Apa sing bakal katon ing pesisir Italia

Pesisir Italia

Italia minangka salah sawijining tujuan wisata impen wong akeh. Landskap lan sejarah sing luar biasa ora mung ditemokake ing kutha-kutha gedhe sing kabeh ngerti kaya Roma utawa Milan, nanging uga ana ing garis pantai sing jembar. Pesisir Italia minangka papan sing bisa ditemokake saka kutha cilik lan warna nganti tujuan mewah lan wilayah alam sing asri banget.

Ayo ndeleng sawetara Tujuan ing pesisir Italia sing kudu sampeyan pikirake kanggo nalika sampeyan bisa ngrancang plancongan mbesuk. Ing pesisir iki, kita bakal nemokake pulo lan sawetara tujuan sing paling apik ing donya. Cathet kabeh panggonan sing bisa dituju ing pesisir Italia.

Cinque Terre

Cinque Terre

La Wilayah Cinque Terre ing pesisir Italia Iki minangka salah sawijining sing dadi luwih populer amarga desa-desa sing apik. Wis akeh pesona lan wiwit taun sangang puluhan taun wis dadi bagean saka Situs Warisan Dunia. Ing wilayah pesisir iki, kita bisa ndeleng desa Corniglia, Vernazza, Monterrosso al Mare, Manarola, lan Riomaggiore sing apik. Saben wong duwe pesona sing beda-beda lan kadang-kadang bisa nemokake dalan sing nyambung desa, kayata dalan Via dell 'Amore sing nyambungake Riomaggiore lan Manarola. Ing Monterrosso al Mare, sampeyan bisa mlaku liwat dalan sempit lan munggah menyang sudut pandang. Ing Corniglia sampeyan bakal nemokake greja San Pietro, kanthi gaya Gothic Genoese, dadi siji-sijine kutha sing ora duwe akses menyang segara. Ing liyane, sampeyan bisa numpak prau kanggo nempuh dalan pesisir cilik iki.

Pesisir Amalfi

Pesisir Amalfi

Wilayah pesisir ing Italia iki uga misuwur amarga duwe papan sing apik banget. Salah sawijining kutha sing bakal dikunjungi sabenere yaiku Amalfi, dununge ing sikile Monte Cerreto. Kutha iki nduwe Piazza del Duomo sing apik, alun-alun, karo Duomo lan Fontana de San Andrés. Salah sawijining perkara sing paling khas ing papan iki yaiku tuku krim es Italia sing enak kanggo lungguh ing ngisor srengenge. Ing kene kita bisa ndeleng Komplek Monumental San Andrés karo Museum Keuskupan Amalfi.

Positano minangka kutha liyane sing apik sing bisa dideleng ing pesisir iki. Mlaku liwat lurung-lurung sing sempit sing ana pesona minangka salah sawijining rencana paling apik sing bisa ditindakake. Sampeyan uga kudu ndeleng Greja Santa María de la Asunción, sing minangka bangunan religius sing paling penting sing nduwe gambar asal Byzantine sing tekan kutha iki udakara abad kaping XNUMX. Ing Positano uga ana sawetara pantai sing bisa ngrasakake cuaca sing apik kayata Spiaggia Grande utawa Fornillo.

Capri

Capri

Capri uga ana ing Pesisir Amalfi nanging pantes dadi bagean sing dibedakake amarga papan iki wis dadi resor musim panas kanggo keunggulan para wong terkenal wis puluhan taun. Dina iki dadi papan wisata liyane kanthi papan sing narik kawigaten kayata Blue Grotto, guwa kanthi lawang mlebu setinggi siji meter sing bisa dikunjungi nganggo kapal lan duwe banyu biru nganti katon mokal. Kita bisa munggah ing Monte Solaro kanthi chairlift kanggo nikmati pemandangan Capri sing paling apik lan mlaku-mlaku liwat pusat bersejarah, ing kana kita bakal ndeleng Piazza Umberto I, Menara Jam utawa Gereja San Stefano.

Sardinia

Sardinia

La Pulo Sardinia dianggep minangka salah sawijining sing paling apik ing kabeh Mediteraniaeo La Maddalena minangka wilayah Nusantara kanthi pulau-pulau cilik sing bisa ditemokake pantai pasir sing apik lan perairan sing jernih. Ing papan iki, sing bisa kita lakoni yaiku menikmati lanskap, snorkel utawa ngaso ing pantai. Nanging ing Sardinia uga ana desa sing apik kanggo dikunjungi, kayata Castelsardo, sawijining desa warna-warni sing dununge ana ing watu sing nyawang segara lan kastil sing umure wis umure luwih saka sewu taun. Kita ora kudu lali pantai La Pelosa sing apik ing Stintino. Iki minangka pantai sing misuwur kanthi lingkungan alami lan paradisa sing ngatasi sapa wae sing duwe banyu biru. Sampeyan uga kudu njupuk wektu kanggo ndeleng Grotta di Nettuno, guwa alam ing Cabo Caccia.

Sicilia

Sicilia

Sisilia minangka pulau liyane sing luar biasa sing kudu dikunjungi sadurunge. Ing sampeyan bisa seneng kutha Palermo, kanggo ndeleng katedral, pasar utawa Istana Norman. Ing pulau kasebut uga ana situs-situs arkeologi kayata Lembah Kuil. Sampeyan kudu ndeleng Scala dei Turchi, salah sawijining mujur nengen sing paling apik ing kabeh Sisilia, lan ndeleng kutha Ragusa. Ing cedhak Marzamemi, kita duwe cadangan alam Vendicari, wilayah sing dilindhungi ing endi sampeyan bisa ndeleng manuk beda-beda. Sampeyan uga bisa ngunjungi Etna lan ndeleng panggonan kaya Taormina utawa Catania.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*