Apa sing kudu dideleng ing Santorini

Kaldera Santorini

Kaldera Santorini

Mesthi, sampeyan wis mikir lelungan menyang Nusantara Hellenik. Lan, ing kasus iki, sampeyan bisa uga kepengin ngerti apa sing bakal katon ing Santorini, amarga pulau iki kalebu siklon Iki minangka salah sawijining wisata sing paling apik, populer lan disenengi. Kasunyatane, kita bisa menehi pitutur marang kowe manawa unik ing antarane segara Aegea yaiku kanggo menehi kesan geologi sing luar biasa lan kanggo kaendahan lan nilai sejarah.

Yen sampeyan pengin ngerteni apa sing bakal dideleng ing Santorini, gabung karo tur iki sing diwiwiti karo keajaiban alam, monumen lan desa-desa omah watu sing putih lan murni.

Apa sing kudu dideleng ing Santorini

Pendhudhuk wiwit millennium SM kaping telu, asal-usul Santorini dibungkus legenda, sing disenengi banget wong Yunani, amarga ana sawetara teori sing mbantah yen mitos kasebut ana Atlantis.

Nanging, saka perspektif sing luwih realistis, pulau kasebut, kaya sing kita kenal saiki, yaiku sing isih gedhe Bledosan vulkanik kedadeyan udakara abad kaping pitulas sadurunge Yesus Kristus sing secara harfiah nyelehake wilayahe menyang segara. Ruam iki, dikenal minangka Minoan Wiwit pulau kasebut dijajah karo peradaban Zaman Perunggu iki, dadi salah sawijining negara paling gedhe sing kedadeyan ing planet kita sajrone ewu taun kepungkur.

Amarga iku, Santorini nampilake wujud setengah wulan paling dhuwur ing sisih kulon, ing endi sampeyan bisa ndeleng tebing endah. Ing sisih njero bulan sabit kasebut, ing endi gunung geni gedhe kasebut, saiki uga ana pulau-pulau cilik liyane sing duwe kaendahan gedhe banget. Kabeh iki nyebabake kita nuduhake apa sing bisa dideleng ing Santorini.

Situs Akrotiri

Situs arkeologi Akrotiri

Acrotiri

Iki jeneng sing apik banget situs arkeologi saka jaman Minoan sing, kanthi tepat amarga ditutupi dening jeblugan gunung geni, wis dijaga kanthi apik. Mirip karo kedadeyan kasebut Pompeii lan Herculaneum ing semenanjung Italia.

Kasunyatane, sing pisanan ditemokake ing situs kasebut yaiku omah kanthi kondhisi sampurna. Saiki, sampeyan bisa ndeleng ing Akrotiri lurung-lurung ing kutha kuna, telung jinis omah adobe lan lukisan tembok sing nyedhiyakake informasi gedhe babagan urip lan adat istiadat penduduk kutha kasebut. Kanggo menehi ide, malah ana fresco sing nggambarake loro tinju tinju.

Fira utawa Thira, sing pertama ditemokake ing Santorini

Thira utawa Fira minangka ibukutha Santorini lan ing kana sampeyan duwe Museum Arkeologi, sing nglengkapi kunjungan sampeyan menyang situs sadurunge, amarga akeh potongan keramik lan patung sing ditemokake ing kana. Iku ora mung museum ing kutha kasebut. Sampeyan uga duwe Prasejarah; anggur lan sing bakal narik kawigaten sampeyan: ing Museum Alat Musik Byzantine.

Nanging Fira uga duwe akeh monumen sanajan ukurane sithik. Mangkono, kang katedral ortodok, keajaiban sejati saka bentuk bunder, tembok putih lan menara lonceng sing luar biasa. Ing njero, sampeyan uga bisa ndeleng fresko sing apik dening Christóforos Assimis. Lan uga katedral katolik, sing bakal sampeyan tekan ing dalan-dalan sing khas ing kutha.

Ndeleng saka Fira

Fira utawa Thira

Dheweke ora mung candhi sing bisa dideleng ing Santorini. Ing Fira wae, ana udakara patang atus gréja Bizantium sing unggul kanggo kubah biru. Babagan arsitektur sipil, nyorot ing kraton gyzis, omah gedhong sing apik ing abad kaping XNUMX sing ana museum fotografi.

Langkawi

Kutha cilik iki saiki wis nemplek ing ibukota, nanging luwih dhuwur tinimbang sing diarani Balkon Santorini. Amarga iku, nawakake teluk sing apik banget, utamane nalika surup. Pendhudhuk ing wilayah kasebut ujar manawa saka kana bisa dideleng srengenge paling apik ing saindenging jagad lan dheweke duwe sawetara alasan.

Oia

Udakara sewelas kilometer saka ibukutha, ing sisih kulon pulo, uga nawakake pemandangan sing apik banget tebing endah. Omah-omahé kanthi tembok putih lan langit-langit kanthi bentuk kubah sing dicet nganggo warna biru uga bakal narik kawigaten sampeyan.

Lokasi liyane

Athinios Iki minangka pelabuhan sing paling penting ing pulau kasebut lan Kamari Nduwe pantai paling populer ing jerone. Kanggo bagean kasebut, Emborio Iki duwe kastil abad pertengahan sing luar biasa lan inti produksi anggur Santorini sing misuwur Messa Gonia. Pungkasan, Perissa misuwur pantai pasir ireng.

Katedral Fira orthodok

Katedral Orthodok Fira

Objek wisata di Santorini

Sampeyan ora mung bisa ndeleng akeh barang ing Santorini. Sampeyan uga bisa nindakake kegiatan tanpa wates. Salah sawijining sing wajib yaiku lelungan boat menyang kaldera gunung geni kuno. Ing pulau-pulau cilik, sampeyan bisa mlaku liwat jubin lahar ireng lan ndeleng kawah kasebut. Kajaba iku, sampeyan bisa adus ing sumber banyu panas ing wilayah kasebut.

Pengalaman liyane sing nawakake sampeyan tontonan sing ora padha yaiku Jalur kabel sing nyambung Fira karo pelabuhan sing lawas. Tur iki uga bisa ditindakake kanthi kuldi, khas ing antarane turis. Nanging, ana wong sing ora seneng amarga nganggep kewan kasebut nyiksa.

Uga duwe Santorini tilase hiking. Sing paling populer yaiku sing gabung Oia karo Imerovigli sadawane dalan sing wedhi sing mlaku ana ing tebing. Kajaba iku, pesisir pulo kasebut cocog kanggo sampeyan praktek nyilem lan snorkeling.

Kunjungan menyang Pabrik anggur lan kebon anggur Santorini utawa nindakake rute saka pantai Iki uga kegiyatan sing bisa sampeyan lakoni ing pulau kasebut. Pasir iki kalebu pasir ireng Perissa, sing wis kasebut; Pantai Merah, cedhak Akrotiri, utawa Pantai Putih, jejere pantai sadurunge. Wilayah kasebut uga duwe urip sing ramai urip bengi. Nanging sampeyan uga kudu nyoba gastronomi Santorini.

Pemandangan Pantai Abang

Pantai Abang

Apa sing bakal dipangan ing Santorini

Sawise wis nerangake apa sing bakal ditemokake ing Santorini, kita bakal fokus ing masakan sing enak, sing uga penting kanggo lelungan apa wae. Logis, masakan pulau kasebut minangka bagean saka panganan Mediterania, kanthi lenga zaitun, ing Miel lan tomat minangka bahan utamane.

Panganan khas sing kudu sampeyan coba riko ing Santorini iku sing paling populer moussaka, sing duwe daging, aubergine, anggur abang lan kayu manis; Beda salad ing kana mesthi ana keju feta; ing dolmades, godhok sing disiapake nganggo godhong anggur; ing avgolemono, beras karo pitik, jeruk nipis lan endhog, utawa soulaki, padha karo tusuk sate Moor.

Minangka aperitif, ing yen sampeyan, sawetara bal daging sing gatel. Lan, kanggo saos, ing tzatziki, sing duwe yogurt, papak, dill, timun lan minyak zaitun.

Pungkasan, babagan panganan cuci mulut, masakan Santorini duwe peran dhasar woh seger. Nanging uga ing sirup, panganan diarani gliká couta liou. Merata manis yaiku baklava, madu, jajanan puff, vanilla lan kue almond; ing moustalevriá, jajan sing disiapake nganggo anggur kudu; ing loukoumades, madu, jajanan puff lan bun kayu manis, lan karidopita, kue kenari nganggo sirup brendi.

Kabeh mau bisa dicuci nganggo anggur Santorini. Lan, sawise mangan, sampeyan duwe raki lan ouzo, kalor minuman keras aniseed.

Saos tzatziki

Saos Tzatziki

Nalika arep menyang Santorini

Pulo Yunani nduweni fitur a iklim Mediterania moderat, kanthi mongso adhem lan nyenengake. Musim panas cerah banget kanthi suhu udakara telung puluh derajat. Malah wulan Oktober lan Maret cukup anget.

Minangka kanggo curah udan, arang banget lan utamane konsentrasi ing wulan Januari lan Februari. Mula, kapan wae luwih becik kanggo sampeyan lelungan menyang Santorini. Nanging bisa uga wulan paling apik Juni lan september. Pulo iki luwih tenang lan swasana isih panas.

Kepiye carane ngubengi Santorini

Pulo siklik duwe a Airport pesawat teka saka sawetara kutha Spanyol, utamane ing musim panas kanthi penerbangan charter. Sampeyan uga bisa milih mabur menyang Athena utawa Kreta lan tekan Santorini kanthi ferry.

Kanggo lelungan saka bandara menyang Fira, umume, kanggo ngubengi pulau, sampeyan kudu garis bis sing komunikasi kutha-kutha utama. Nanging, ngati-ati supaya ora ngelu amarga dalane, sanajan ing kondisi apik, sempit lan kebak lengkungan.

Minangka kesimpulan, sampeyan wis ngerti apa sing bakal dideleng ing Santorini. Lan uga kepiye cara teka ing kono lan apa wae sajian utama gastronomi. Sampeyan mung kudu njaluk tiket kanggo ngunjungi Mediterania.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*