Apa sing kudu dideleng ing Tokyo

Tokio Iki minangka salah sawijining ibukutha paling gedhe ing donya. Iki minangka kutha sing rame karo wong, kegiyatan, kemungkinan turis, ora dadi masalah yen sampeyan mlebu musim panas, musim salju, musim semi utawa musim gugur. Ana sing kudu ditindakake.

Wis rong puluh taun saiki pariwisata wis saya akeh, lan dina iki, nalika mlaku-mlaku ing lurung-lurung, sampeyan bakal bisa ngrungokake kabeh basa ing jagad iki. Mula, wong Tokyo mulai luwih terbuka, luwih sosial lan dadi prekara, yen durung ana ing kene, saiki wayahe seneng.

Tokio

Dina iki ibukutha negara sanajan ora mesthi. Kutha iki mesthi saya owah, yen bisa, mula yen sampeyan lunga sawetara taun kepungkur, sampeyan bakal nemokake akeh pangowahan. Contone, taun kepungkur pirang-pirang blok mbukak pesawat iki ing cedhak stasiun Shibuya lan toko-toko utawa bar-bar sing biyen daklakoni awan ing taun 2018 ... ora ana ing taun 2919. Kaya ngono!

Sejatine Tokyo minangka kutha sing akeh wong, wong sing urip ing kana lan sing padha kerja saka sekitare. Iki dudu papan sing akeh gedung pencakar langit, sanajan bangunan kasebut dhuwur banget lan aneh. Aku tau maca manawa kaya "kutha gedhe" lan aku mikir katrangan kasebut cocog banget. Iki dudu kutha sing duwur, nanging kutha sing gedhe.

Kapan sampeyan kudu menyang Tokyo? Pancen adhedhasar pengalaman pribadi ojo mlebu musim panas. Kutha saya panas lan lembab ing musim iki, mula dakkira ora bakal mengaruhi aku, nanging Tokyo ora nyata panas lan lembab lan ora kepenak banget yen ngubengi. Paling ora, yen sampeyan pertama kaline ing Tokyo, aja nganti musim panas.

Wulan paling apik kanggo ngunjungi Tokyo yaiku swimsuit. Srengenge, anget, dina suwene. Mengko musim gugur uga apik banget lan mangsa adhem, sanajan awan awan lan bengi banget adhem, surya banget. Yen wis dikandhani, apa sing bisa sampeyan lakoni ing Tokyo?

Pariwisata Tokyo

Kutha kasebut nduweni akeh hal-hal sing kudu dideleng lan mesthi gumantung karo selera sampeyan. Perjalanan dhewe ora cukup, nanging kanggo kaping pisanan ing Tokyo sampeyan bisa mikir sawetara papan sing ora bisa dituju.

Dadi ayo miwiti papan wisata klasik ing Tokyo. Ing Tokyo tengah iku mau Kebon kekaisaran, tilas taman Kastil Edo, wiwit jaman abad pertengahan. Sampeyan bebas mlebu lan sampeyan bakal bisa ndeleng gubuk, tembok, kolam lan bangunan lawas. Iki dudu masalah sing penting, nanging paling ora ing perjalanan kaping pisanan, sampeyan kudu ora kejawab. Kanggo lunga, sampeyan wis tekan Stasiun Tokyo lan mlaku rada adoh.

Ahikabara Uga ana ing wilayah tengah Tokyo, sanajan duwe stasiun sepur dhewe. Apa dheweke lingkungan elektronik lan otakus, Dadi, masarakat dibagi antarane sing golek komponen elektronik lan komponen, saka saindenging jagad, golek majalah, boneka, lan merchandising saka seri anime utawa manga favorit sampeyan. Dalan utama, Chuo Dori, dina Minggu, dadi pejalan kaki antarane jam 1 nganti 6 sore.

Bagean kasebut lor tokyo Uga nduwe atraksi paling populer ing Tokyo kaping pisanan. Asakusa minangka lingkungan tradisional lan candhi Budha Sensoji dadi daya tarik utamane. Wiwit abad kaping XNUMX lan bisa diakses liwat Nakamise, dalan sing mlaku karo toko souvenir. Minangka lingkungan mlaku-mlaku sanajan sampeyan uga bisa mbayar tur setengah jam becak kanggo wong loro udakara 9000 yen, 90 dolar.

Biyen Asakusa duwe bioskop kabuki, pelacuran lan mafia nanging akeh sing ilang amarga bom Perang kaping pindho lan kelairane luwih tentrem. Sawise mlaku-mlaku ing kene, sampeyan uga bisa njupuk prau ing kali Sumida banjur menyang Odaiba Salah siji nyebrang jembatan lan ngunjungi Tokyo Skytree. Yen sampeyan bisa, kunjungan loro mau. Kapal pesiar kasebut apik banget, apa wae kapal kasebut, lan sampeyan bisa ndeleng Tokyo sing apik.

Y el Skytree Tokyo iku soko biasa. Disaranake lunga srengenge lan tetep surup. Kayane sampeyan ana ing njero pesawat ruang angkasa. Lan sampeyan bisa tetep nedha bengi utawa bir sing mikir Tokyo ing sikilmu, 450 meter saka observatorium nomer loro. Apik banget. Dibukak wiwit jam 8 esuk nganti 10 wengi lan biaya mlebu, kanggo wong asing, kanggo loro observatorium, 4200 yen, udakara 43 dolar.

Yen sampeyan seneng museum ing sisih lor yaiku Museum Edo - Tokyo lan Museum Nasional Tokyo. Kepiye carane sampeyan tekan wilayah kutha iki? Kanthi metro, pokoke, utawa nggabungake sepur lan metro yen sampeyan duwe Japan Rail Pass.

Ing sisih kulon yaiku pesta. Sederhana kaya ngono. Yen sampeyan kudu golek akomodasi, pilih hotel utawa apartemen utawa hostel ing Tokyo sisih kulon: Shinjuku, Shibuya, Harajuku. Yen sampeyan nggoleki wengi, wong, pemuda, toko, bar, restoran, iki minangka wilayah paling apik kanggo sampeyan lan nginep ing kene mesthekake yen sampeyan wis cedhak lan sampeyan ora kudu pindhah kanthi akeh. Sawise nyewa apartemen ing saindenging Tokyo, rong taun kepungkur kita nyewa 10 menit saka Shibuya lan iku sing paling apik. Mlaku ing endi wae!

Shibuya minangka distrik pemuda par keunggulan. Ana macem-macem toko, bar lan restoran ing endi wae lan Taun Baru, Natal utawa Halloween dirayakake ing kene. Ing macem-macem persimpangan lurung-lurung ing ngarep lawang Hachiko saka stasiun misuwur ing saindenging jagad lan sampeyan ora bisa mandheg nyabrang, awan lan wengi. Nanging sejatine, wilayah kasebut nawakake luwih saka bagean iki lan sampeyan kudu wani mlaku-mlaku, minggat lan kesasar.

Ing taun iki aku wis nemokake sudhut sing ora dakkenal lan gaib: Aliran Shibuya, dibukak ing taun 2018, kanthi telung bar lan restoran lan kantor ing jejere aliran sing metu saka lemah lan nduwe jalur pejalan kaki, lan sudut pandang cilik sing ana ing ngarep stasiun lan, aku ora ngerti ngerti sebabe, aku durung nemokake sadurunge.

Yen sampeyan nggoleki gambar sing isih ana ing memori, banjur menyang Shinjuku ing wayah wengi. Lampu lan padhang nggawe sampeyan wuta. Distrik iki luwih gedhe tinimbang Shibuya lan ana sekitar stasiun sepur paling rame ing saindenging jagad. Rong yuta penumpang ngliwati kene saben dina lan gampang banget kesasar. Liyane kanggo dina iki sing lagi dibangun kanggo Olimpiade taun ngarep. Ana kabeh lan sampeyan kudu wani mlebu ing lift lan munggah utawa mudhun, golek papan kanggo mangan utawa ngombe.

Wong Kulon biyasane bar lan restoran ing dalan, nanging ing kene prakteke durung ana. Mula, sampeyan kudu mlebu ing lawang bangunan, maca pratandha apa sing ana ing saben lantai lan wani mlebu. Sing gampang. Nalika lawang elevator sampeyan mbukak, sampeyan bakal nemokake jagad liyane. Uga ing Shinjuku iki Golden gai, lingkungan cilik lurung-lurung sempit kanthi bar cilik.

Dina iki Golden Gai pancen turis banget, nanging luwih becik dingerteni amarga Jepang cukup grapyak lan apikan karo wong liya, alkohol ing antarane. Umume bar kasebut ngisi 700-800-1000 yen mung lungguh. Bar iki dibukak wiwit jam 7 sore lan esuk.

Ing wayah awan, sampeyan bisa ngunjungi Kantor Pamrentahan Metropolitan, kanthi sudut pandang 243 meter diakoni gratis, utawa Taman Shinjuku. Taman liyane yaiku Taman Yoyogi, kanggo ngubengi awan, sawise mlaku-mlaku liwat lingkungan Harajuku sing edan, pusat mode pemuda lan cosplay.

Uga cedhak yaiku Kuartal Korea, ing Shin Okubo. Sampeyan bisa numpak sepur utawa mlaku-mlaku lan yen sampeyan seneng k pop Lan kabeh iki minangka papan sing wis suwe saya plancong. Rina wengi uga.

Lan apa sing bakal ditemokake nalika kidul tokyo? Ya, wilayah sing elegan saka Roppongi, Menara Tokyo lan Pulo Odaiba. Ora sethithik, sampeyan kudu mandheg ngerti. Menara Tokyo iku klasik lan ora bisa ditinggalake kanthi dhuwure 333 meter, loro sudut pandang lan atraksi. Wiwit wulan iki sawetara suku cadang rampung dadi yen sampeyan mengko menara bakal dadi anyar.

Ing Roppongi yaiku Menara Mori, ing tengah Bukit Roppongi. Bangunan iki dhuwuré 238 meter lan jubin ing lantai ndhuwur observatorium lan ngidini cuaca sampeyan bisa metu menyang helipad. Aku menehi saran, apik banget!

Ngerti papan kasebut, sampeyan bakal ngerti sejatine kabutuhan Tokyo ing kunjungan kaping pisanan. Ana luwih akeh, mesthi wae pengalaman sing apik kaya museum seni digital utawa kayak liwat aliran batin, kayata, nanging sampeyan bakal ngerti manawa sampeyan ngerti Tokyo, sampeyan bakal kepengin bali. Lan bali. Lan bali.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*