Sing bakal dideleng ing Sanlúcar de Barrameda

Sing bakal dideleng ing Sanlúcar, Plaza del Cablido

Sanlúcar de Barrameda, dununge ana ing ngarep Taman Nasional Doñana, Iki minangka salah sawijining kutha sing paling akeh dikunjungi ing pesisir Cádiz. Dikuwasani wiwit jaman prasejarah lan amarga posisi strategis, dipanggoni dening Tartessos, dadi papan pendhudhuk omah mulia Madinah Sidonia, salah sawijining sing paling penting ing Spanyol, lan didegake minangka titik penting kanggo ekspor barang nalika dijajah Amerika. Dina iki, lurung-lurung kasebut tetep lan nggambarake kabeh abad sejarah kasebut.

Kasugihan budaya, sejarah lan alam ing Sanlúcar de Barrameda dadi tujuan sing ideal kanggo dikunjungi plancongan. Pantai, monumen, nightlife lan bar kanggo mangan kanthi apik, kabeh bahan kasebut dibutuhake supaya ora bosen. Yen sampeyan ora ngerti apa sing kudu ditonton lan apa sing kudu ditindakake ing Sanlúcar de Barrameda, sampeyan ora bakal kejawab kiriman iki sing bakal ditemokake dhaptar karo papan sing disenengi para turis sing penting kanggo sampeyan mlebu perhiasan iki Cádiz.

Kunjungi Barrio Alto

Barrio Alto de Sanlúcar minangka bagéan paling tuwa ing kutha kasebut, ing Abad Pertengahan, kabeh kegiatan kasebut dilindhungi lan dilindhungi tembok. Mlaku liwat lurung-lurung minangka perjalanan nyata lan kesempatan sing apik kanggo sinau babagan pentinge kutha pesisir minangka titik strategis kanggo perdagangan.

Bangunan agama, kebon, pabrik anggur lan istana, saben pojokan duwe crita. Sabanjure, aku bakal nuduhake sampeyan apa sing kudu sampeyan lakoni nalika mlaku-mlaku liwat Bairro Alto.

Las Covachas

Las Covachas, papan sing bisa ditonton ing Sanlúcar de Barrameda

Dumunung ing Cuesta de Belén, ing jejere Palacio de Medina Sidonia, Las Covachas utawa Tiendas de Sierpes yaiku pasar sudagar lawas. Kanthi gaya Gothic sing ditandhani, dheweke diprentah dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX dening Adipati kaping XNUMX Madinah Sidonia, Enrique Pérez de Guzmán y Meneses, ing salah sawijining dalan sing, nalika semana, iku nggabungake bagean gedhe saka kegiatan komersial Sanlúcar. Bangunan kasebut narik kawigaten kanggo galeri lengkungan sing amba lan frieze sing apik sing dihiasi naga.

Auditorium La Merced

La Merced Auditorium ing Sanlúcar de Barrameda

Iki dibangun ing abad kaping XNUMX lan iki digunakake minangka biara lan, mengko, dadi pertapaan. Kaya umume bangunan bersejarah lan monumen ing kutha kasebut, Auditorium La Merced uga Iki dibangun amarga pangreksan saka omah bangsawan Madinah Sidonia.

Ing taun 80-an, biara lawas kasebut ing negara sing rusak banget. Mula, Duchess XXI Madinah Sidonia mutusake nyumbang papan kasebut menyang Dewan Kota Sanlúcar lan saiki makarya dadi auditori kotamadya lan kantor pusat Delegasi Budaya Dewan Kutha lan Festival Musik Internasional Sanlúcar.

Basilika Lady of Charity Kita

Greja Lady of Charity kita bisa dideleng ing Sanlúcar de Barrameda

Basilika Our Lady of Charity diprentah dibangun dening Adipati VII Madinah Sidonia. Pakaryan kasebut diwiwiti saka taun 1609 nganti 1613. Kuil iki dikendhaleni dening para pendeta sing diangkat langsung karo omah bangsawan kasebut.

Komisi kasebut dipasrahake marang Alonso de Vandelvira, arsitek senior Casa de Medina Sidonia, sing menehi papan suci kanthi gaya sing jelas. Facade greja kasebut sober lan nyorot menara lonceng sing apik sing mahkota ing njaba. Ing njero, kubah sing meh rata nggawe cahya liwat bolongan sing, ing sisih ndhuwur, madhangi misbyah utama.

Gerbang Rota

Gerbang Rota Sanlúcar de Barrameda

Gerbang Rota iku salah sawijining lawang mlebu kutha lawas, kinepung karo Guzmán el Bueno. Dheweke duwe jeneng Ing titik kasebut ing tembok, rute sing ngubungake Sanlúcar de Barrameda karo Rota, desa tanggane. Ing Sanlúcar dikenal kanthi jeneng "Arquillo" lan pambangunan wiwit tanggal XNUMX nganti abad kaping XNUMX.

Our Lady of the O Parish

Our Lady of the O Parish apa sing kudu ditindakake ing Sanlúcar de Barrameda

Paroki Wanita Kita O Iki minangka Gereja Greater Sanlúcar de Barrameda. Pambangunan wiwit taun 1603 lan digawe amarga dhukungan saka Duchess Pertama Medinaceli, Isabel de la Cerda y Guzmán, sing uga putu Guzmán el Bueno.

Saka gaya Mudejar lan tanduran persegi dowo, candhi iki katon apik kanggo watu watu watu pasir, sing dikepang karo jubah mulia saka omah-omah mulia ing Guzmán lan de la Cerda. Nang, langit-langit capit Mudejar narik kabeh mata.

Istana Madinah Sidonia

Sing bakal dideleng ing Sanlúcar de Barrameda, Istana Madinah Sidonia

Istana Dukes Madinah Sidonia Iki dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi riat Muslim abad kaping-XNUMX. Gaya arsitektur sing beda-beda ana ing istana, dominasi gaya Mudejar, konstruksi lawas, lan Renaissance. Interioré diisi karo karya seni sing didol saka omah bangsawan kasebut. Lukisan seniman kanthi ukuran Zurbarán lan Francisco de Goya katon apik. Taman kasebut duwe alas 5000 m2 lan minangka perhiasan liyane saka bangunan kasebut.  

Saiki, istana kasebut dadi markas organisasi nirlaba Fundación Casa Medina Sidonia lan Omah kasebut minangka salah sawijining hostel sing paling representatif lan asli ing Sanlúcar de Barrameda.

Istana Orleans-Bourbon

Istana Orleans-Borbón ing Sanlúcar de Barrameda

Istana iki dibangun ing abad kaping XNUMX, minangka papan panas ing Dukes Montpensier, Antonio de Orleans lan María Luisa Fernanda de Borbón. Dina iki yaiku salah sawijining bangunan paling apik ing kutha kasebut, fungsi minangka Dewan Kutha Sanlúcar de Barrameda.

Gaya arsitektur lan kebon sing apik digawe karya seni sing unik, Façade gaya neo-Mudejar beda karo klasikisme Italia sing ana ing sawetara wilayah interior. Gaya kayata Rococo, Mesir utawa Cina, ana ing kamar liyane ing istana.

Kastil Santiago

Castillo De Santiago sing bakal dideleng ing Sanlúcar de Barrameda

Dibangun ing abad kaping XNUMX ing papan perlindungan Casa de Medina Sidonia, Castillo De Santiago misuwur kanthi gaya Gothic pungkasan lan kanggo njaga, réplika Torre de Guzmán el Bueno saka Kastil Tarifa. Komplek kasebut dadi benteng ducal lan dikunjungi tokoh penting sing mampir ing Sanlúcar amarga dununge sing istimewa, kayata Colón, Fernando de Magallanes lan uga Isabel la Católica.

Castillo De Santiago pancen salah sawijining papan sing kudu sampeyan tingali ing kutha kasebut. Saiki omah ing njero Museum Kostum lan Museum SenjataAkses menyang kalorone kalebu tiket tiket masuk umum menyang benteng kasebut. Kajaba iku, duwe pirang-pirang kebon lan kamar sing ditawakake kanggo nganakake macem-macem perayaan.

Pantai paling apik ing Sanlúcar de Barrameda

Sanlúcar minangka kutha sing nawakake akeh rencana lan kemungkinan, sanajan dhaerah pesisir, luwih becik dibukak sanajan musim salju. Nanging, Yen sampeyan menyang kutha nalika musim panas lan kepengin uwal saka panas kidul, sampeyan bisa menyang pantai paling apik ing Sanlúcar de Barrameda, seneng srengenge lan adhem kanthi adus sing apik.

Pantai Bonanza

Pantai Bonanza, pantai paling apik ing Sanlúcar de Barrameda

Dumunung ing tutuk Guadalquivir, pantai iki misuwur banget karo warga lokal, lan penasaran, ora ana sing sering dikunjungi wong njaba. Yaiku pantai sing asli banget, sepi, kanthi pasir bening lan perairan sing tenang banget. Ing cedhak pantai, sampeyan bakal weruh prau cilik, duweke nelayan lokal. Sanajan dudu pantai sing paling apik kanggo adus, luwih becik mlaku-mlaku, ngombe ing bar pantai lan ngrasakake angin segara.

Pantai La Calzada lan Las Piletas

Playa de la Calzada lan Las Piletas, pesisir paling apik ing Sanlúcar de Barrameda

Loro-lorone pantai, sing dununge cedhak, bisa uga paling dikenal ing Sanlúcar. Balapan jaran sing misuwur dianakake ing wulan Agustus iki, salah sawijining tradhisi sing paling penting ing kutha kasebut.

Tingkat pendhudhukan ing pantai kasebut biasane dhuwur, nanging luwih becik dibukak yen sampeyan pengin njupuk kauntungan saka kabeh jinis fasilitas lan fasilitas, nalika sampeyan seneng karo pemandangan.

Pantai Jara

Pantai Jara ing Sanlúcar de Barrameda

Yen sampeyan kepengin lolos saka rame-rame ing kutha lan ngentekake dina ing lingkungan sing luwih murni, Playa de la Jara bakal memikat sampeyan. Dumunung udakara 15 menit saka pusat Sanlúcar de Barrameda, pantai iki cocog kanggo seneng adus sing apik, nyopot sambungan lan bisa ngubungi alam.

Sanajan ora akeh layanan lan fasilitas, kaendahan lanskap kasebut bisa ditrapake. Biasane ora akeh wong, mula katentreman dijamin, lan nonton srengenge surup ing pasir iku tontonan nyata. Mesthine, yen sampeyan menyang pantai iki, aku saranake sampeyan supaya ora nganggo booties, ana watu lan alas alas jinis iki bakal mbantu kamar mandhi sampeyan supaya ora ngrusak.

The Plaza del Cabildo

Cabildo Sanlúcar de Alun-alun Barrameda

Plaza del Cabildo minangka jantung Sanlúcar de Barrameda, Bar, teras lan restoran disebar ing sakiwa tengene lan swasana gedhe digawe konsentrasi. Air mancur tengah lan wit kurma gedhe sing tuwuh ing njero alun-alun, nggawe papan sing unik lan, tanpa diragukan, minangka salah sawijining lambang paling gedhe ing wilayah kasebut.

Iku kebak urip lan Yen sampeyan pengin ngerti budaya tapas, papan iki sing kudu ditindakake. Sing duwe untu sing manis uga bakal nemokake rencana sing sampurna ing kene, amarga ing antarane warga lokal sing ngubengi alun-alun ana sawetara panti es krim paling apik ing Sanlúcar de Barrameda.

Pasar Bonanza

Lonja de Bonanza, sing bakal dideleng ing Sanlúcar de Barrameda

Kaya ing kutha-kutha pesisir liyane, Fishing minangka salah sawijining kegiyatan paling tuwa lan paling relevan ing Sanlúcar de Barrameda. Ngerti perdagangan iwak minangka cara sing apik banget kanggo ngrampungake budaya Sanlucan. Kanggo sing ora luwih apik tinimbang menyang Pasar Bonanza.

Dumunung ing jejere pelabuhan, pasar iwak minangka pusat bisnis nelayan kutha kasebut. Iki dipérang dadi rong wilayah, siji sing didol kanggo adol iwak dompet lan liyane kanggo trawling. Lelang iwak iku, tanpa mangu-mangu, salah sawijining acara sing paling asli yen sampeyan bisa nyekseni nalika ngunjungi Sanlúcar. Iki dirawuhi para pelayan iwak lan bisnis lokal sing golek produk segar sing paling apik. Yen sampeyan pengin nemokake inti kutha, sampeyan uga bisa nyedhaki dermaga kanggo ndeleng iwak mbongkar.

Kunjungi Taman Nasional Doñana saka Sanlúcar

Kunjungi Taman Nasional Doñana saka Sanlúcar de Barrameda nganggo jeep lan prau

Taman Nasional Doñana Iki minangka salah sawijining wilayah sing dilindhungi paling penting ing Spanyol. Cadangan kasebut digawe saka macem-macem ekosistem sing menehi macem-macem lan malang kaya sing unik ing Eropa. Sanlúcar de Barrameda bathi amarga cedhak banget karo taman kasebut Kunjungan menyang Doñana diatur saka kutha. Yen sampeyan pengin ndeleng luwih saka monumen lan pengin ngrasakake alam sing paling apik, pesenan salah sawijining wisata minangka ide sing apik.

Taman kasebut bisa diakses nganggo kapal, liwat Guadalquivir Lan, sanajan mlaku-mlaku ing sadawane kali wis apik banget, yen sampeyan pengin ngerti kabeh ekosistem Doñana, sampeyan uga bisa nyewa layanan kabeh wilayah, sing biasane kalebu pandhuan khusus, sing bisa dikunjungi ing saben pojokan iki bandha alam.

Kapal kasebut budhal saka pantai Bajo de Guía lan nyebrang Guadalquivir menyang pantai cagar alam. Sawise tekan kana, sterus ing kendaraan kabeh wilayah lan miwiti lelungan liwat mujur nengen Doñana sing paling nyengsemake: pantai, bukit pasir putih, dijaga, rawa ... Rute kasebut rampung ing «La Plancha», kutha lawas ing endi pedunung sing nate manggon ing taman kasebut manggon.

Kapal kasebut bakal nggawa sampeyan bali menyang Sanlúcar, dadi sampeyan bisa terus seneng ing kutha. Dadi, saiki sampeyan ngerti, yen sampeyan ora ngerti apa sing bakal katon ing Sanlúcar de Barrameda, elinga yen salah sawijining pilihan yaiku njelajah sekitar lan Sampeyan bisa nindakake plancongan iki mung sedina.

Flamenco ing Sanlúcar

Flamenco ing Sanlúcar de Barrameda

Flamenco minangka salah sawijining elemen budaya Andalusia sing paling representatif. Nanging, ana kutha-kutha sing nresnani kabeh jinis musik ing genre musik iki, Sanlúcar de Barrameda minangka salah sawijining kutha.

Kanggo seneng nembang lan nari, Ing Sanlúcar ana spesialis lokal kanggo ngirim lan nampilake seni ing laladan kasebut. Yen sampeyan pengin nyedhaki budaya Sanlúcar, sampeyan ora bisa lunga tanpa ngunjungi salah sawijining pean lan isih urip sing nawakake jinis pertunjukan iki (lan babagan iki dakwenehake informasi luwih lengkap ing ngisor iki).

Ngendi aku bisa ndeleng acara flamenco ing Sanlúcar de Barrameda?

Isih Urip kanggo Urip

Isih urip ora ana wektu, deleng flamenco ing Sanlúcar de Barrameda

Dumunung ing Calle San Miguel, mung telung menit mate saka Palais d'Orléans, iki campuran restoran tradisional lan tablao menehi turis kesempatan kanggo seneng pameran flamenco sing unik, sing ditindakake dening seniman profesional, nalika ngicipi masakan khas daerah kasebut.

Klub Flamenco Puerto Lucero

Klub Flamenco Puerto Lucero ing Sanlúcar de Barrameda

Udakara 300 meter saka Castillo De Santiago, ing Calle de la Zorra, yaiku Peña Flamenca Puerto Lucero. Asosiasi budaya nirlaba iki ngatur acara flamenco. Nggawe seniman saka wilayah kasebut lan ngrewangi bakat enom, peña ngupayakake nuduhake manawa flamenco minangka warisan saka Sanlúcar lan dheweke nyoba ngirim katresnan kanggo seni iki menyang kabeh wong sing teka ing tablao.

Kamar Rociera El Rengue

Tapas, omben-omben lan musik live, Sala Rociera El Rengue minangka papan sing cocog kanggo sampeyan sing pengin seneng-seneng ing Sanlúcar saka Barrameda nganti irama rumbas lan sevillanas. Dumunung ing calle de las Cruces, papan kasebut nyedhiyakake swasana santai supaya sampeyan bisa nyedhaki flamenco kanthi cara sing asli lan beda.

Pabrik anggur Sanlúcar

Pabrik anggur Manzanilla sing nawakake kunjungan ing Sanlúcar de Barrameda

Produksi anggur, miturut sejarah, minangka kegiatan ekonomi sing penting kanggo Sanlúcar de Barrameda. Sanajan ana pabrik anggur sing adol anggur saka macem-macem denominasi asal (Jerez, Vinagre lan Brandy de Jerez), Manzanilla minangka salah sawijining tradhisional sing ana gandhengane karo budaya Sanlúcar. 

Es salah sawijining anggur paling istimewa ing donya, Iki nduweni karakter sing khas lan tanah sing dilahirake sing diwenehake karo nuansa tartamtu. Yaiku becik diiringi aperitif, Wis dipangan kanthi adhem (antara 5º lan 7º C) lan dipasang kanthi pas karo kabeh panganan sing asale saka segara lan, untunge, Sanlúcar nawakake bahan baku sing apik banget, produk-produk seger lan kualitas paling apik.

Aku yakin sampeyan wis ngyakinake sampeyan kanggo nyoba gelas Chamomile, nanging… Apa sampeyan ora pengin ngerti kepiye carane entuk? Pariwisata anggur minangka pilihan sing apik kanggo para penyayang anggur sing bakal lungguh sawetara dina ing kutha. Ana pabrik anggur sing ngatur kunjungan para turis lan bakal nerangake kabeh proses produksi saka ombenan sing wis dadi simbol Sanlúcar.

Sawetara pabrik anggur sing ngatur kunjungan menyang fasilitas

Bodegas Hidalgo La Gitana

Bodegas Hidalgo La Gitana ing Sanlúcar de Barrameda

Didegaké ing 1972, Bodegas Hidalgo La Gitana minangka bisnis tradisional sing wis diwarisake saka bapak menyang putra. Dheweke misuwur amarga produk bintang: "La Gitana" Manzanilla, salah sawijining sing paling misuwur ing Sanlúcar de Barrameda.

Ngatur rasa saben dinane lan macem-macem jinis tur sing dipandu. Reservasi bisa digawe saka situs web lan regane cukup cukup.

Bodegas La Cigarrera

Bodegas La Cigarrera ing Sanlúcar de Barrameda

Ngomong babagan Manzanilla «La Cigarrera» identik karo tradhisi. Asal-usul pabrik anggur kasebut disebabake dening pedagang Catalan sing pungkasane tetep ana ing Sanlúcar, Pak Joseph Colóm Darbó, lan sing ing taun 1758 ngedegake gudang anggur ing sawijining lokal ing Callejón del Truco.

Dina iki, luwih saka 200 taun mengko, bisnis wis tuwuh kanggo nggawe «La Cigarrera» minangka salah sawijining Manzanila sing paling akeh dikomersialake. Kanggo nyedhaki budaya La Manzanilla menyang masarakat umum lan nuwuhake rasa tresna marang tradhisi lan sejarah Sanlucan, pamilik pabrik anggur mutusake kanggo mbukak kanggo masarakat, nawakake Tur fasilitas kasebut dipandu lan kalebu ing kana a ngicipi anggur sing paling apik. Reservasi bisa digawe saka kontak sing ditawakake ing situs web. 

Bodegas Barbadillo

Manzanilla Solear Bodegas Barbadillo ing Sanlúcar de Barrameda

Dibukak ing taun 1821, Bodegas Barbadillo ora mung nawakake tur kanthi fasilitas lan resep, nanging uga Dheweke duwe museum sing khusus kanggo sejarah lan produksi Manzanilla ing Sanlúcar. Antarane tong, sampeyan bakal nuwuhake rasa tresna marang sing ditemtokake minangka "cara urip" lan bakal nyedhaki budaya wilayah kasebut kanthi cara sing unik.

La Manzanilla Solear minangka anggur sing misuwur lan wis misuwur amarga nganggo klamben lan menehi animasi bagean gedhe saka pameran tradisional Andalusia.

Endi kanggo mangan ing Sanlúcar de Barrameda

Gastronomi minangka salah sawijining obyek wisata ing wilayah kasebut. Sanlúcar wis misuwur amarga nawakake panganan laut sing paling apik yaiku udang produk lintang. Rasa kanggo iwak, seneng ngrasakake gorengan lan panganan laut sing digawe apik karo anggur, nggawe Sanlúcar gastronomi minangka perwakilan saka tradisi kuliner Cádiz.

Supaya sampeyan ora lunga tanpa nikmati masakan Sanlúcar de Barrameda sing apik, ing ngisor iki dakwenehake sawetara bar lan restoran paling apik ing kutha kasebut. 

Restaurant Casa Bigote

Endi kanggo mangan ing Sanlucar de Barrameda Casa Bigote

Dumunung ing Bajo de Guía, Restoran iki wis mbukak wiwit taun 1951 lan dadi salah sawijining papan sing dadi simbol tradhisi lan keunggulan. Penawaran gastronomis adhedhasar produk lokal, panganan laut lan iwak seger kanthi kualitas paling apik, dimasak kanthi apik lan ing lingkungan sing unik.

Bar Casa Balbino

Bar Casa Balbino, ing endi mangan ing Sanlucar de Barrameda

Sing diwiwiti minangka toko kelontong, saiki dadi salah sawijining referensi ing Sanlúcar de Barrameda. Omelet udang sing apik sing disiapake ing pawon dheweke wis ngalahake weteng warga lan wong asing. Ngormati produk lan panganan khas wilayah kasebut minangka pilar sing nyengkuyung tawaran gastronomi lan sukses.

Betic Corner

Choco del Rincón Bético utuh, ing endi mangan ing Sanlcuar de Barrameda

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing seneng sing asli, papan iki bakal narik kawigaten sampeyan. Adoh saka rame-rame ing pusat, toko iki minangka khas sing dituju warga lokal. Miturut pendapatku, Rincón Bético nawakake iwak goreng paling apik ing kutha, seger, renyah lan regane larang. Sotong goreng sing digoreng yaiku sajian lintang, angel ditemokake ing perusahaan liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*