkus Romawi

Kita sadurunge salah siji saka sirkus paling apik ing kabeh Kekaisaran. Menehi rencana persegi panjang sing gampang dingerteni lan dibangun ing njaba tembok kutha. Kajaba iku, reformasi pungkasan bisa dingerteni, mula panggunaane dawa banget.

Omah Mitreo

Omah Mitreo

Iki omah sing dibangun ing njaba tembok Iki penting banget amarga negara konservasi lan amarga bisa uga bisa dadi omah wong sing penting amarga ukurane. Sampeyan bisa ndeleng telung teras sing arupa komplek kasebut lan bisa uga jubin luwih akeh dibuktekake karo sisa-sisa tangga.

Jembatan Romawi

Jembatan Romawi

Sanajan bener yen ing wektu iki ana jembatan sing didegake karo Koloni, sing kita tingali minangka asil saka macem-macem ndandani maneh amarga ana perang lan arus. Nanging, kita isih ngadhepi karya lawas sing penting banget strategis lan komersial. Dununge ana ing Guadiana, sing diarani Anas, lan ditambahake awalan Arab Guad, sing tegese kali.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*